Η κρεβατοκάμαρα πρέπει να είναι το προσωπικό σου καταφύγιο, ένας χώρος ιερός που να σε εκφράζει και να σε εμπνέει με ηρεμία και θετική διάθεση. Υπάρχουν πολλές συμβουλές για όμορφη κρεβατοκάμαρα για να κλέψεις και να προσαρμόσεις τα δικά σου γούστα και προσωπικότητα.

Advertisements

Μεταμόρφωσε το χώρο σου, με απλές και έξυπνες κινήσεις χωρίς να σημαίνει ότι πρέπει να ξοδευτείς ιδιαίτερα, αλλά να χρησιμοποιήσεις τη φαντασία σου και τη δημιουργικότητα σου για να πετύχεις την απόλυτη όμορφη και χαλαρή ατμόσφαιρα στην κρεβατοκάμαρα σου.

 

1. Αποχρώσεις στην κρεβατοκάμαρα

Η επιλογή χρώματος είναι ένα βασικό στοιχείο για το αποτέλεσμα που θα έχει η διακόσμηση στην κρεβατοκάμαρα. Ιδανικά, είναι οι λεπτές και απαλές αποχρώσεις, αντί για τολμηρές και έντονες. Οι απαλές αποχρώσεις του μπλε, η λεβάντα, ή του πράσινου εμπνέουν γαλήνη και ηρεμία. Αποχρώσεις κοσμημάτων, όπως το ζαφείρι μπλε, κόκκινο ρουμπίνι, μοβ αμέθυστου, σμαραγδένιο πράσινο και κίτρινο βοηθούν στη δημιουργία μιας cozy, άνετης και θερμής ατμόσφαιρας στο χώρο.  Επέλεξε την απόχρωση και εκδοχή αγαπημένου σου χρώματος.

2. Οροφή κρεβατοκάμαρας


Η οροφή δεν είναι κάτι που πρέπει να παραβλέπεις, είναι ο πέμπτος τοίχος στο υπνοδωμάτιο. Μπορείς να τη βάψεις, σε μια πιο απαλή απόχρωση από το χρώμα στου υπόλοιπους τοίχους ή να προσθέσεις ένα μοτίβο. Αυτό θα βοηθήσει στο να χαμηλώσει οπτικά η οροφή της κρεβατοκάμαρας και να δώσει στο χώρο την αίσθηση της άνεσης και της οικειότητας.

Μια άλλη λύση είναι να προσθέσεις wallpaper στο ταβάνι και αρχιτεκτονικά στοιχεία όπως διακοσμητική βαφή ή με τη χρήση δοκών για να δημιουργήσεις ρυθμό, ισορροπία, συμμετρία, αντιθέσεις και ενότητα. Τέλος, για την πολυτέλεια του χώρου συστήνεται το κρεβάτι με ουρανό, δηλαδή το ύφασμα που θα ξεκινάει από την οροφή και θα δένει το κρεβάτι σας και θα σας περιβάλει με αισθησιασμό, ζεστασιά και ρομαντισμό. Εννοείται ότι ένας πολυέλαιος στην οροφή της κρεβατοκάμαρας θα ολοκληρώσει τον χώρο.

Advertisements

3. Απλό υπνοδωμάτιο

Ζεστό, απλό, εκλεπτυσμένο και κομψό είναι ότι πρέπει να χαρακτηρίζει το υπνοδωμάτιο σου. Αυτό σημαίνει ότι, τα απαραίτητα μόνο, είναι όσα πρέπει πραγματικά να βρίσκονται στην κρεβατοκάμαρα σου. Ένα κρεβάτι, ένα ή δύο κομοδίνα, μια καρέκλα και το ντουλάπι είναι τα βασικά. Οτιδήποτε άλλο περιττό φέρνει απλά ακαταστασία στο χώρο. Όσον αφορά τα διακοσμητικά, αυτά υπολογίζονται στο ελάχιστο. Ένας όμορφος πίνακας τέχνης, λίγα κεριά, ίσως μερικές οργανωμένες φωτογραφίες της οικογένειας και λουλούδια.

