Η αλήθεια είναι πως εδώ και χρόνια ζηλεύεις τα ολόισια μαλλιά της κολλητής σου, γιατί καθημερινά ταλαιπωρείσαι από τις δικές σου μπούκλες. Μήπως όμως είσαι υπερβολική… και με μερικά έξυπνα tips, που θα έκαναν τη ζωή σου πιο εύκολη, δεν θα τις αποχωριζόσουν για κανέναν λόγο;

6 μυστικά σου λύνουν τα χέρια και υπόσχονται να ξεμπλέξουν μια για πάντα τις μπούκλες σου!

1. Προσπάθησε να μη λούζεσαι τις μέρες που έχει υγρασία ή βρέχει.

Αν δεν έχεις άλλη επιλογή, θυμήσου αφού λουστείς να εφαρμόσεις ένα conditioner, που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα, ώστε να αποφύγεις το έντονο φριζάρισμα.

2. Πώς διαρκούν περισσότερο οι μπούκλες σου;

Ένα εύκολο και γρήγορο κόλπο θα σου χαρίσει μπούκλες με μεγαλύτερη διάρκεια. Πριν κοιμηθείς, χώρισε τα μαλλιά σου σε δύο μέρη και στη συνέχεια, χώρισε το κάθε μέρος σε άλλα δύο. Τύλιξε αυτά τα τμήματα και δέσε τα μαλλιά σου με ένα λαστιχάκι. Κάνε το ίδιο και με το δεύτερο μέρος. Το πρωί θα ξυπνήσεις με υπέροχες μπούκλες.

3. Διάλεξε τη σωστή μαξιλαροθήκη.

Όλα παίζουν ρόλο, άρα και η μαξιλαροθήκη σου. Αν θέλεις να περιορίσεις το φριζάρισμα, διάλεξε ένα σατέν ή μεταξωτό κάλυμμα για το μαξιλάρι σου. Extra tip: Καλό είναι να έχεις τα μαλλιά σου δεμένα ψηλά, όταν κοιμάσαι.

4. Θες φυσικές μπούκλες;

Όταν εφαρμόζεις αφρό ή ζελέ στις μπούκλες σου, συνήθως κοκκαλώνουν και το αποτέλεσμα δεν δείχνει τόσο φυσικό. Αμέσως μετά το πρώτο προϊόν, εφάρμοσε ένα έλαιο για τα μαλλιά, για να δώσεις στις μπούκλες σου μεγαλύτερη ελαστικότητα.

5. Στέγνωσε σωστά τα μαλλιά σου.

Άφησε στην άκρη τις πετσέτες και δοκίμασε να τα στεγνώσεις με ένα παλιό t-shirt, που θα περιορίσει το φριζάρισμα. Οι πετσέτες απορροφούν περισσότερο νερό κι έτσι τα μαλλιά σου δεν είναι όσο ενυδατωμένα πρέπει, με αποτέλεσμα να φριζάρουν.

6. Χτένισε τα μαλλιά σου την ώρα που τα λούζεις.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να τα ξεμπλέξεις σωστά, είναι να αρχίσεις να τα χτενίζεις μόλις εφαρμόσεις το conditioner. Έτσι, θα αποφύγεις και το φριζάρισμα που προκαλείται όταν χτενίζεις τις στεγνές μπούκλες σου.

joytv.gr