Αυτή τη περίοδο κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι βρισκόμαστε σε μία εποχή έξαρσης της γρίπης και άλλων διαφόρων ιώσεων. Αφού δεν μπορείς να ελέγξεις και να φυλαχτείς από τους εξωτερικούς παράγοντες, όπως είναι οι υπόλοιποι άνθρωποι, σε αυτή τη φάση, οφείλεις να πάρεις άλλα μέτρα.

Advertisements

 

Μέσα σε αυτά που μπορείς να κάνεις είναι η αποφυγή χώρων με πολλούς ανθρώπους, η τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής, τα αντισηπτικά και κυρίως η απολύμανση! Για να σε βοηθήσω λοιπόν, συγκέντρωσα τις 5 αντικείμενα που δεν πρέπει να ξεχάσεις να απολυμάνεις στο σπίτι σου!

 

Ποια είναι τα αντικείμενα που δεν πρέπει να ξεχνάς να απολυμαίνεις!

 

Advertisements

1. Η οθόνη τηλεόρασης και κυρίως το τηλεχειριστήριο

Ένα από τα πιο πολυχρησιμοποιημένα αντικείμενα στο σπίτι δεν είναι άλλο από το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης. Και δεν αναφέρομαι στη χρήση από ένα μόνο άτομο αλλά από ολόκληρη την οικογένεια. Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και με την οθόνη της τηλεόρασης. Όταν αγγίζεις τα εξής αντικείμενα, μεταφέρονται σε αυτά τα μικρόβια που υπήρχαν στο χέρι σου και έτσι περνούν και στον επόμενο που θα τα αγγίξει! Φρόντισε λοιπόν να καθαρίσεις και να απολυμάνεις τις δύο αυτές πηγές μικροβίων!

 

2. Τα πόμολα από τις πόρτες

Εξίσου βλαβερά για την υγεία σου αλλά και την υγεία των γύρω σου είναι τα πόμολα. Αλήθεια εσύ από πότε έχεις να καθαρίσεις αυτές τις τόσο δα μικρές λεπτομέρειες μα της πόρτας; Είναι η αλήθεια ότι πολλές φορές παραγκωνίζονται σε ένα νοικοκυριό με μία πολυάσχολη νοικοκυρά. Ωστόσο, επειδή ο κίνδυνος είναι μεγάλος ήθελα να σου επιστήσω  τη προσοχή για το συγκεκριμένο σημείο.

Advertisements

 

3. Οι διακόπτες φωτός

Φυσικά, παράλληλα με τα πόμολα, έχουμε και τους διακόπτες από τα φώτα. Μπορεί να σου φαίνεται πολύ λεπτομέρεια αλλά πραγματικά πρέπει να αναθεωρήσεις. Διότι, τόσο εσύ όσο και ο οποιοσδήποτε άλλος που βρίσκεται στο ίδιο σπίτι με εσένα, χρησιμοποιεί καθημερινώς τα συγκεκριμένα κουμπάκια.

 

4. Από τα πιο σημαντικά αντικείμενα που θέλουν απολύμανση, το πληκτρολόγιο και ο υπολογιστής

Advertisements

 

Δύο ακόμα αντικείμενα που χρειάζονται προσοχή αποτελούν ο υπολογιστής και το πληκτρολόγιο. Όπως και η τηλεόραση, έτσι κι ο υπολογιστής είναι αγαπημένη ηλεκτρονική συσκευή ολόκληρης της οικογένειας. Γι΄αυτό τον λόγο, σου συνιστώ να βρεις τις οδηγίες καθαρισμού της οθόνης και του πληκτρολογίου και να τα απολυμαίνεις όσο πιο συχνά μπορείς!

 

5. Το κινητό τηλέφωνο που είναι η μεγαλύτερη πηγή μικροβίων

Τέλος, δεν θα μπορούσα να παραλείψω το συγκεκριμένο από αυτή τη λίστα. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες πηγές μικροβίων, καθώς το προσωπικό σου κινητό τηλέφωνο, τείνεις και να το χρησιμοποιείς πολύ στη διάρκεια μίας ημέρας, αλλά και να το ακουμπάς σε όχι και τόσο καθαρές επιφάνειες. Φρόντισε λοιπόν να το καθαρίζεις γιατί εκτός από τη μεγαλύτερη βοήθειά σου, ενδεχομένως μπορεί να εξελιχθεί και στον μεγαλύτερο εχθρό σου!

Advertisements

 

Πηγή

 

Advertisements