Καλύψτε εύκολα το καλοριφέρ σας και βάλτε το χειμώνα πίσω σας για τα καλά με αυτές τις πανέξυπνες ιδέες.

Advertisements

Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει σιγά σιγά είναι λογικό να ψάχνετε για τρόπους να ανανεώσετε το σπίτι σας και να του δώσετε μια πιο ανάλαφρη, ανοιξιάτικη νότα. Για να σας βοηθήσουμε, σας παρουσιάζουμε 6 πρωτότυπους και φρέσκους τρόπους για να κρύψετε το απόλυτο σύμβολο του χειμώνα: το καλοριφέρ.

Οι περισσότεροι δε από αυτούς απαιτούν από εσάς μπόλικη διάθεση γα ανανέωση αλλά αληθινά ελάχιστα χρήματα. Είστε έτοιμοι να πιάσετε δουλειά για να καμουφλάρετε έξυπνα το καλοριφέρ σας!

Κάντε το βιβλιοθήκη

Να μια ωραία ιδέα για να εξοικονομήσετε χώρο στο σπίτι σας (έστω για τους ανοιξιάτικους/καλοκαιρινούς μήνες) και να δώσετε στιλ στο καλοριφέρ σας. Βάλτε βιβλία στα χωρίσματά του και το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό!

Μια όμορφη ιδέα για να εκμεταλλευτείτε εναλλακτικά το καλοριφέρ σας.

Βάλτε σύρμα

Όχι ο στόχος μας δεν είναι να μετατρέψετε το σπίτι σας από μοντέρνο διαμέρισμα σε παλιακό κοτέτσι. Ωστόσο, λίγο σύρμα – και ειδικά λευκό – μπορεί να αναβαθμίσει σημαντικά το χώρο σας και να κρύψει αποτελεσματικά το καλοριφέρ σας ενόψει της νέας εποχής.

Καλύψτε το καλοριφέρ με… σύρμα.

Βάψτε το!

Εντάξει, μπορεί αυτή η ιδέα να μη συγκαταλέγεται απαραίτητα στην κατηγορία «Καμουφλάζ» αλλά η αλήθεια είναι ότι βάφοντας το καλοριφέρ σας σε μια έντονη και χαρούμενη απόχρωση μπορεί να τραβήψετε μεν όλα τα βλέμματα πάνω του, ωστόσο αυτό θα γίνει μόνο για το διακοσμητικό καλό. Προφανώς, η απόφαση αυτή είναι τολμηρή κι είναι ιδανική για τα άτομα που δεν φοβούνται τις μεγάλες αλλαγές.

Νιώθετε τολμηροί; Πάρτε μπογιά και βάψτε το καλοριφέρ σας!

 

Advertisements

Μπείτε στο κουτί

Η σκληρή πραγματικότητα της διακόσμησης λέει ένα και μοναδικό πράγμα: ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να καλύψετε ένα καλοριφέρ δεν είναι άλλος από το να δημιουργήσετε μια στιλάτη και μοντέρνα ξύλινη κάσα για αυτό. Και ναι, οι πολυχρηστικές παλέτες είναι τέλειες για αυτή τη δουλειά.

Ένα κουτί για το καλοριφέρ σας!

Κρύψτε το κάτω από το τραπέζι

Εκεί άλλωστε γίνονται στα «κρυφά» όλες οι μυστηριώδεις δουλειές. Αν η ιδέα της ξύλινης κατασκευής ταράζει το ζεν σας, μη θορυβείτε: καλύψτε το καλοριφέρ σας εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά τοποθετώντας το κάτω από ένα στιλάτο τραπέζι.

Βάλτε το καλοριφέρ κάτω από το τραπέζι.

Κάντε το κομμάτι του σπιτιού σας

Και με αυτήν την προτροπή, εννοούμε να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας και να βάλετε το καλοριφέρ δυναμικά και στην ανοιξιάτικη διακόσμηση του χώρου σας. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Επεκτείνετε την επιφάνειά του τοποθετώντας ένα κομμάτι ξύλο πάνω από αυτό ώστε να δημιουργήσετε ένα πρωτότυπο πλωτό ράφι!

Μετατρέψτε το καλοριφέρ σας σε ράφι!

 

Από καλοριφέρ… coffee table!

Αν το καλοριφέρ σας είναι εντοιχισμένο δεν έχετε παρά να το καλύψετε διακοσμώντας το όπως ακριβώς το coffee table σας: στολίστε το με ένα βάζο με λουλούδια, βάλτε τριγύρω του βιβλία,τοποθετήστε πάνω σε αυτό έναν όμορφο δίσκο με 2-3 διακοσμητικά αντικείμενα, κ.τ.λ.

Στολίστε το καλοριφέρ σας σαν να είναι coffee table.

Ρίξτε το στο καμουφλάζ

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να καλύψετε το καλοριφέρ σας; Βάψτε το στο ίδιο χρώμα με τον τοίχο στο οποίο εφάπτεται! Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται το καλοριφέρ σας θα χαθεί… στο βάψιμο.

Χάστε το καλοριφέρ στο… βάψιμο!

Πηγή

Advertisements
Advertisements