Όπως απλώνουμε το αντηλιακό μας απο την κορυφή του μετώπου μας μέχρι τα πόδια για να προστατευτούμε από τον ήλιο, έτσι πρέπει κάποιο τρόπο να προστατέψουμε και τα μαλλιά μας.

Τα μαλλιά μπορεί να μην καταστρέφονται με τον ίδιο τρόπο όπως το δέρμα, αλλά μπορούν επίσης να επιβαρυνθούν να τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Φυσικά, δεν είναι μόνο ο ήλιος αλλά και τα εργαλεία θερμότητας για το styling, το χλώριο, το θαλασσινό νερό και ο κλιματισμός που κάνουν ακόμη πιο έντονη την ανάγκη για πραγματική προστασία.

 

Δείτε παρακάτω όλα τα βήματα για να είναι πάντα λαμπερά και απόλυτα safe!

1. Φορέστε καπέλο

Αν ανήκετε στους fans των καπέλων τότε σίγουρα θα χαρείτε με τα νέα. Αποτελώντας τον πιο απλό τρόπο κάλυψης των μαλλιών -και τους προσώπου- σας προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία και δεν αφήνουν τις ελεύθερες ρίζες να δημιουργηθούν. Φυσικά, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ενώ τα καπέλα είναι σίγουρα χρήσιμα, δεν αρκούν από μόνα τους. Η πρόσθετη προστασία είναι πάντα ευπρόσδεκτη.

 

2. Εφαρμόστε ένα προστατευτικό προϊόν

Πριν βγείτε έξω, πρέπει να επικαλύψετε τα μαλλιά με ένα προστατευτικό προϊόν. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όσους έχετε μαλλιά που έχουν υποστεί επεξεργασία χρώματος, ώστε να μπορέσετε να διατηρήσετε τις ξανθές σας αποχρώσεις. Αντί να εφαρμόσετε ένα παραδοσιακό αντηλιακό, αναζητήστε προϊόντα μαλλιών που προσφέρουν προστασία από υπεριώδη ακτινοβολία σε σπρέι ή ακόμα και σε μορφή κρέμας.

 

3. Επαναλάβετε μέσα στη μέρα

Όπως στο σώμα, έτσι ακριβώς και στο πρόσωπο θα πρέπει να εφαρμόζετε τα προϊόντα με SPF αρκετές φορές μέσα στη μέρα, για βέλτιστη προστασία. Έτσι, η χρήση μιας εύχρηστης φόρμουλας με ψεκασμό είναι ιδανική. Φυσικά, μην παραλείπετε αυτό το βήμα ακόμη και τις ημέρες που οι ακτίνες του ηλίου κρύβονται από τα σύννεφα. Είναι βέβαιο πως σας ακούγεται tricky αλλά η αντανάκλαση μπορεί να γίνει εξίσου επιβλαβής.

 

 

4. Επιλέξτε τα κατάλληλα shampoo και conditioner

Το να έχετε τα σωστά σαμπουάν και μαλακτικά είναι απαραίτητο βήμα για να διατηρείτε το ιδανικό φινίρισμα τα μαλλιά. Με τις κατάλληλες φόρμουλες  η οξείδωση που προκαλείται από την ήλιο θα μειωθεί ενώ παράλληλα θα έχετε αυξημένη προστασία για το μέλλον. Ακόμη, αυτό μπορεί να βοηθήσει και στο φριζάρισμα που σίγουρα αποτελεί πρόβλημα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Πριν αγοράσετε νέα προϊόντα, ελέγξτε τις ετικέτες για λεπτομέρειες σχετικά με την προστασία και την οξείδωση UV.

 

5. Πείτε «ναι» στα swim caps

Αυτή είναι μια τάση που φέτος θα υιοθετήσουν όλες. Πλέον το self-care αποτελεί trend και έτσι, οτιδήποτε το προσεγγίζει γίνεται η αγαπημένη συνήθεια των πιο ενημερωμένων κοριτσιών. Μη διστάσετε, λοιπόν, να το τολμήσετε και φορέστε το κάθε φορά που μπαίνετε στη θάλασσα. Μετά, τα μαλλιά σας θα είναι υπέροχα χωρίς καμία προσπάθεια.

 

6. Βρέξτε τα πριν και μετά

Το ντουζ πριν και μετά το μπάνιο στην πισίνα κρίνεται απαραίτητο. Όταν το κάνετε πριν, τότε θα βοηθήσει στην αποφυγή της απορρόφησης του χλωρίου και όταν το κάνετε μετά θα σας δώσει το τέλειο boost ώστε να μη συσσωρευτεί υπερβολική ποσότητα από αυτό το στοιχείο που καταστρέφει την τρίχα.

 

7. Μην ξεχνάτε το κεφάλι σας

Τα μαλλιά δεν προστατεύουν πλήρως το τριχωτό της κεφαλής από ζημιές. Αυτό το σημείο αποτελεί ένα από τα συχνότερα μέρη που εμφανίζεται το ηλιακό έγκαυμα καθώς συνήθως δεν προστατεύεται. Για αυτό το λόγο φροντίστε ώστε να έχετε ένα προϊόν που μπορεί να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια και όχι μόνο στο μήκος των τριχών.

 

ΠΗΓΗ