Η περιποίηση των νυχιών απασχολεί όλες τις γυναίκες μιας και τα περιποιημένα άκρα μαγνητίζουν όλα τα βλέμματα. Μιας και οι καλοκαιρινοί μήνες είναι προ των πυλών βρήκαμε για σένα τον τρόπο να πετύχεις το ιδανικό πεντικιούρ. Ακόμα και αν έχεις στο ιστορικό σου πολλές αποτυχημένες προσπάθειες, είμαστε βέβαιες πως αυτή τη φορά θα τα καταφέρεις.

Διάβασε προσεχτικά τα παρακάτω βήματα!

1ο Βήμα: Δώσε σχήμα στα νύχια. Και αυτό δεν θα γίνει με τον νυχοκόπτη ή το ψαλιδάκι νυχιών, διότι έτσι μπορείς να τα τραυματίσεις ‘’ανεπανόρθωτα’’. Χρησιμοποίησε τη λίμα σου και διαμόρφωσε το μέγεθος και το σχήμα των νυχιών σου. Προσοχή όμως! Φρόντισε το νύχι σου να είναι τουλάχιστον στην ίδια ευθεία με το δαχτυλό σου και όχι παρακάτω.

2ο Βήμα: Μην ξεχνάς και το υπόλοιπο πέλμα. Οι περισσότερες από εμάς όταν σκέφτονται πεντικιούρ πάει ο νους τους στα βαμμένα νύχια. Κι όμως δεν είναι μόνο αυτό. Κάνε απολέπιση στο πόδι σου πριν κάνεις μπάνιο, για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και τα πετσάκια. Για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα πρέπει να το κάνεις όταν το δέρμα σου θα είναι ξηρό καθώς η υγρασία διώχνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Σε περίπτωση που έχετε κάλους, καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε μια επαγγελματία πεντικιουρίστα.

  6 έξυπνα tips για να μην έχεις πια σκασμένα χέρια

3ο Βήμα: Περιποιήσου σωστά τα πόδια σου. Πριν αναφερθήκαμε στην απολέπιση. Το δέρμα μας, στην περιοχή όπου βρίσκονται οι πατούσες, είναι 12 φορές πιο λεπτό από τα υπόλοιπα σημεία. Φρόντισε λοιπόν να είσαι προσεχτική με την απολέπισή σου καθώς πρόκειται για μια αρκετά ταλαιπωρημένη περιοχή. (π.χ από τα τακούνια)

4ο Βήμα: Μούλιασε τα πόδια σου. Έπειτα από μια κουραστική μέρα, φτιάξε ένα μίγμα από χυμό λεμονιού, δυόσμο, κάποιο αιθέριο έλαιο που αγαπάς και άλατα. Ξεκούρασε τα πόδια σου και χαλάρωσε και εσύ.

5ο Βήμα: Ενυδάτωση. Πριν πέσεις για ύπνο, άπλωσε μια ενυδατική κρέμα στα πόδια σου και φόρεσε κάλτσες. Το αποτέλεσμα που θα αντικρίσεις το πρωί θα σε εκπλήξει. Αν βέβαια, δεν έχεις χρόνο για χάσιμο, περίμενε μέχρι να απορροφηθεί η κρέμα και μετά συνέχισε τα βήματα.

6ο Βήμα: Με ένα ειδικό για πετσάκια μηχάνημα, απομάκρυνε όλες τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που βρίσκονται γύρω από το νύχι. Ύστερα καθάρισε ένα-ένα νύχι με ασετόν, ώστε να είσαι σίγουρη ότι δεν έχουν μείνει υπολείμματα από κρέμα ή έλαιο.

  6 έξυπνα tips για να μην έχεις πια σκασμένα χέρια

7ο Βήμα: Ώρα για λίγο χρώμα: Τοποθέτησε το πόδι σου σε ένα βολικό μέρος με αρκετό φώς και εξοπλίσου με υπομονή. Ξεκίνα με την βάση και ύστερα προχώρα στο βερνίκι. Η κίνηση του πινέλου πρέπει να ξεκινάει από το κέντρο του νυχιού και με απαλές κινήσεις να κατευθύνεται προς το υπόλοιπο. Μία σημαντική συμβουλή θα ήταν να μην τοποθετείς άφθονη ποσότητα προιόντος πάνω στο νύχι, διότι το πιο πιθανό είναι να λερωθείς. Άν αυτό συμβεί καταλάθος, διόρθωσέ το με ένα λεπτό πινέλο ή μια μπατονέτα που έχεις βυθίσει στο ασετόν. Όταν στεγνώσει το μανό μην παραλείψεις να προσθέσεις το γυαλιστικό βερνίκι.

8ο Βήμα: Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό βήμα είναι να προσθέσεις λίγο λαδάκι στα πόδια και τα νύχια σου αφού έχουν στεγνώσει και είσαι έτοιμη!

πηγή