Ακόμα κι αν δεν είσαι εξοικειωμένη με τις ενεργειακές θεωρίες, οι πιο απλοί κανόνες του Feng Shui είναι σχεδιασμένοι για να δημιουργούν χώρους λειτουργικούς, όμορφους, που χαλαρώνουν το κουρασμένο μυαλό και σώμα, ανεξαρτήτου… πεποιθήσεων.

 

Η τέχνη του Feng Shui επιχειρεί να φέρει την ισορροπία ανάμεσα στα 5 (σύμφωνα με την Κινέζικη παράδοση) στοιχεία της φύσης έτσι ώστε κάθε χώρος να προάγει την ευεξία των κατοίκων του.

Αν λοιπόν, με την επιστροφή στην πόλη, διψάς για μία αλλαγή, δοκίμασε να εφαρμόσεις τα παρακάτω Feng Shui tips στον χώρο που σε επηρεάζει περισσότερο από κάθε άλλον, την κρεβατοκάμαρά σου. Ακόμα κι αν αυτή είναι πολύ μικρή!

 

Δημιούργησε θετική ατμόσφαιρα

Αντί να γεμίζεις το σπίτι με “μπιμπελό”, διακόσμησέ το με ελάχιστα αντικείμενα από φυσικά υλικά. Αγαπημένα μας, μεταξύ αυτών, είναι οι φυσικοί κρύσταλλοι που εκτός από θετική ενέργεια, διαθέτουν και έντονη φυσική ομορφιά! Ξεκίνα με ένα μεγάλο ροζ χαλαζία που βοηθά στη θεραπεία και τη χαλάρωση. Αν ωστόσο δεν συμπαθείς τους κρυστάλλους, προμηθεύσου μία λάμπα από φυσικό αλάτι ή μια συσκευή διάχυσης αιθέριων ελαίων που θα κάνει το σπίτι να μυρίζει υπέροχα.

Εκμεταλλεύσου το φυσικό φως

Το φως είναι ένα από τα πιο βασικά στοιχεία κάθε χώρου και μπορεί να κάνει τα τετραγωνικά του να μοιάζουν… διπλάσια! Ιδανικά, σύμφωνα με το Feng Shui αλλά και την… κοινή λογική, το υπνοδωμάτιο σου πρέπει να έχει άπλετο φυσικό φως το πρωί για να βοηθάει το σώμα σου να ξυπνήσει. Αν το φυσικό φως στο υπνοδωμάτιό σου είναι λιγοστό, μπορείς να τοποθετήσεις έναν καθρέφτη για να το… πολλαπλασιάσεις. Εναλλακτικά επένδυσε σε μία λάμπα πλήρους φάσματος που μιμείται το φως της μέρας.

Όλα διπλά!

Δύο κομοδίνα, δύο πορτατίφ, δύο ίδια διακοσμητικά… Το 2 είναι ο τέλειος αριθμός για την κρεβατοκάμαρα αφού ευνοεί το “πάντρεμα” δύο ανθρώπων. Εκτός από αυτό, η συμετρία που δημιουργεί ο αριθμός αυτός στον χώρο, προάγει την ηρεμία και τη χαλάρωση.

Αγάπησε τα έργα τέχνης

Επίλεξε, για το υπνοδωμάτιό σου έναν πίνακα που να ενισχύει το ρομαντισμό και την χαλάρωση. Κρέμασε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες μαζί ή διακοσμησε τον τοίχο με ένα ρομαντικό δίπτυχο. Προκειμένου να μοιάζει πιο μεγάλος ο χώρος, κρέμασε τους πίνακες ή τις κορνίζες στο ύψος του ματιού.

 

Επίλεξε παστέλ αποχρώσεις

Τα ανοιχτά χρώματα δεν είναι μονάχα χαλαρωτικά αλλά κάνουν και κάθε μικρό χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος. Δοκίμασε να βάψεις τους τοίχους σε υπόλευκους ή παστέλ τόνους και ζωντάνεψε τον χώρο με πινελιές έντονου χρώματος στα έργα τέχνης και τη διακόσμηση.

Τοποθέτησε στρατηγικά το κρεβάτι

Είναι η πρώτη και βασικότερη απόφαση για την ανανέωση του υπνοδωματίου. Τοποθέτησε το κρεβάτι με το κεφαλάρι σε έναν τοίχο χωρίς παράθυρα, με τέτοιον τρόπο ώστε να βλέπεις την πόρτα του υπνοδωματίου.

 

Διώξε την ατσαλιά

Κράτα το υπνοδωμάτιο οργανωμένο και τακτοποιημένο για να δείχνει πάντα πιο μεγάλο και να προκαλεί χαλάρωση αντί για… στρες. Πέτα ή δώρισε πράγματα που είναι χαλασμένα ή μένουν αχρησιμοποίητα και βρες μια θέση για το κάθε τι: ρούχα, βιβλία και μικροπράγματα. Κράτα μόνο όσα αγαπάς.

 

Πηγή