Είναι γνωστό πως η διακόσμηση με ουδέτερα χρώματα είναι μια ασφαλής και διακριτική επιλογή με την οποία δεν μπορείτε να κάνετε λάθος. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να πειραματιστείτε με μερικές πινελιές χρώματος που θα φέρουν ζωντάνια και ενεργητικότητα στον χώρο σας.

Advertisements

 

Αν αναρωτιέστε με ποιον τρόπο μπορείτε να το πετύχετε χωρίς να… παραφορτώσετε τον χώρο ρίξτε μια ματιά στους παρακάτω 7 τρόπους που αποδεδειγμένα θα σας βοηθήσουν να πετύχετε την κατάλληλη ισορροπία.

Επιλέξτε ένα χρωματιστό χαλί

Βάλτε ένα χαλί στον χώρο σας με κάποιο χρωματιστό μοτίβο ή κάποια μικρή χρωματιστή λεπτομέρεια. Είναι ένας αρκετά ασφαλής τρόπος για να φέρετε το χρώμα σε έναν ουδέτερο χώρο. Το χαλί έχει πολλά προτερήματα: εκτός από το γεγονός ότι διατηρεί ζεστούς τους χώρους έχει και τη δύναμη να τους δώσει διάσταση και βάθος.

 

Βάλτε ένα χαλί στον χώρο σας με κάποιο χρωματιστό μοτίβο ή κάποια μικρή χρωματιστή λεπτομέρεια.

Προτιμήστε τα φωτεινά διακοσμητικά και αξεσουάρ

Συγκεντρώστε μερικά χρωματιστά αξεσουάρ σε ένα σημείο, όπως συμβαίνει σε αυτό το τροχήλατο μπαρ. Τα μπουκάλια, τα ποτήρια και η κίτρινη καρέκλα δημιουργούν μια σύνθεση που θα φέρει σωστή ισορροπία χρώματος σε έναν κατά τα άλλα ουδέτερο χώρο.

Συγκεντρώστε μερικά χρωματιστά αξεσουάρ σε έναν μικρό χώρο.

Ενσωματώστε λουλούδια και φυτά

Τα λουλούδια και τα φυτά δεν ανανεώνουν απλώς τον αέρα του σπιτιού σας, αλλά φέρνουν και όμορφες αποχρώσεις στον χώρο σας. Δοκιμάστε διάφορα σημεία για να διαπιστώσετε πού δείχνουν καλύτερα και φέρτε με αυτόν τον πολύ ασφαλή τρόπο χρώμα στο εσωτερικό σας περιβάλλον.

Advertisements
Τα λουλούδια και τα φυτά φέρνουν και όμορφες αποχρώσεις στον χώρο σας.

Εκμεταλλευτείτε την… καλλιτεχνική σας πλευρά

Αν επιμένετε να διατηρείτε τα έπιπλα και τα αξεσουάρ σας σε ουδέτερα χρώματα μπορείτε εύκολα να προσθέσετε μικρές πινελιές άλλων χρωμάτων με έργα τέχνης που θα βάλετε στον τοίχο. Επιλέξτε έναν μεγάλο πίνακα ή πολλούς μικρούς που θα δημιουργούν μία σύνθεση. Μην φοβηθείτε να δοκιμάσετε έργα με έντονα χρώματα ή ακόμα και κολάζ.

Επιλέξτε έναν μεγάλο πίνακα ή πολλούς μικρούς που θα δημιουργούν μία σύνθεση.

Διαλέξτε ένα και μοναδικό κομμάτι

Φέρτε το χρώμα στο σπίτι σας τοποθετώντας ένα κομμάτι που θα τραβήξει τα βλέμματα σε στρατηγικό σημείο. Μια φωτεινή πολυθρόνα είναι ένας από τους πιο απλούς τρόπους να το πετύχετε.

Φέρτε το χρώμα στο σπίτι σας τοποθετώντας ένα κομμάτι που θα τραβήξει τα βλέμματα.

Εισάγετε ένα έντονο χρώμα

Το μόνο χρώμα που υπάρχει σε αυτό το καθιστικό είναι το ροζ και οι αποχρώσεις του. Μπορείτε να δώσετε οπτικό ενδιαφέρον σε οποιονδήποτε χώρο αν επιλέξετε ένα και μοναδικό χρώμα και το τοποθετήσετε σε 3-4 σημεία του δωματίου.

Μπορείτε να δώσετε οπτικό ενδιαφέρον σε οποιονδήποτε χώρο αν επιλέξετε ένα και μοναδικό χρώμα.

Περιορίστε τα χρωματικά στοιχεία σε δύο ευδιάκριτες αποχρώσεις

Αν ανησυχείτε μήπως βάζετε πολλά χρώματα στον χώρο, σας προτείνουμε να περιοριστείτε σε δύο ευδιάκριτες αποχρώσεις. Το γκρι καθιστικό της παρακάτω φωτογραφίας γίνεται πραγματικά ενδιαφέρον με το καφέ του ξύλου και το γκρι-μπλε που υπάρχει στις πολυθρόνες και στο έργο τέχνης στον τοίχο.

 

Αν ανησυχείτε μήπως βάζετε πολλά χρώματα στον χώρο τότε περιοριστείτε σε δύο ευδιάκριτες αποχρώσεις.

 

Πηγή

Advertisements

 

Advertisements