Κάνε τη ζωή σου πιο εύκολη!!!

Ένας από τους κύριους λόγους που αναβάλλεις το καθάρισμα του σπιτιού είναι επειδή αισθάνεσαι ότι έχεις ένα βουνό δουλειές να κάνεις. Το παραβλέπεις όμως μέχρι που δεν πάει άλλο, μόνο που μετά αναγκαστικά θα χρειαστείς μια ολόκληρη μέρα σκουπίζοντας πατώματα και πλένοντας πιάτα. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν αρκετοί τρόποι να κάνεις κάθε επιφάνεια του σπιτιού του να λάμψει αρκετά γρήγορα.

 

Δες στη συνέχεια μερικούς από τους πιο αποτελεσματικούς.

1. Άδειασε τον χώρο σου
Ας ξεκινήσουμε με έναν απλό κανόνα: όσο λιγότερα πράγματα έχεις, τόσο λιγότερα θα χρειαστεί να καθαρίσεις. Με τα λιγότερα μπορείς να εξαλείψεις αποτελεσματικά τη ρίζα του προβλήματος. Επιπλέον, θα είναι πολύ πιο εύκολο να καθαρίσεις τη σκόνη.

2. Κάνε το τεστ της στάθμης των ματιών
Αφού σκουπίσεις μια επιφάνεια είναι καθαρή. Ή μήπως φαίνεται καθαρή; Θα μπορείς να δεις περισσότερα χωμένα ψίχουλα κάτω από τη φρυγανιέρα, όταν παρατηρήσεις την επιφάνεια από το επίπεδο των ματιών σου.

 

3. Κάνε μια λίστα με τις δουλειές του σπιτιού και μοίρασε τες με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας
Η ζωή σoυ θα είναι πολύ ευκολότερη εάν όλες οι οικιακές εργασίες μπορούν να χωριστούν μεταξύ των μελών που ζούνε στο σπίτι. Ζήτα από τον σύντροφό σου να σε βοηθήσει και, αν έχεις παιδιά, ανάθεσε δουλειές και σε αυτά.

4. Χρησιμοποίησε σελοτέιπ
Εάν έχεις κατοικίδια ζώα τότε ξέρεις ότι το σπίτι σου θα έχει πάντα τρίχες. Καθάρισε τες με σελοτέιπ, καθώς η κόλλα που βρίσκεται πάνω σε αυτό θα κρατήσει πάνω της τις τρίχες και θα έχεις ένα γρήγορο καθαρισμό των επιφανειών.

5. Πρόσεξε τα αναλώσιμα καθαρισμού
Tα πιο βρώμικα αντικείμενα είναι αυτά που χρησιμοποιείς για καθαρισμό. Έτσι φρόντισε να πλένεις τα σφουγγάρια, τα ξεσκονόπανα και τις βούρτσες σου σε πολύ ζεστό νερό για να σκοτώσεις όλα τα μικρόβια και τα βακτηρίδια. Μπορείς επίσης να τα βάλεις στα μικροκύματα για 30 δευτερόλεπτα και μετά να τα τοποθετήσεις στο πλυντήριο πιάτων.

 

6. Βάλε ένα χρονοδιακόπτη για να μην σου αποσπάται η προσοχή.
Άρχισες ποτέ να καθαρίζεις και στη συνέχεια να βρεθείς σε διαφορετικό δωμάτιο κάνοντας κάτι άλλο; Ρύθμισε ένα χρονόμετρο για 10-20 λεπτά και επικεντρώσου αποκλειστικά στον καθαρισμό ενός συγκεκριμένου χώρου. Θα εκπλαγείς από το πόσα μπορείς πραγματικά να κάνεις σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα.

7. Δοκίμασε μια νέα μέθοδο για να καθαρίσεις το πάτωμα
Μπορεί να είναι δύσκολο να κρατηθεί το δάπεδο καθαρό, αλλά όχι με αυτή την απλή λύση που μπορείς να κάνεις μόνη σου. Ανακάτεψε 7 λίτρα ζεστού νερού βρύσης, 1/2 κουταλάκι υγρού πιάτων και 1 κουταλιά της σούπας άσπρο ξίδι. Σκούπισε το δάπεδο όπως συνήθως. Το υγρό πιάτων θα σηκώσει και θα αφαιρέσει τη βρωμιά και το λευκό ξύδι θα καθαρίσει τα πατώματα. Αυτό θα αφήσει το δάπεδο σου καθαρό και λαμπερό για περισσότερο καιρό.

8. Φτιάξε μια μαγική πάστα για τον καθαρισμό του μπάνιου
Δώσε μια νέα ζωή στoυς αρμούς με αυτή τη λύση: ανακάτεψε 1/2 φλιτζάνι σόδα φαγητού, 1/4 φλιτζάνι υπεροξείδιο του υδρογόνου (λευκαντικό) και 1 κουταλάκι υγρό πιάτων, άλειψε το στους αρμούς και στα πλακάκια και αφήσε το να καθίσει. Στη συνέχεια, τρίψτο με μια βούρτσα και καθάρισε το με ζεστό νερό.

Ν.Μ.

Πηγή