Αν ζείτε σε μικρό διαμέρισμα ή μικρό σπίτι, υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να έχετε μια μακρόστενη κουζίνα. Αυτές οι κουζίνες είναι συνήθως στενές και χρησιμοποιούν όσο το δυνατόν λιγότερο χώρο. Μπορεί να σας φαίνονται κάπως περιορισμένες, αλλά στην πραγματικότητα μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα λειτουργικές.

Αν, λοιπόν, η κουζίνα σας ανήκει σε αυτή την κατηγορία, πρέπει να εκμεταλλευτείτε τον χώρο που έχετε όσο το δυνατόν καλύτερα. Όπως σε όλες τις κουζίνες, χρειάζεστε, εκτός από τις ηλεκτρικές συσκευές, νεροχύτη, ντουλάπια και πάγκο εργασίας.

Μπορεί να μην έχει φάρδος, αλλά έχει ύψος. Η κουζίνα αυτή εκμεταλλεύεται όλο τον χώρο, μέχρι το ταβάνι, κερδίζοντας έτσι αποθηκευτικό χώρο. Από τη μία πλευρά βρίσκονται οι ηλεκτρικές συσκευές και από την άλλη ο νεροχύτης και τα ντουλάπια.
Μια κουζίνα απλή, λειτουργική και απόλυτα συμμετρική που δεν της λείπει τίποτα. Μάλιστα μπορείτε να παρατηρήσετε και την πλάτη της κίτρινης καρέκλας που συνοδεύει το μικρό τραπεζάκι που βρίσκεται στην είσοδό της!
Μπορεί να είναι μακρόστενη, αλλά εκμεταλλεύεται σωστά τον χώρο και φιλοξενεί ένα μικρό τραπεζάκι. Παρατηρήστε πως το ένα κάθισμα βρίσκεται ενσωματωμένο στον πάγκο, ενώ το η καρέκλα δεν αφήνει τον χώρο μπροστά από την μπαλκονόπορτα ανεκμετάλλευτο.
Μια πανέμορφη κουζίνα που έχει επενδύσει στο ξύλο – σε πάτωμα και ντουλάπια. Εκμεταλλεύεται τον χώρο από το πάτωμα ως το ταβάνι, κερδίζοντας έτσι πολλά ντουλάπια, ενώ η αισθητική της μας παραπέμπει σε άλλη εποχή.
Η λιλιπούτεια και ταυτόχρονα πανέμορφη αυτή κουζίνα, «κρύβει» τις ηλεκτρικές συσκευές όπως το ψυγείο, ενώ το λευκό χρώμα που έχει συνοχή την κάνει να φαίνεται μεγαλύτερη. Φυσικά, το φως που μπαίνει από το παράθυρο είναι το μεγάλο της ατού.
Σε αυτή την κουζίνα σε σχήμα «Π» χωρίς παράθυρο, ο χώρος γίνεται πολύ λειτουργικός, τοποθετώντας τις εστίες μαγειρέματος στο βάθος, ενώ ο φούρνος έχει τοποθετηθεί σε διαφορετικό σημείο. Έτσι, μένει χώρος για περισσότερα ντουλάπια και ελευθερία κινήσεων.
Ο χώρος κάτω από το παράθυρο δεν έχει μείνει ανεκμετάλλευτος. Η inox αισθητική δημιουργεί μια πολύ μοντέρνα κουζίνα που δεν της λείπει τίποτα, ενώ το γκάζι με τον μακρόστενο απορροφητήρα είναι ιδανικά για άνεση στο μαγείρεμα.

Πηγή