Όσοι από εσάς μένετε στην πόλη, είναι πιθανό να γνωρίζετε πολύ καλά τι σημαίνει «μικρό μπάνιο». Η έλλειψη χώρου είναι συχνό φαινόμενο στα αστικά διαμερίσματα και πολλές φορές κάνει την καθημερινότητα λίγο δυσκολότερη απ’ ότι ίσως θα θέλατε να είναι. Αν, λοιπόν, το μπάνιο σας είναι μικρό, αυτό που χρειάζεται είναι να βρείτε τρόπους να το κάνετε να φαίνεται μεγαλύτερο και ταυτόχρονα λειτουργικό.

Εμείς σας παρουσιάζουμε 7 τρόπους για να εξοικονομήσετε χώρο στο μπάνιο σας, να το κάνετε να φαίνεται μεγαλύτερο και να το απολαμβάνετε καθημερινά, χωρίς να νιώθετε κανέναν απολύτως περιορισμό.

Δες περισσότερα άρθρα που θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα όμορφο σπίτι!

Τα μπάνια σε ανοιχτά χρώματα, φαίνονται πάντα μεγαλύτερα. Ωστόσο, φωτίστε και δώστε ζωντάνια στον χώρο με ένα χρώμα σε σημεία που δεν είναι αναμενόμενα – όπως για παράδειγμα στις πετσέτες!
Αν το μπάνιο σας δεν έχει παράθυρο, φωτίστε τον χώρο εσείς. Προσθέστε έξτρα φωτισμό και εκμεταλλευτείτε το για να δώσετε και μια έξτρα νότα διακόσμησης διαλέγοντας απλίκες και φωτιστικά που σας αρέσουν.
Όσον αφορά τα αποθηκευτικά μέσα, σκεφτείτε έξω από τα καθιερωμένα. Μια σκάλα που θα βρίσκεται στον τοίχο σας μπορεί να φιλοξενήσει αρκετά πράγματα και ταυτόχρονα να κάνει το μπάνιο σας να φαίνεται πολύ μοντέρνο.
Επιδιώξτε να χρησιμοποιείτε στοιχεία που αντανακλούν το φως. Καθρέπτες, θήκες για την οδοντόβουρτσα, γυάλινα διακοσμητικά – οτιδήποτε αλληλεπιδρά με το φως θα βοηθήσει το μπάνιο σας να φαίνεται μεγαλύτερο.

Δες περισσότερα άρθρα που θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα όμορφο σπίτι!

Βρείτε αντικείμενα και μικροέπιπλα από ακρυλικό και θα δείτε ότι έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Τα διαφανή αντικείμενα θα σας προσφέρουν λειτουργικότητα, ενώ παράλληλα μπορούν να ταιριάξουν με τον υπόλοιπο χώρο, χωρίς να «διακόπτουν» τη διακόσμηση.
Χρησιμοποιήστε στιλάτα φυτά. Όχι, δεν θα κάνουν το μπάνιο σας να φαίνεται μεγαλύτερο, όμως θα το μεταμορφώσουν σε έναν πολύ όμορφο και χαλαρωτικό χώρο και θα τραβήξουν τα βλέμματα. Έτσι, θα το απολαμβάνετε πολύ περισσότερο!
Χρησιμοποιήστε ένα κρεμαστό ράφι που έχει πολλά επίπεδα. Εκεί μπορείτε να βάλετε τις πετσέτες σας και άλλα μικροαντικείμενα, καθώς και διακοσμητικά.

Δες περισσότερα άρθρα που θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα όμορφο σπίτι!

Πηγή