Η κουζίνα είναι από τα σημεία του σπιτιού που δε μένουν ποτέ σε ησυχία. Προσπαθείς συνέχεια να την κρατήσεις σε μια τάξη αλλά όλο και κάτι νέο προκύπτει να μαζέψεις. Εάν θέλεις να ασχοληθείς με την οργάνωση της χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις λεφτά τότε μπορείς. Ο τρόπος είναι απλός. Δες πως να κάνεις την οργάνωση της κουζίνας με καθημερινά αντικείμενα!

Advertisements

Δε θα χρειαστείς πολλά. Μερικά αντικείμενα που δε χρειάζεσαι πια και δεν ξέρεις πως να τα χρησιμοποιήσεις και αρκετό μεράκι. Εμείς μαζέψαμε τις ιδέες για εσένα! Βρες εδώ πανέξυπνους τρόπους την οργάνωση της κουζίνας σου με καθημερινά αντικείμενα.

 

Πλαστικές σακούλες σε κουτί από χαρτομάντιλα

Οι πλαστικές σακούλες είναι πολύ επιβλαβείς για το περιβάλλον. Γι αυτό τις χρησιμοποιούμε αρκετές φορές πριν τις πετάξουμε. Μπορείς πλέον να αποθηκεύεις τις πλαστικές σακούλες σε ένα παλιό κουτί από χαρτομάντιλα. Έτσι κάνεις ανακύκλωση και έχεις τις σακούλες σου τακτοποιημένες σε ένα σημείο.

 

Θήκη φακέλων για οργάνωση κουτιών

Τα κουτιά από το αλουμινόχαρτο, τη μεμβράνη και το αντικολλητικό χαρτί μπορεί να πιάσουν χώρο μέσα σε ένα ντουλάπι. Με μια θήκη για φακέλους θα βρεις τη λύση στο πρόβλημα σου. Μπορείς είτε να τη βιδώσεις στο εσωτερικό μιας ντουλάπας ή να την αφήσεις όπως έχει σε ένα ράφι. Τα κουτιά θα οργανωθούν τέλεια εκεί μέσα.

Advertisements

 

Μπαχαρικά σε κουτιά από καραμέλες

Προτιμάς να αγοράζεις χύμα μπαχαρικά ή σε σακουλάκια; Εδώ είναι η απόλυτη ιδέα για την αποθήκευση τους. Χρησιμοποίησε πλαστικά κουτιά από καραμέλες για να τα αποθηκεύσεις. Είναι μικρά και εύχρηστα και σίγουρα θα σε βοηθήσουν πολύ την ώρα που μαγειρεύεις.

 

Κρεμάστρα για στήριξη του βιβλίου συνταγών

Θέλεις να βρεις μια συνταγή από ένα βιβλίο αλλά δε θες να το λερώσεις ή να χάσεις τη σελίδα. Άλλωστε είναι πιο εύκολο να βλέπεις κάτι όταν είναι μπροστά σου. Με μια κρεμάστρα με δύο μανταλάκια μπορείς να το επιτύχεις απόλυτα αυτό. Άνοιξε το βιβλίο στο σημείο που επιθυμείς και στήριξε το πάνω στην κρεμάστρα. Έτσι θα μπορείς να το τοποθετήσεις πάνω σε έναν ντουλάπι και να μη χρειάζεται να ψάχνεις τη σελίδα.

Advertisements

Παλιά τσουγκράνα για στήριγμα κουτάλων

Μπορεί να μην έχεις κήπο για να χρησιμοποιήσεις την τσουγκράνα αλλά πλέον έχει άλλη χρήση μέσα στο σπίτι. Βίδωσε την πάνω στο τοίχο και πέρασε τις κουτάλες και τα εργαλεία μαγειρικής στα δοντάκια της. Το industrial αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει.

 

Περιστρεφόμενη βάση για μπαχαρικά

Άμα θέλεις να αποθηκεύσεις τα μπαχαρικά σου στο ντουλάπι αλλά δυσκολεύεσαι να ψάχνεις τα πίσω πίσω, τότε αυτή η ιδέα είναι για εσένα. Θα χρειαστείς δύο πιάτα ή ταψάκια ίδιου μεγέθους και μερικούς βόλους. Τοποθέτησε τους βόλους στο ένα πιάτο ή ταψάκι και μετά από πάνω το άλλο. Η βάση σου είναι έτοιμη.

 

Παλιά τσουγκράνα για ποτήρια κρασιού

Μια άλλη υπέροχη ιδέα για να αναπαλαιώσεις την παλιά σου τσουγκράνα είναι να τη χρησιμοποιήσεις ως στήριγμα ποτηριών κρασιού.

Η οργάνωση της κουζίνας δε θέλει κόπο αλλά τρόπο. Με λίγη όρεξη και αυτές τις πανέξυπνες ιδέες μπορείς να κάνεις την οργάνωση της κουζίνας με καθημερινά αντικείμενα παιχνιδάκι.

 

ΠΗΓΗ

 

 

 

Advertisements