 

4. Μέγεθος επίπλων στην κρεβατοκάμαρα

Όταν επιλέγεις έπιπλα για το υπνοδωμάτιο, το μέγεθος τους είναι ένας παράγοντας, αισθητικός αλλά και πρακτικός που θα λάβεις υπόψη. Για παράδειγμα, μη βάλεις ένα βαρύ και μεγάλο κρεβάτι σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο. Για ένα ψηλό ταβάνι, ιδανικό είναι ένα ψηλό έπιπλο. Αντίθετα, σε μια μεγάλη κρεβατοκάμαρα, με την ίδια φιλοσοφία θα επιλέξεις το μέγεθος που ταιριάζει στο χώρο. Μπορείς να βάλεις μια διακοσμητική καρέκλα, να προσθέσεις μήκος στο κρεβάτι σου με ένα έπιπλο (μπαούλο). Αν τα έπιπλα και τα αξεσουάρ είναι πολύ μικρά ανάλογα με το χώρο τότε θα φαίνονται χαμένα και αδιάφορα.

5. Αποθηκευτικός χώρος κρεβατοκάμαρας

Για να πετύχεις γαλήνια και όμορφη ατμόσφαιρα, είναι απαραίτητο ο χώρος να είναι μην είναι σε ακαταστασία. Επομένως, αποθηκεύστε τα πράγματα με τρόπο που να μην κουράζουν το βλέμμα. Μπορείς να βάλεις ένα έπιπλο, ένα ευρύχωρο κομοδίνο, μια συρταριέρα για να φυλάξεις τα βιβλία σου, μια λοσιόν, τα γυαλιά σου, στα οποία θα έχεις  εύκολη πρόσβαση και δε θα σου κλέβουν το βλέμμα. Μια καλή λύση είναι το μπαούλο αποθήκευσης σε προέκταση του κρεβατιού, οπού μπορείς να βάλεις έξτρα σεντόνια, κουβέρτες, μαξιλάρια. Ένα οργανωμένο υπνοδωμάτιο ισούται με ένα όμορφο υπνοδωμάτιο.

Advertisements

 

6. Δημιούργησε στην κρεβατοκάμαρα μια γωνιά χαλάρωσης

Εφόσον έχεις το χώρο, δημιούργησε μια ήσυχη οικεία γωνιά όπου θα διαβάσεις ένα βιβλίο, θα απολαύσεις το καφέ σου ή απλώς για να χαλαρώσεις. Βάλε μια άνετη καρέκλα ή πολυθρόνα, κοντά σε ένα παράθυρο που θα απολαμβάνεις το φυσικό φως του ήλιου, ή αντίστοιχα μια όμορφη βραδιά.

7. Καλύψτε τα παράθυρα του υπνοδωματίου

Ένα όμορφα ντυμένο και πλαισιωμένο παράθυρο, θα δώσει χρώμα, στυλ, σχέδιο, επιπλέον υφές και απαλότητα στην κρεβατοκάμαρα σου. Διαλέγοντας όμορφες κουρτίνες, θα φροντίσεις για την ιδιωτικότητα σου κατά τον βραδινό ύπνο αλλά και να μπλοκάρεις το πρωινό φως.

 

8. Διάφορες επιλογές φωτισμού

Advertisements

Ο φωτισμός είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για μια όμορφη κρεβατοκάμαρα, με αισθησιασμό και άνεση. Όποτε, για να το πετύχεις, πρέπει να εφαρμόσεις διάφορα στρώματα φωτισμού στο υπνοδωμάτιο σου. Δηλαδή, τον γενικό φωτισμό του δωματίου, τον ειδικό, με φωτιστικά κομοδίνου τα οποία πρακτικά σε βοηθούν για να διαβάσεις ή για να κάνεις άλλες δραστηριότητες και τέλος, μπορείς να ενσωματώσεις φωτισμό στον τοίχο για ρομαντική και cozy ατμόσφαιρα.

Πηγή

Advertisements