7 έξυπνες ιδέες για να διακοσμήσετε έναν μικρό χώρο

Όταν ζεις σε ένα μικρό σπίτι, το να βάλεις όλα τα πράγματα που χρειάζεσαι μέσα είναι αρκετά δύσκολο. Ακόμα πιο δύσκολο όμως είναι να κάνεις το χώρο σου να δείχνει όμορφος με όλα αυτά τα αντικείμενα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχουν να αντιμετωπίσουν όλοι όσοι ζουν σε σπίτια με μικρούς χώρους.

Είτε μένεις σε στούντιο είτε το σπίτι σου έχει κάποια δωμάτια που είναι πιο μικρά, το πρόβλημα και η αντιμετώπιση είναι το ίδιο πράγμα. Αν κι εσύ αντιμετωπίζεις παρόμοιο πρόβλημα συνέχισε να διαβάζεις και θα δεις μερικά απλά tips διακόσμησης που ίσως και να μην είχες σκεφτεί.

Χρησιμοποίησε ένα μικρότερο τραπέζι

Αν έχεις κάποιο χώρο που θέλεις να τον χρησιμοποιήσεις για να πίνεις καφέ με φίλους ή με την οικογένειά σου, ή για κάποια γεύμα με λίγα άτομα, βρες ένα μικρότερο και κομψό τραπέζι. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις περισσότερο χώρο για να κάτσεις άνετα χωρίς να φαίνεται γεμάτος ο χώρος.

Βάλε μικρές πόρτες για να διαχωρίζουν τους χώρους

Κάτι πολύ χρήσιμο, ειδικά σε διαμερίσματα στούντιο, είναι οι μικρές πόρτες που διαχωρίζουν τους χώρους. Αν δε θέλεις να κόβεις τον ήλιο μπορείς πολύ απλά να βάλεις μια πόρτα με τζάμι.

Στήριξε την τηλεόραση στον τοίχο

Στην αγορά μπορείς πλέον να βρεις μηχανισμό για να στηρίξεις την τηλεόρασή στον τοίχο σε πολύ χαμηλή τιμή. Έτσι δε θα χρειάζεται να έχεις κάποιο έπιπλο και θα είναι πιο εύκολο αφού θα μπορείς να τη γυρίσεις εκεί που θέλεις.

Όλα για το Σπίτι | Δείτε τις πιο όμορφες ιδέες διακόσμησης για το σπίτι σας

Βάλε καθρέφτες στα μικρά δωμάτια

Οι καθρέφτες έχουν την τάση να κάνουν το χώρο να δείχνει μεγαλύτερος και πιο φωτεινός. Είναι ένα πολύ εύκολο κόλπο για να κάνεις ένα χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Δημιούργησε αποθηκευτικούς χώρους όπου μπορείς

Όταν ένα σπίτι είναι μικρό θέλεις να εκμεταλλευτείς ακόμα και τον παραμικρό χώρο που μπορεί να υπάρχει. Για παράδειγμα ένας καναπές. Μπορείς να φτιάξεις ένα DIY καναπέ με αποθηκευτικό χώρο από κάτω ή να πάρεις έναν έτοιμο, ώστε να αποθηκεύεις τα πράγματα που δεν χωράνε στην ντουλάπα ή την βιβλιοθήκη σου.

Πάρε γραφείο τοίχου

Αν πιστεύεις ότι δεν υπάρχει χώρος για γραφείο σου έχω τη λύση. Μπορείς να βάλεις ένα γραφείο τοίχου και αν θέλεις περισσότερο χώρο μπορείς να προσθέσεις μερικά ράφια ακριβώς από πάνω του για να βάζεις τα βιβλία και τα διακοσμητικά σου.

Εκμεταλλεύσου το ύψος του δωματίου

Μπορεί να μην έχεις πολύ χώρο οριζοντίως, μπορείς όμως να βρεις χώρο καθέτως. Βρες ράφια που είναι μεγάλα στο ύψος. Έτσι, θα μπορέσεις να έχεις περισσότερο αποθηκευτικό χώρο ακόμη και στο μικρό υπνοδωμάτιο σου από ότι αν διάλεγες χαμηλότερα ντουλάπια ή βιβλιοθήκες.

Πηγή

Όλα για το Σπίτι | Δείτε τις πιο όμορφες ιδέες διακόσμησης για το σπίτι σας