Η ώρα άλλαξε, η μέρα μεγάλωσε, ο ήλιος είναι πιο γενναιόδωρος, ωστόσο στο καθιστικό σας δεν άλλαξε τίποτα. Αν σας φαίνεται κουρασμένο από τον χειμώνα, τότε ίσως ήρθε ο καιρός για μια μικρή ανανέωση.

Advertisements

Αλλάξτε, λοιπόν, την χειμερινή διακόσμηση και ξεκινήστε ένα μικρό project που θα φέρει αλλαγές στο καθιστικό σας, θα το κάνει πιο φωτεινό και πιο ευάερο. Φυσικά δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία για να το πετύχετε. Αρκούν οι μικρές και οικονομικές παρεμβάσεις που σας προτείνουμε παρακάτω.

Ανοιξιάτικα ριχτάρια

Τα ριχτάρια είναι η πιο εύκολη ανοιξιάτικη παρέμβαση. Επιλέξτε υφάσματα που είναι ελαφριά και δροσερά, όπως για παράδειγμα τα λινά. Βάλτε τα στον καναπέ σας και θα δείτε πως αυτόματα θα ανανεωθεί όλος ο χώρος. Προτιμήστε χρώματα ανοιχτά και παλ, όπως πχ το υπέροχο θαλασσί της παρακάτω φωτογραφίας.

Τα ριχτάρια είναι η πιο εύκολη ανοιξιάτικη παρέμβαση.

Φυτά

Το έχουμε πει κι άλλες φορές, αλλά θα το επαναλάβουμε: τίποτα δεν μπορεί να ανανεώσει τόσο πολύ τον χώρο σας όσο η παρουσία των φυτών. Είναι οικονομικά, εύκολα, ανανεώνουν τον αέρα και δίνουν χρώμα στους χώρους. Βάλτε, λοιπόν, στο καθιστικό σας μερικά φυτά και θα το δείτε να μεταμορφώνεται.

Tίποτα δεν μπορεί να ανανεώσει τόσο πολύ τον χώρο σας όσο η παρουσία των φυτών.

Ντύστε τα βιβλία

Ίσως κάποιοι διαφωνούν με αυτό το tip, αλλά ένας πολύ όμορφος τρόπος για να ανανεώσετε την διακόσμησή σας είναι να ντύσετε τα βιβλία σας με κάποιο κάλυμμα. Μπορείτε να επιλέξετε 1, 2 ή 3 διαφορετικά χρώματα ή κάποιο μοτίβο όπως αυτό της παρακάτω φωτογραφίας και απλώς να τα βάλετε στα ράφια σας.

Nτύσετε τα βιβλία σας με κάποιο κάλυμμα.

Διακοσμήστε τους τοίχους

Εννοείται πως τα έργα τέχνης πάντα ανανεώνουν τους χώρους, αλλά μπορείτε αν θέλετε να γίνετε ακόμα πιο δημιουργικοί. Κρεμάστε στον τοίχο κάποιο καπέλο ή φτιάξτε και τα δικά σας ανοιξιάτικα έργα τέχνης. Ο κορμός δέντρου με τα δύο κλαδιά της παρακάτω φωτογραφίας είναι ένα ιδιαίτερα ευφάνταστο αντικείμενο που δίνει στον χώρο άλλον αέρα.

Κρεμάστε στον τοίχο κάποιο καπέλο ή φτιάξτε και τα δικά σας ανοιξιάτικα έργα τέχνης.

Ντύστε τα έπιπλα

Έχετε κάποιο κουρασμένο έπιπλο που στέκεται στο καθιστικό σας παραγκωνισμένο; Δώστε του την ευκαιρία να μεταμορφωθεί χρησιμοποιώντας ταπετσαρίες ή στένσιλ για να το βάψετε. Προτιμήστε μοτίβα που έχουν φύλλα ή λουλούδια για να δημιουργήσετε συνοχή με την πολύ όμορφη αυτή εποχή.

Advertisements
Προτιμήστε μοτίβα που έχουν φύλλα ή λουλούδια.

Διακοσμήστε το coffee table

Το coffee table είναι από τα κεντρικότερα σημεία των καθιστικών. Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά συχνά ξεχνάμε να ανανεώσουμε τη διακόσμησή του. Βάλτε στο κέντρο του ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια – θα σας ανεβάσει τη διάθεση και θα δώσει χρώμα στο καθιστικό σας.

Βάλτε στο κέντρο του ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια.

Διακοσμητικά μαξιλάρια

Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε έξω από τη λίστα μας τα διακοσμητικά μαξιλάρια. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να προμηθευτείτε μερικές ανοιξιάτικες μαξιλαροθήκες και να αντικαταστήσετε τις χειμερινές. Τα ανοιχτά χρώματα είναι must και θα χαρίσουν στο καθιστικό σας την πολυπόθητη ανανέωση.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι να προμηθευτείτε μερικές ανοιξιάτικες μαξιλαροθήκες.

Ταπετσαρίες

Η χρήση της ταπετσαρίας έχει γίνει πιο εύκολη από ποτέ καθώς οι σημερινές ταπετσαρίες είναι πολύ εύκολο να τοποθετηθούν, αλλά και να αφαιρεθούν.  Διαλέξτε, λοιπόν, έναν τοίχο του σαλονιού σας, βάλτε μια όμορφη ταπετσαρία με μοτίβα που απεικονίζουν λουλούδια και φυτά και δημιουργήστε ένα ανοιξιάτικο και χαρούμενο καθιστικό!

 

Η χρήση της ταπετσαρίας έχει γίνει πιο εύκολη από ποτέ.

Πηγή

Advertisements