Έχεις σγουρά μαλλιά και θέλεις να τα αναδείξεις αλλά κάτι κάνεις συνέχεια λάθος και οι μπούκλες σου φριζάρουν και χάνουν την ελαστικότητα τους.

Advertisements

 

Διάβασε παρακάτω ποια λάθη πρέπει να αποφύγεις!

1. Βουρτσίζεις/Χτενίζεις τα στεγνά μαλλιά σου

Αν βουρτσίζεις ή χτενίζεις τα μαλλιά σου όταν είναι στεγνά, τότε με μεγάλη μας λύπη θα πρέπει να σε ενημερώσουμε ότι δεν έχεις ιδέα πώς να φροντίζεις τις μπούκλες σου. Κάθε μπούκλα έχει το δικό της pattern, το οποίο είναι μοναδικό. Βουρτσίζοντας τα στεγνά μαλλιά σου όχι μόνο το χαλάς, αλλά “υπογράφεις” την καταδίκη τους για ένα μέλλον γεμάτο φριζάρισμα.

Η μόνη στιγμή που επιτρέπεται να τα ξεμπλέκεις είναι στο ντους μετά την εφαρμογή και πριν το ξέβγαλμα του conditioner ή διαφορετικά μετά το ντους όταν είναι ακόμα βρεγμένα. Για να να αποφύγεις το σπάσιμο της τρίχας, επίλεξε μία βούρτσα ειδικά σχεδιασμένη για σγουρά μαλλιά ή για χρήση σε βρεγμένα μαλλιά.

 

Advertisements

 

2. Δεν τα “τσαλακώνεις” όταν εφαρμόζεις conditioner

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να βοηθήσεις το pattern κάθε μπούκλας είναι καθώς ξεβγάζεις το conditioner, να “τσαλακώνεις” με τα χέρια σου τα μαλλιά σου.

 

3. Ξεχνάς τη μάσκα μαλλιών

Ο λόγος που τα σγουρά μαλλιά είναι τυπικά πιο ξηρά από τα ίσια, είναι γιατί λόγω του pattern των μπουκλών τα φυσικά έλαια δεν είναι εύκολο να “κατέβουν” μέχρι τις άκρες των μαλλιών. Αυτός είναι ο λόγος που ειδικά οι γυναίκες με σγουρά μαλλιά δεν θα πρέπει να ξεχνούν να εφαρμόζουν μια βαθιά ενυδατική μάσκα τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα.

 

Advertisements

 

4. Αργείς να εφαρμόσεις τα προϊόντα styling

Λούστηκες κι ώσπου να ξυριστείς, να ξεβγάλεις τη μάσκα που είχες εφαρμόσεις στο πρόσωπό σου και να εφαρμόσεις την body lotion, τα μαλλιά σου είναι πια νωπά. Μη διανοηθείς να εφαρμόσεις τώρα τα προϊόντα styling! Η εφαρμογή τους θα πρέπει να γίνεται με το που βγαίνεις από το ντους, δηλαδή όταν τα μαλλιά δεν είναι απλά νωπά, αλλά βρεγμένα.

 

5. Δεν χρησιμοποιήσεις τζελ

Η εφαρμογή απλά μιας κρέμας διαμόρφωσης για μπούκλες δεν αρκεί. Αμέσως μετά, θα πρέπει να εφαρμόσεις ένα τζελ στα μήκη για τη σταθεροποίηση των κυματισμών. Μην ξεχάσεις να “τσαλακώσεις” και πάλι τα μαλλιά σου. Αν μόλις στεγνώσουν, παρατηρήσεις ότι οι μπούκλες είναι σκληρές και άκαμπτες, μην ανησυχήσεις. Έτσι πρέπει να γίνει. Μετά το στέγνωμα των μαλλιών είναι η κατάλληλη στιγμή να “σπάσεις” αυτό το προστατευτικό περίβλημα του τζελ εφαρμόζοντας ένα ενυδατικό έλαιο και να αποκαλύψεις τις τονισμένες μπούκλες σου.

Advertisements

 

6. Τα στεγνώνεις με πετσέτα

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις ήδη, οι κλασικές βαμβακερές πετσέτες λόγω της τραχιάς υφής τους, ενθαρρύνουν το σπάσιμο της τρίχας, ενώ προκαλούν έντονο φριζάρισμα. Προτίμησε να στεγνώνεις τα μαλλιά σου χρησιμοποιώντας ένα βαμβακερό T-Shirt ή μια πέτσετα με μικροΐνες.

Για να ξεκινήσεις το στέγνωμα των μαλλιών σου και να βοηθήσεις στο σχηματισμό των μπουκλών, μπορείς να δοκιμάσεις την τεχνική plopping. Έχοντας βρεγμένα μαλλιά, άπλωσε ένα βαμβακερό μπλουζάκι ή μια πετσέτα με μικροΐνες σε μια επιφάνεια και σκύψε από πάνω της. Έπειτα, ακούμπησε το κεφάλι σου, στριφογύρισε τις δύο άκρες του t shirt ή της πετσέτας – αριστερά και δεξιά – και στερέωσέ τις με έναν μικρό κόμπο χαμηλά στο σβέρκο.

 

7. Δεν χρησιμοποιείς φυσούνα

Ύστερα από μερικά λεπτά plopping κι όταν τα μαλλιά σου είναι στεγνά κατά 75%, είσαι έτοιμη να ολοκληρώσεις το στέγνωμα των μαλλιών σου χρησιμοποιώντας το σεσουάρ. Δεν πιστεύουμε βέβαια να ξεχάσεις να προσθέσεις τη φυσούνα! Το αγαπημένο εξάρτημα της curly κοινότητας χαρίζει πλούσιο όγκο, ενώ βοηθά πολύ στο σχηματισμό των μπουκλών.

Advertisements

 

ΠΗΓΗ

Advertisements