Όπως όλοι οι άνθρωποι έτσι και εσείς θέλετε να μοιραστείτε και να νιώσετε την αγάπη. Θέλετε να ζήσετε την αίσθηση της αγάπης, να χτίσετε σχέσεις και ονειρευτείτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Μακροπρόθεσμα όνειρα, για το κοινό και μακρινό μέλλον σας. Θέλετε να δημιουργήσετε μια σχέση όπου εσείς και ο σύντροφος σας να έχετε μια υπέροχη στιγμή!

Advertisements

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους μια σχέση τα δε πάει καλά είναι ότι δεν έχετε μοιραστεί κοινές αξίες με τον σύντροφό σας. Οι αξίες της ζωής θα σας δώσουν μια υγιή και όμορφη σχέση. Μια σχέση στην οποία θα αισθανθείτε χαρούμενοι! Πραγματικά, το έχετε σκεφτεί αυτό;

 

Τι είναι οι βασικές αξίες σε μια σχέση;

Βασικές αξίες! Μπορεί να φαντάζεσαι τι σημαίνει αυτή η έννοια, αλλά… ξέρεις την ακριβή σημασία της; Βασικές αξίες είναι οι θεμελιώδεις πεποιθήσεις ενός ατόμου, οι οποίες υπαγορεύουν τη συμπεριφορά του και μπορούν να τον/τη βοηθήσουν να καταλάβει τη διαφορά ανάμεσα στο σωστό και στο λάθος.

Οι αξίες αυτές, λοιπόν, είναι επτά και αν υπάρχουν στη σχέση σου σίγουρα εσύ και ο σύντροφός σου θα είστε πιο χαρούμενοι και καλά μεταξύ σας στην καθημερινότητά σας.

Advertisements

 

Ποιες είναι οι αξίες αυτές

#1 Συντροφικότητα.

Η συντροφικότητα σημαίνει να είσαι η παρέα του αγαπημένου σου. Να είστε και φίλοι, να υπάρχει αφοσίωση, στοργή, σύνδεση, συνεργασία και ποιοτικός χρόνος ανάμεσά σας.

 

#2 Σεβασμός.

Είναι το συναίσθημα του θαυμασμού απέναντι σε κάποιον και της αναγνώρισης για το ποιος είναι, τι έχει πετύχει και τι είναι ικανός να κάνει. Όπως, λοιπόν, είναι άκρως απαραίτητο να σέβεσαι τον εαυτό σου για εσένα, άλλο τόσο αναγκαίο είναι να υπάρχει σεβασμός σε μια σχέση.

 

Advertisements

#3 Ενσυναίσθηση.

Μιλάμε, φυσικά, για την ικανότητα να καταλαβαίνεις και να συναισθάνεσαι όσα νιώθει ένα άλλο πρόσωπο. Να μπορείς συναισθηματικά να μπεις στη θέση του.

 

#4 Ανάληψη ευθυνών.

Τόσο εσύ όσο και ο σύντροφός σου αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας στους τσακωμούς; Είστε πρόθυμοι να επιλύσετε όποιο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί; Τότε προβλέπεται να έχετε για χρόνια μια υγιή σχέση.

 

#5 Δέσμευση.

Δέσμευση σημαίνει αφοσίωση στο πρόσωπο του άλλου. Να είσαι και να είναι προτεραιότητα.

Advertisements

 

#6 Εμπιστοσύνη.

Στηρίζεσαι και πιστεύεις τον αγαπημένο σου; Και αντίστοιχα αυτός εσένα; Τότε, ναι! Μπορείς να μιλάς για μια σχέση που θα κρατήσει στον χρόνο, θα είναι υγιής και ευτυχισμένη.

 

#7 Επικοινωνία.

Πού πάει μια σχέση αν δεν μπορείς να μιλήσεις και αμέσως να καταλαβαίνει ο ένας τον άλλον; Πουθενά. Συνήθως η πρώτη αιτία που διαλύεται ένας δεσμός είναι η έλλειψη επικοινωνίας.

 

Advertisements

ΠΗΓΗ

 

 

 

Advertisements