Όταν κάποιος μπαίνει στο σπίτι αλλά και πριν βγει, περνάει φυσικά από την είσοδο του σπιτιού.

 

Είτε είναι χολ είτε προθάλαμος, η είσοδος είναι ένα μέρος που θα αφήσεις το μπουφάν, τα παπούτσια, τα κλειδιά σου. Δε θα ήθελες να αντικρίζεις στοίβες από μπουφάν, βουνά από παπούτσια ή να ψάχνεις τα κλειδιά σου τελευταία στιγμή. Τι καλύτερο λοιπόν από μερικές ιδέες οργάνωσης που αφορούν την είσοδο του σπιτιού!

Στο παρακάτω άρθρο θα βρεις μερικές πανέξυπνους τρόπους για να οργανώσεις αυτό το σημείο του σπιτιού για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι όλα είναι στη θέση τους. Η ζωή σου θα γίνει λίγο πιο εύκολη με μερικές απλές συμβουλές!

 

1. Βάλε έναν καθρέφτη

Ένας καθρέφτης στην είσοδο είναι απαραίτητος. Καλό θα είναι να κάνεις ένα τελευταίο έλεγχο πριν φύγεις στην εμφάνιση σου και τα ρούχα σου.

Επιπλέον, ένας καθρέφτης μπορεί να βοηθήσει έναν μικρό χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος. Σίγουρα μια τέτοια κίνηση θα δημιουργήσει μια καλή πρώτη εντύπωση στους επισκέπτες σου!

 

2. Κράτα τα απαραίτητα μαζεμένα

Μπορεί να είναι το λουράκι του σκύλου, μια τσάντα με τα απαραίτητα του μωρού, τα γυαλιά ηλίου σου ή ένα ρολό ρούχων για τις ενοχλητικές τρίχες της αγαπημένης σου γάτας.

Οτιδήποτε και αν είναι αυτό που χρειάζεσαι λίγο πριν βγεις από το σπίτι, καλό θα ήταν να είναι σε ένα σημείο δίπλα στην έξοδο ώστε να μην ψάχνεις τελευταία στιγμή.

 

3. Κουτί για γράμματα

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από το να μπαίνεις σπίτι και να συναντάς μια στοίβα από γράμματα, λογαριασμούς, διαφημιστικά φυλλάδια.

Από εξωτερικό κουτί για γράμματα μέχρι ένα απλό ράφι, μια τέτοια κίνηση θα σε βοηθήσει να κρατήσεις οργανωμένη την αλληλογραφία αλλά και τον χώρο σου.

 

4. Μετακίνησε τα παλτά σε μια ντουλάπα

Παλτό, μπουφάν, ζακέτες είναι το πρώτο πράγμα που βγάζουμε από πάνω μας όταν μπαίνουμε σπίτι.

Ακόμα και αν ο χώρος σου δεν είναι περιορισμένος προσπάθησε να τοποθετήσεις αυτά τα ρούχα σε μια ντουλάπα. Κράτησε έξω ένα με δύο απαραίτητα κομμάτια. Έτσι ο χώρος σου θα είναι ελεύθερος και καθαρός.

 

5. Προστάτευσε το πάτωμα με ένα χαλάκι

Η πόρτα εισόδου είναι το σημείο που θα έχει την περισσότερη κίνηση. Όσο σημαντικό είναι να έχεις ένα χαλάκι από την έξω πλευρά για να καθαρίζεις τα χώματα και τις λάσπες, άλλο τόσο σημαντικό είναι κ ένα χαλάκι από μέσα.

Με αυτό τον τρόπο θα έχεις προστατευμένο πάτωμα από γδαρσίματα και αλλοιώσεις στο πάτωμα.

 

6. Αγόρασε μια παπουτσοθήκη με κάθισμα

Πολλά νοικοκυριά υιοθετούν το βγάλσιμο των παπουτσιών κατά την είσοδο στο σπίτι. Ακόμα και αν δεν έχεις αυτή τη συνήθεια, σίγουρα τα λασπωμένα ή βρεγμένα παπούτσια τα αφήνεις στην είσοδο. Διευκόλυνε αυτή την συνήθεια με μια παπουτσοθήκη με κάθισμα.

Είναι ουσιαστικά ένα μικρό επιπλάκι που θα σου επιτρέπει να κάτσεις για να βγάλεις τα παπούτσια σου και ύστερα να τα φυλάξεις.

 

7. Χρησιμοποίησε κάθε ελεύθερο χώρο

Στους μικρούς χώρους, η εύρεση αποθηκευτικού χώρου είναι μια μεγάλη πρόκληση. Μια από τις πιο βολικές ιδέες οργάνωσης για την είσοδο του σπιτιού είναι να τοποθετήσεις ράφια ακριβώς πάνω από την πόρτα.

Μπορείς να αποθηκεύσεις σε κουτιά διάφορα εποχικά είδη όπως κασκόλ, σκούφους ή ακόμα και βιβλία. Έτσι, εκμεταλλεύεσαι κάθε ελεύθερο χώρο που υπάρχει σε εκείνο το σημείο.

 

ΠΗΓΗ