Μην χασετε

6 έξυπνοι τρόποι για να απαλλαγείτε από τις ενοχλητικές μύγες

Όλοι γνωρίζουν πόσο ενοχλητικές μπορούν να γίνουν οι μύγες όταν στριφογυρνάνε πάνω από το φαγητό και κάνουν βόλτες μέσα στο σπίτι. Συνήθως είναι πολύ εύκολο να τρυπώσουν και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να κάνουν «κατάληψη» στην κουζίνα σας.

 

Οι μύγες, εκτός από το να είναι ενοχλητικές, έχουν και μικρόβια, γι αυτό πρέπει το συντομότερο δυνατό να τις απομακρύνετε από τον χώρο σας. Αν αναρωτιέστε πως μπορείτε να το καταφέρετε – καθώς συν τοις άλλοις είναι και ιδιαίτερα… ευκίνητες και ξεφεύγουν – διαβάστε παρακάτω 7 έξυπνους τρόπους που θα τις εξοντώσουν άμεσα και αποτελεσματικά.


Εκτός από το να είναι ενοχλητικές, έχουν και μικρόβια, γι αυτό πρέπει το συντομότερο δυνατό να τις απομακρύνετε από τον χώρο σας.

Μηλόξυδο

Πάρτε ένα μπουκάλι με μηλόξυδο (δεν χρειάζεται να είναι γεμάτο, μια μικρή ποσότητα αρκεί) και καλύψτε το άνοιγμα με νάιλον. Ανοίξτε μια μικρή τρύπα στο νάιλον για να μπει μέσα η μύγα. Οι μύγες δεν μπορούν να αντισταθούν στο μηλόξυδο και αν μπουν δεν μπορούν να βγουν.

Advertisements

Ξύδι και υγρό πιάτων

Αν αντιστέκονται να περάσουν μέσα από την τρύπα του νάιλον, πάρτε ένα μπολ, βάλτε μέσα το ξύδι, ρίξτε τρεις σταγόνες υγρό πιάτων και αφήστε το ανοιχτό. Το υγρό πιάτων θα αναγκάσει τις μύγες να βυθιστούν μόλις ακουμπήσουν το ξύδι.

Οι μύγες λατρεύουν τη μυρωδιά του ξυδιού.

Χωνί και φρούτο

Σε ένα βάζο βάλτε λίγο ξύδι και ένα πολύ ώριμο φρούτο. Φτιάξτε ένα χάρτινο χωνί και βάλτε το μέσα στο βάζο με το στενό άνοιγμα προς τα κάτω. Οι μύγες θα μπούνε μέσα και δεν θα μπορούν να βγουν.

 

Κόκκινο κρασί

Όπως και με το ξύδι, οι μύγες λατρεύουν τη μυρωδιά του κρασιού. Αφήστε ένα μπουκάλι κρασί ανοιχτό με ελάχιστο κρασί μέσα. Θα παγιδευτούν μέσα στο μπουκάλι.

Advertisements

Γάλα, ζάχαρη και πιπέρι

Ανακατέψτε 400 ml γάλα με 100g ζάχαρη και 50g πιπέρι σε ένα κατσαρολάκι και βράστε για 10 λεπτά. Έπειτα ρίξτε το μίγμα σε ένα ρηχό πιάτο. Θα τραβήξει τις μύγες και θα πνιγούν.

Σε ένα βάζο βάλτε λίγο ξύδι και ένα πολύ ώριμο φρούτο.

Μυγοπαγίδες

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, στο εμπόριο υπάρχουν ταινίες που παγιδεύουν τις μύγες. Πρόκειται για ειδικές ταινίες με κόλλα πάνω στις οποίες τα ενοχλητικά έντομα πάνε και κολλάνε. Μάλιστα, αν είστε τυχεροί, μπορεί να παγιδεύσετε και κάποιο κουνούπι!

 

Πηγή

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα