Κάθε γυναίκα γνωρίζει πως τα μαλλιά της είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία επάνω της, καθώς με αυτά αναδεικνύει περισσότερο τα χαρακτηριστικά του προσώπου της. Θα σου αποκαλύψω τα επτά σημαντικότερα μυστικά για να έχεις πιο υγιή και πλούσια μαλλιά, εύκολα και απλά ακολουθώντας απλά τις παρακάτω συμβουλές.

Advertisements

Κάποια από αυτά θα τα έχεις ήδη ακούσει όπως ότι το καθημερινό λούσιμο περισσότερο βλάπτει παρά ωφελεί και πως οι βαφές ταλαιπωρούνται τα μαλλιά πιο πολύ από ότι άλλα προϊόντα. Θα δεις και κάποια άλλα tips για να έχεις πάντα πανέμορφα και εντυπωσιακά μαλλιά.

 

Όχι στο καθημερινό λούσιμο

Το καθημερινό λούσιμο δεν αφήνει περιθώριο στα μαλλιά σου να ενυδατωθούν με φυσικό τρόπο, καθώς τα έλαια που παράγονται μετά από 2 ημέρες είναι εξαιρετικά ωφέλιμα και θρεπτικά για το τριχωτό της κεφαλής. Ιδανικά λούζε τα μαλλιά σου 2 με 3 το πολύ φορές την εβδομάδα.

Advertisements

 

Προσοχή στα extensions

Όταν έχεις για καιρό extensions θα παρατηρήσεις πως η τρίχα θα χάσει την ελαστικότητά της και μπορεί να σπάει πολύ πιο εύκολα.Η εξασθένιση αυτή κάνει κακό στα μαλλιά σου ειδικά αν τα χρησιμοποιείς για πολύ καιρό. Ιδανικά πάρε τρέσες με κλιπ για να τα φοράς περιστασιακά και να μην επιβαρύνεις την υγεία των μαλλιών.

 

Ναι στις βιταμίνες

Όταν δεις πως τα μαλλιά σου είναι θαμπά, με τάση για εκτεταμένη τριχόπτωση τότε είναι η στιγμή να πάρεις “κεράσεις” τον οργανισμό σου με βιταμίνες που είναι ειδικές για να δώσεις ξανά ζωντάνια στα μαλλιά σου. Μπορείς να τις πάρεις από τη διατροφή σου, ή σε φαρμακευτικά σκευάσματα. Ρώτα τον φαρμακοποιό σου, κάνε μια έρευνα για να δεις τι συστατικά και τι προσφέρει το κάθε σκεύασμα και θα δεις πως μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τα μαλλιά σου θα επανακτήσουν την χαμένη τους ζωντάνια.

Advertisements

 

Ναι στα προϊόντα styling που βοηθούν

Στην αγορά θα βρεις πολλά προϊόντα styling είτε σε μορφή σπρέι, είτε σαν λαδάκια που θα ενυδατώσουν τα μαλλιά σου και θα τους χαρίσουν όγκο ή γυαλάδα. Ψάξε να δεις τι προσφέρει το καθένα και τι χρειάζεσαι εσύ και σίγουρα θα βρεις το ιδανικό για τα μαλλιά σου.

 

Advertisements

Η ιδανική χτένα

Μια βούρτσα με μαλακή φυσική τρίχα είναι ιδανική για τους περισσότερους τύπους μαλλιών και δη για τα πιο ευαίσθητα καθώς βοηθάει την τρίχα να μην σπάει και ξεμπερδεύει τα μαλλιά εύκολα και απλά. Επίσης διεγείρει το δέρμα του κρανίου και αυξάνει την αιμάτωση στους θύλακες της τρίχας για περισσότερο όγκο και ζωντάνια.

 

Ενυδάτωση με φυσικό έλαιο

Το φυσικό έλαιο δάφνης είναι ιδανικό για να δώσεις στα μαλλιά σου ένα boost και να γίνουν πιο υγιή και λαμπερά. Εφάρμοσε το σε στεγνά μαλλιά 2 φορές την εβδομάδα, αφήνοντας το 1 με 2 ώρες και έπειτα λούσε τα μαλλιά σου με ένα απαλό σαμπουάν.

Advertisements

 

Χτένισμα πριν το λούσιμο

Για εσένα που βλέπεις εκτεταμένη τριχόπτωση και ειδικά αφού χτενίσεις τα μαλλιά σου, δοκίμασε να τα χτενίσεις καλά πριν λουστείς ώστε να μην υπάρχουν κόμποι και με το λούσιμο μπερδευτούν ακόμα χειρότερα. Όταν τραβάς τα μαλλιά σου στο χτένισμα, αυτά σπάνε εύκολα με αποτέλεσμα η τριχόπτωση να είναι μεγαλύτερη από πριν.

 

ΠΗΓΗ

Advertisements

 

 

Advertisements