Το να ακολουθείς τη μόδα δεν είναι απαραίτητα καλό. Όταν όμως πρόκειται για ταπετσαρίες το αποτέλεσμα μπορεί να εντυπωσιάσει και τους πιο απαιτητικούς με την πιο μίνιμαλ προσέγγιση. Εμείς σας ετοιμάσαμε τις 7 πιο οικονομικές προτάσεις για να δημιουργήσετε τη δική σας μοντέρνα και εντυπωσιακή είσοδο του σπιτιού σας!

Advertisements

 

Βάλτε σε όλο τον τοίχο μια ταπετσαρία με πολύ έντονο μοτίβο όπως οι λευκοί και μαύροι ρόμβοι που είναι ιδανικοί για να δείχνει την είσοδο του σπιτιού σας στιλάτη. Δυο αποθηκευτικά κουτιά ή ένα παγκάκι θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα. Μπορείτε να δώσετε περισσότερο στιλ με μια πρωτότυπη κρεμάστρα για τα ρούχα και τις τσάντες σας.

 

Advertisements
Κρατήστε τα επιπλέον έπιπλα σε ασπρόμαυρες αποχρώσεις ενώ για τις κρεμάστρες κρατήστε τη φυσική απόχρωση του ξύλου.

 

Αντίστοιχα μια ταπετσαρία με ασπρόμαυρες κάθετες ρίγες θα προσθέσει άμεσα μερικούς πόντους στη είσοδο του σπιτιού σας με μία κίνηση. Τοποθετήστε έναν μπαρόκ καθρέφτη σε χρυσό χρώμα και μία εξίσου μπαρόκ ύφους καρέκλα σε φούξια χρώμα και κάντε την είσοδό σας να μοιάζει σαν να είναι βγαλμένη από την pop art.

Στην pop art διακόσμηση η υπερβολή είναι αποδεκτή!

 

Χρησιμοποιήστε στον τοίχο σας μια ταπετσαρία λευκή με ιριδίζουσες χρυσές ακανόνιστες οπές και κρατήστε λιτή την υπόλοιπη διακόσμηση βάζοντας «ήσυχα» έπιπλα και μικρά γλαστράκια φυτών. Ο συνδυασμός της λιτότητας με τη λάμψη της ταπετσαρίας θα εντυπωσιάζουν δίχως υπερβολές.

Advertisements
Προτιμήστε έπιπλα σε γήινες αποχρώσεις έτσι ώστε να αναδείξετε περισσότερο την ταπετσαρία της εισόδου σας.

 

Μια ασπρόμαυρη ταπετσαρία με τα νερά του κορμού ενός δέντρου είναι από μόνη της ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Συνδυάστε τη με ένα μακρόστενο μεταλλικό τραπεζάκι σε χρυσό χρώμα και προσθέστε έναν πίνακα ζωγραφικής με παλ χρώματα που θα ξεχωρίσει αμέσως από το φόντο.

Συνδυάστε την παλ απόχρωση του ροζ του πίνακα με ένα εξίσου ήσυχο μπουκέτο λουλουδιών.

 

Για μια πιο ήσυχη υποδοχή επί της εισόδου επιλέξτε μια ταπετσαρία σε παλ γήινες αποχρώσεις με λευκά μοτίβα. Συνδυάστε την με τις ίδιες αποχρώσεις για τα υπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία όπως ο καθρέφτης, το λαμπατέρ και το τραπεζάκι και κάντε τη διαφορά χρησιμοποιώντας ένα άκρως αντίθετο χρώμα, όπως αυτό της μέντας, για τα κηροπήγιά σας.

Advertisements
Προσθέστε εκρήξεις λάμψης με μερικά μεταλλικά στοιχεία

Σημείωση: Ταπετσαρίες μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα πώλησης ταπετσαριών ή ακόμη και online στο διαδίκτυο.

 

Αντικαταστήστε τις ταπετσαρίες με τη μαγική ταινία washitape. Αυτή η χάρτινη διακοσμητική ταινία που κολλάει πανεύκολα και ξεκολλάει χωρίς να αφήνει σημάδια υπάρχει σε πάρα πολλά χρώματα και σχέδια (θα βρείτε σε χρωματοπωλεία). Είναι σαν ταπετσαρία και είναι απίστευτα οικονομικό και εύκολο να  φτιάξετε τη δική σας επιτοίχια δημιουργία. Επιλέξτε μια μαύρη για έναν λευκό τοίχο και κάντε ακανόνιστα γεωμετρικά σχήματα.

Απογειώστε το αποτέλεσμα βάζοντας στον τοίχο σας 2 κάδρα με μαύρο κάδρο και λευκό πασπαρτού ενώ κρατήστε τα υπόλοιπα χρώματα του ουράνιου τόξου για το περιεχόμενο του θέματος.

 

Advertisements

Δημιουργήστε το πιο γλυκό καλωσόρισμα για την είσοδο του σπιτιού σας αντικαθιστώντας μια ταπετσαρία με πολλές μικρές, μίνιμαλ και απλές λευκές κορνίζες (θα βρείτε σε καταστήματα με είδη οικιακής διακόσμησης) και βάλτε μέσα έγχρωμες φωτογραφίες από αγαπημένα σας πρόσωπα και στιγμιότυπα της ζωής σας που θα σας ταξιδεύουν σε παρελθοντικές χαρούμενες στιγμές. Μπαίνοντας στο σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα οι χαρούμενες φωτογραφίες γεμάτες χρώμα και αναμνήσεις θα σας υποδέχονται

Κρατήστε την υπόλοιπη διακόσμηση της εισόδου σε απλές γραμμές.

 

Πηγή

 

Advertisements
Advertisements