Το ξύρισμα αποτελεί την πιο κοινή μέθοδο αποτρίχωσης που χρησιμοποιούν οι περισσότερες γυναίκες. Πρόκειται για μια απλή, ανώδυνη και γρήγορη μέθοδο αφαίρεσης των τριχών σε αντίθεση με το κερί, τις αποτριχωτικές μηχανές και την χαλάουα.

Advertisements

Ποιος είναι όμως ο σωστός τρόπος για να ξυρίσουμε τα πόδια μας; Ποια είναι τα πιο κοινά λάθη που κάνουμε και δεν το καταλαβαίνουμε;

Διάσημες δερματολόγοι από τη Νέα Υόρκη μας ξεδιπλώνουν τις γνώσεις τους και μας δίνουν συμβουλές για να κάνουμε το ξύρισμα των ποδιών μας να έχει μεγαλύτερη διάρκεια, να είναι πιο αποτελεσματικό και να γίνεται με τον σωστό τρόπο.

Δείτε τα 6 λάθη που κάνετε στο ξύρισμα και δεν το γνωρίζετε, τα οποία θα σας ξαφνιάσουν!

1ο λάθος: Χρησιμοποιείτε τον αφρό από το σαπούνι για να ξυριστείτε

Για ένα απαλό ξύρισμα, ο αφρός του σαπουνιού δεν είναι ο ιδανικός και ειδικά όταν πρόκειται για τον αφρό μιας μπάρας σαπουνιού. Το τζελ, ο αφρός ή η κρέμα ξυρίσματος μπορεί να φαίνονται περιττά, αλλά είναι ζωτικής σημασίας για ένα βαθύ ξύρισμα και την ελαχιστοποίηση κοψιμάτων και ερυθρότητας. Σύμφωνα με την δερματολόγο Dendy Engelman, το να βάλετε conditioner στο δέρμα σας πριν το ξύρισμα θα μαλακώσει τις τρίχες καθώς και τον θύλακα τους. Με αυτόν τον τρόπο, υπάρχει λιγότερος ερεθισμός όταν ένα ξυράφι περνάει πάνω από την επιφάνεια του δέρματος σας. Χρησιμοποιήστε λοιπόν ειδικά προϊόντα που συνήθως περιέχουν μαλακτικά.

2ο λάθος: Ξυρίζεστε μόλις μπείτε στο ντους

Ασχέτως με το πόσο ωραία μυρίζει το τζελ ξυρίσματος σας ή το πόσο καινούργιο είναι το ξυραφάκι σας, το ξύρισμα αποτελεί αγγαρεία. Γιατί λοιπόν να αναβάλετε το αναπόφευκτο και να το αφήσετε για το τέλος του ντους σας; Υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος: Σύμφωνα με την Whitney Bowe, μιας δερματολόγου από τη Νέα Υόρκη, το «Να αφήσετε το δέρμα σας να παραμείνει σε ένα υγρό, ζεστό περιβάλλον επιτρέπει στην επιδερμίδα και τις τρίχες να μαλακώσουν». Οι μαλακές τρίχες και οι ανοιχτοί πόροι από τον ατμό καθιστούν ευκολότερο το να κάνετε ένα πιο βαθύ, καθαρό ξύρισμα, μειώνοντας την πιθανότητα να εμφανιστούν αμυδρά οι τρίχες αργότερα την ίδια ημέρα.

3ο λάθος: Πιστεύετε πως η περισσότερη πίεση θα κάνει πιο βαθύ το ξύρισμα

Μπορεί να έχετε μπει στον πειρασμό να πιέσετε περισσότερο το ξυραφάκι σας για να αφαιρέσετε πιο γρήγορα και πιο βαθιά τις τρίχες, ωστόσο αυτό ουσιαστικά κάνει τα πράγματα χειρότερα. Σύμφωνα με την Engelman: «Όσο περισσότερο πιέζετε το ξυραφάκι, τόσο πιο ανομοιογενής γίνεται η επιφάνεια του δέρματος». Αυτό δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για γδαρσίματα ή ακόμη και σημεία που δεν έχουν ξυριστεί σωστά, αφού το ξυραφάκι δεν κόβει ομοιόμορφα τις τρίχες.

Advertisements

4ο λάθος: Δεν κάνετε ποτέ απολέπιση

Μπορεί να πιστεύετε πως όταν ξυρίζεστε, μπορείτε να παραλείψετε την απολέπιση του σώματος, το οποίο είναι μεν κατανοητό, δεδομένου πως ουσιαστικά αφαιρείτε τα νεκρά κύτταρα με το ξυραφάκι σας. Αυτό είναι εν μέρει λάθος. Σύμφωνα με την Engelman: «Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν πως με το ξύρισμα κάνουν παράλληλα απολέπιση, κάτι που τεχνικά είναι σωστό. Εάν είστε επιρρεπείς στα γδαρσίματα των ξυραφιών και τον ερεθισμό, πρέπει να κάνετε απολέπιση στην περιοχή εκ των προτέρων για να εξασφαλίσετε ότι η τρίχα θα αφαιρεθεί καθαρά». Διαφορετικά, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που δεν έχουν αφαιρεθεί με απολέπιση, μπορούν να φράξουν το ξυράφι, κάτι που αποτελεί την αιτία για το τσούξιμο στο ξύρισμα. Η απολέπιση δημιουργεί ουσιαστικά έναν καθαρό καμβά για να μπορείτε στη συνέχεια να αφαιρέσετε τις τρίχες.

5ο λάθος: Διατηρείτε το ξυραφάκι στο ντους

Σύμφωνα με την Bowe: «Το να διατηρείτε το ξυραφάκι σας στο ντους όπου υπάρχει μεγάλο ποσοστό υγρασίας, όχι μόνο σκουριάζει τις λεπίδες, αλλά αυξάνει επίσης τον κίνδυνο βακτηριακής ή μυκητιασικής λοίμωξης». Όταν ξυριστείτε, ξεπλύντε το ξυραφάκι σας με ζεστό νερό, σκουπίστε το ταμποναριστά με μια πετσέτα και φυλάξτε το σε ένα σημείο όπου δεν θα βραχεί. Επιπλέον, κάνοντας αυτό έχετε την δυνατότητα να αφαιρέσετε τις τρίχες που έχουν φράξει το ξυραφάκι, χρησιμοποιώντας μια πετσέτα ή χαρτί τουαλέτας, όταν όμως είναι στεγνό.

6ο λάθος: Βιάζεστε

Προσπαθώντας να κάνετε το ξύρισμα σας πιο γρήγορα μπορεί να δημιουργήσετε γδαρσίματα και κοψίματα. Αν σας συμβεί αυτό, μην κάνετε τον κόπο απλά να κολλήσετε ένα χαρτομάντιλο εκεί διότι αυτό θα μείνει μόνο για πέντε δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με την Engelman: «Ξεπλύντε την περιοχή και βάλτε λίγο αποσμητικό πάνω της. Τα αντιιδρωτικά περιέχουν χλωριούχο αλουμίνιο, το οποίο μπορεί να κάνει τα αιμοφόρα αγγεία να συστέλλονται και επομένως να κλείσει μια πληγή».

beautetinkyriaki.gr

Advertisements