Η διακόσμηση των Χριστουγέννων είναι κάτι που απασχολεί πολύ κόσμο. Όλοι θέλουμε να έχουμε ένα όμορφο περιβάλλον που να μας κάνει να νιώθουμε έστω και λίγο το πνεύμα των Χριστουγέννων. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διακοσμήσεις το σπίτι σου. Μπορείς ακόμα και να βάλεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο και μερικά φωτάκια αν δε θέλεις πολλά πράγματα.

Κάθε χρόνο όμως βλέπεις καινούριες ιδέες για τα Χριστούγεννα που σε κάνουν να θέλεις να διακοσμήσεις το σπίτι σου ακόμα περισσότερο. Ένας απλός αλλά όμορφος τρόπος διακόσμησης είναι ο μίνιμαλ. Αυτό θα σε βοηθήσει να πάρει μερικές ιδέες ειδικά αν έχεις ήδη στο σπίτι σου μίνιμαλ διακόσμηση.

Πως να κάνεις μίνιμαλ Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στο σπίτι σου!

Χρησιμοποίησε απλά στολίδια

Δεν χρειάζεται να στολίσεις το χώρο σου με γιρλάντες για να φαίνεται ότι είναι Χριστούγεννα. Μερικά απλά κλαδιά από ένα έλατο είναι αρκετά για να δώσουν αυτή την αίσθηση σε όποιον βρίσκεται στο δωμάτιο.

Βάλε λευκά λαμπάκια στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο σου

Δε χρειάζεται να στολίσεις υπερβολικά το χριστουγεννιάτικο δέντρο για να φαίνεται όμορφο. Μπορείς πολύ απλά να το βάλεις στο χώρο του σαλονιού με μερικά λευκά λαμπάκια. Έτσι θα γίνει όσο πιο απλό γίνεται. Σε περίπτωση που δεν είναι όλο σου το σαλόνι ντυμένο στα λευκά, μπορείς επίσης να αγοράσεις ένα λευκό δέντρο.

Πρόσεξε τις λεπτομέρειες

Αν δε θέλεις να βάλεις φύλλα από έλατο ή κάτι παρόμοιο, μπορείς πολύ απλά να βάλεις μερικά κλαδιά στα βάζα σου. Δε χρειάζεται να έχει φυτά για να κάνεις το χώρο πιο χριστουγεννιάτικο. Μερικά κλαδιά και αρωματικά κεράκια ρεσό αρκούν για να φέρουν στο σπίτι σου το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Χρησιμοποίησε ένα εναλλακτικό δέντρο

Εκτός από το κλασσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορείς να βρεις άλλους τρόπους να το αντικαταστήσεις. Ένα απλό ξύλινο δέντρο με μερικά λαμπάκια της αρεσκείας σου αρκούν. Αυτή είναι η ιδανική λύση για όσους έχουν μικρό διαμέρισμα καθώς ένα μεγάλο δέντρο δεσμεύει πολύ χώρο.

Βάλε μερικά διάσπαρτα στολίδια στα δωμάτια σου

Στη διακόσμηση του σπιτιού δε χρειάζεται να υπάρχουν πολλά στολίδια. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις αν θέλεις όλο σου το σπίτι να θυμίζει Χριστούγεννα είναι να βάλεις στολίδια σε σημεία που βρίσκονται σε κοινή θέα. Με αυτόν τον τρόπο όπου και να κοιτάξεις θα υπάρχει ένα στολίδι χωρίς όμως αυτό να γεμίζει το χώρο και να καλύπτει την υπόλοιπη διακόσμηση.

Τύλιξε τα δώρα κάτω από το δέντρο σου με σπάγκο

Ο πιο παραδοσιακός τρόπος τυλίγματος δώρου είναι με κόκκινη κορδέλα. Αν όμως θέλεις να βάλεις τα δώρα κάτω από το δέντρο σαν διακόσμηση θα είναι πολύ έντονο στο μάτι. Ένας πολύ εύκολος τρόπος για να το αποφύγεις είναι να αντικαταστήσεις την κόκκινη κορδέλα με σπάγκο. Αυτή η λεπτομέρεια θα δώσει στο σαλόνι σου μια πιο ρουστίκ νότα.

Πηγή