Θέλετε να μάθετε και εσείς πώς να σφίξετε το δέρμα σας με φυσικό τρόπο; Το χαλαρό δέρμα μπορεί να επηρεάσει την αυτοπεποίθησή σας. Η πλαδαρότητα μπορεί να είναι αποτέλεσμα απώλειας βάρους, εγκυμοσύνης, έλλειψης θρεπτικών ουσιών, ή της γήρανσης.

Για την ακρίβεια, πολλές περιπτώσεις σχετίζονται με τη διαρκή έκθεση στον ήλιο και τις ανθυγιεινές συνήθειες. Αν και μπορεί να συμβεί για πολλούς λόγους, σε πολλές περιπτώσεις, είναι δύσκολο να αντιστραφεί. Ευτυχώς όμως, υπάρχουν ορισμένες υγιεινές συνήθειες που μπορούν να σας βοηθήσουν να σφίξετε το δέρμα σας.

Πώς να σφίξετε το δέρμα σας φυσικά

Στις μέρες μας, υπάρχουν πολλά προϊόντα και τεχνικές που υποστηρίζουν ότι μειώνουν τη χαλάρωση και αυξάνουν τη σύσφιξη του δέρματος. Όμως, υπάρχουν και άλλες επιλογές για όσους θέλουν να αποφύγουν τα εμπορικά καλλυντικά προϊόντα.

1. Εφαρμόστε φυσικές κρέμες σύσφιξης

Υπάρχουν αμέτρητα φυσικά και εμπορικά προϊόντα σύσφιξης δέρματος.

Παρότι οι εμπορικές κρέμες σύσφιξης φέρνουν συχνά καλά αποτελέσματα, ορισμένες φυσικές λύσεις έχουν παρόμοια δράση. Αν και η φυσική τους δράση είναι πιο διακριτική, θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την εμφάνιση του δέρματος όταν τις χρησιμοποιείτε συχνά.

  7 βήματα για να κάνετε τα χείλη σας πιο ελκυστικά και χαρούμενα

Για να φτιάξετε αυτές τις κρέμες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φθηνά συστατικά όπως βούτυρο καριτέ, έλαιο πορτοκαλιού, και βιταμίνη Ε. Προμηθεύουν με απαραίτητες θρεπτικές ουσίες, αφήνοντας το δέρμα σφιχτό και ενυδατωμένο.

2. Πάρτε συμπληρώματα για να σφίξετε το δέρμα σας με φυσικό τρόπο

Κανένα συμπλήρωμα δε θα σας βοηθήσει να σφίξετε το δέρμα σας μέσα σε μια νύχτα. Ωστόσο, ορισμένα θα σας βοηθήσουν αν τα παίρνετε τακτικά. Παραδείγματος χάρη, μια μελέτη η οποία διεξήχθη το 2015 έδειξε ότι τα συμπληρώματα κολλαγόνου μπορούν να μειώσουν τις αρνητικές επιδράσεις της γήρανσης στο δέρμα.

Επίσης, θα πρέπει να σιγουρευτείτε πως λαμβάνετε συμπληρώματα βιταμίνης C, καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στη σύνθεση κολλαγόνου.

3. Φυσική άσκηση

Η άσκηση έχει πολλά οφέλη για την υγεία και βελτιώνει την κατάσταση του δέρματός σας.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να σφίξετε το δέρμα σας με φυσικό τρόπο είναι η συχνή άσκηση. Η φυσική δραστηριότητα βοηθά στην καύση του συσσωρευμένου λίπους και προάγει τον σχηματισμό μυών. Αυτά συμβάλλουν στη διατήρηση του σφιχτού δέρματος, ενώ δε χρειάζεται να ανησυχείτε για πρόωρες ρυτίδες.

Ιδανικά, θα πρέπει να έχετε μια ρουτίνα γυμναστικής η οποία συνδυάζει καρδιαγγειακές ασκήσεις, και ασκήσεις ενδυνάμωσης. Έτσι, πέραν από την καύση του λίπους, θα τονώσετε και τους μύες σας.

  2 εύκολες συνταγές ομορφιάς με φράουλες για λάμψη και φωτεινό χαμόγελο

Η έλλειψη χρόνου δεν είναι δικαιολογία. Αρκούν 20 λεπτά την ημέρα μονάχα!

4. Κάντε μασάζ για να σφίξετε το δέρμα σας με φυσικό τρόπο

Κάνοντας μασάζ στο δέρμα σας συχνά θα βοηθήσετε στη φυσική του σύσφιξη καθώς έτσι ενεργοποιείται η ροή του αίματος. Επίσης, θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε σε βέλτιστο επίπεδο τους ιστούς σας.

Σύμφωνα με μια μελέτη, το μασάζ με κάποιο εργαλείο για μασάζ μπορεί να μεγιστοποιήσει τα αποτελέσματα των κρεμών αντιγήρανσης.

Βεβαίως, μπορείτε να κάνετε μασάζ στο δέρμα σας με αιθέρια έλαια, τονωτικά, ή λοσιόν. Το σημαντικότερο είναι να θυμάστε πως δε θα δείτε αποτελέσματα εν μία νυκτί και ότι θα πρέπει να είστε συνεπείς για να πετύχετε τον στόχο σας.

5. Πίνετε περισσότερο νερό

Η συνεχής ενυδάτωση προλαμβάνει τον σχηματισμό ρυτίδων και διατηρεί το δέρμα σας σε καλή κατάσταση.

Παρόλο που η καθημερινή κατανάλωση νερού δεν αντιστρέφει την πλαδαρότητα, είναι απαραίτητη για την αποφυγή της, αλλά και για να διατηρήσετε σφιχτό το δέρμα σας. Έτσι, για να σφίξετε το δέρμα σας φυσικά, θα πρέπει πίνετε πολύ νερό και υγιεινά ροφήματα.

  2 εύκολες συνταγές ομορφιάς με φράουλες για λάμψη και φωτεινό χαμόγελο

Η ποσότητα νερού εξαρτάται από την ηλικία σας, το βάρος, και τις συνήθειές σας. Όμως, γενικά, οι ειδικοί προτείνουν δύο λίτρα – 6 με 8 ποτήρια – την ημέρα. Προκειμένου να επωφεληθείτε, αρχίστε να πίνετε με άδειο στομάχι, κατά προτίμηση με χυμό λεμονιού.

6. Να τρέφεστε σωστά

Μάλλον έχετε ακούσει το ρητό “Είστε ό,τι τρώτε”. Αυτό δε θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Αν και πολλοί το παραβλέπουν, η καλή διατροφή είναι το κλειδί για να σφίξετε το δέρμα σας και να αποτρέψετε τη γήρανση. Αν παίρνετε αρκετή ποσότητα βιταμινών, μετάλλων, πρωτεϊνών, και αντιοξειδωτικών, μπορείτε να εμποδίσετε τις αρνητικές επιπτώσεις του οξειδωτικού στρες.

Γι’ αυτό, βεβαιωθείτε ότι η διατροφή σας είναι πλούσια σε:

  • Φρέσκα φρούτα και λαχανικά.
  • Ψάρια και άπαχο κρέας.
  • Ξηρούς καρπούς.
  • Νερό και εγχύματα.
  • Όσπρια (με μέτρο).

Έχετε πλαδαρό δέρμα; Ανησυχείτε για την εμφάνιση πρόωρων ρυτίδων; Αν ναι, εφαρμόστε αυτά τα απλά κόλπα για να σφίξετε το δέρμα σας. Θα δείτε διαφορά βάζοντάς τα στην καθημερινή σας ρουτίνα.

πηγή