Η κουζίνα μας θέλουμε πάντα να είναι συμμαζεμένη έτσι ώστε να μπορούμε να βρούμε ότι θέλουμε στη σωστή στιγμή αλλά και να μπορούμε να ετοιμάσουμε φαγητό για τα μέλη της οικογένεια ή φίλους. Θα σου δείξω τι να κάνεις για σωστή οργάνωση κουζίνας, απλά και γρήγορα.

Απλά tips που θα σε οδηγήσουν στο να έχεις καθαρούς πάγκους, ντουλάπια καθαρά και συμμαζεμένα και τα πράγματα στη θέση τους.

7 Απλά tips για σωστή οργάνωση κουζίνας!

1. Συμμαζεύουμε αμέσως τα ψώνια

Μόλις φέρεις τα ψώνια στο σπίτι , συμμάζεψε τα. Βάλε αυτά που πρέπει στο ψυγείο, έξω ή στα ντουλάπια για να έχεις καθαρό πάγκο και να ξέρεις που έβαλες το κάθε τι.

2. Καθαρίζουμε πάγκους ενώ μαγειρεύουμε

Καθώς μαγειρεύεις να καθαρίζεις τον πάγκο της κουζίνας έτσι ώστε να μην επικρατεί ακαταστασία και μετά θα πρέπει να καθαρίσεις ένα μεγαλύτερο μέρος και να καθυστερήσεις περισσότερο. Με αυτό τον τρόπο, η κουζίνα σου θα μένει πάντα καθαρή και περιποιημένη.

  Αντικολλητικό χαρτί: 7 εναλλακτικές χρήσεις του που ίσως να μην είχατε σκεφτεί

3. Βάζουμε τα άπλυτα στον νιπτήρα

Μόλις τελειώσετε με το φαγητό, να βάζετε τα άπλυτα τηγάνια, πιάτα και ποτήρια στον νιπτήρα και όχι να τα αφήνετε στο σαλόνι ή την τραπεζαρία και μετά να πλένεις και να μην τελειώνουν τα άπλυτα. Έτσι θα ξέρεις πόσα είναι και θα υπολογίζεις τον χρόνο πλυσίματος τους.

4. Κατηγοριοποιούμε τα ντουλάπια

Να έχεις κάποια ντουλάπια για τα πιάτα, κάποια για τα ποτήρια και κάποια για τα σνακ και τα είδη τροφίμων. Να κατηγοριοποιείς τα ντουλάπια για να μπορείς εύκολα να βρίσκεις αυτό που ψάχνεις. Έτσι θα μένουν περιποιημένα και σε τάξη όλα τα ντουλάπια σου.

5. Βάζω με τη σειρά ποτήρια και πιάτα

Να βάζεις με τη σειρά τα πιάτα έτσι ώστε να μπορείς να βρεις τα πιάτα του γλυκού, τα πιάτα των ξένων και τα πιατάκια του καφέ εύκολα και γρήγορα. Να κάνεις το ίδιο και με τα ποτήρια για να τα έχεις σε τάξη και να είναι πάντα διαθέσιμα όποτε τα αναζητήσεις.

  4 πανέμορφες ιδέες για να ανανέωσετε τον παλιό σας καναπέ

6. Βγάζω τα σκουπίδια συχνά έξω

Όταν μαγειρεύεις, ή είσαι στην κουζίνα και συμμαζεύεις, να πετάς τα σκουπίδια και έπειτα να μην περιμένεις να γεμίσει ο κάδος μέχρι έξω και να ξεχειλίσει. Όταν δεις ότι γεμίζει να τα βγάζεις και για να μην μυρίζει η κουζίνα αλλά και γιατί έτσι μένει καθαρή η κουζίνα σου και από βρωμιές, ζουζούνια και άλλα.

7. Καθαρίζω ντουλάπια και επιφάνειες μια φορά την εβδομάδα

Να καθαρίζεις τον πάγκο,τα ντουλάπια από έξω και γενικά τις επιφάνειες από τις ηλεκτρικές συσκευές μια φορά την εβδομάδα για να μην μένουν δαχτυλιές επάνω και να είναι πάντοτε καθαρές και αψεγάδιαστες.

Αυτές οι απλές συμβουλές για σωστή οργάνωση κουζίνας,θα σε βοηθήσουν να έχεις την κουζίνα σου σε άψογη κατάσταση και να μην ανησυχείς για ακαταστασία και βρωμιές.

ΠΗΓΗ