Οι καθρέπτες είναι ένα από τα πιο όμορφα διακοσμητικά που μπορείς να βάλεις στο σπίτι σου. Είτε στο σαλόνι, είτε στην είσοδο του σπιτιού είτε στο υπνοδωμάτιο, αν διακοσμήσεις το σπίτι σου με καθρέπτες τότε ο χώρος σου μπορεί να αλλάξει πολύ.

Οι καθρέπτες έχουν την ιδιότητα να κάνουν το σπίτι σου να μοιάζει μεγαλύτερο, φωτεινότερο και πιο ευχάριστο. Δες λοιπόν παρακάτω 6 ιδέες για να διακοσμήσεις ένα δωμάτιο με καθρέπτες!

Πώς να διακοσμήσεις το σπίτι σου με καθρέπτες!

 

1. Τοποθέτησε καθρέπτες στην είσοδο του σπιτιού

Ένας καθρέπτης στην είσοδο του σπιτιού είναι μια πολύ καλή ιδέα καθώς δίνει την αίσθηση ενός ανοιχτού και φωτεινού χώρου. Αν θέλεις μάλιστα μια πιο μοντέρνα ιδέα διακόσμησης με καθρέπτες μπορείς να τοποθετήσεις δύο καθρέπτες διαφορετικού μεγέθους και μάλιστα σε διαφορετικά επίπεδα. Έτσι, η πρώτη αίσθηση μόλις μπαίνεις στο σπίτι σου θα είναι πολύ ευχάριστη!

Advertisements

2. Βάλε μια ντουλάπα – καθρέπτη στο υπνοδωμάτιο

Η ιδανική λύση αν νιώθεις το υπνοδωμάτιο σου κάπως μικρό και αποπνικτικό είναι να βάλεις μια ντουλάπα-καθρέπτη. Αυτό αποτελεί μια κίνηση κλειδί καθώς με τον τρόπο αυτό το δωμάτιο σου θα δείξει μεγαλύτερο λόγω της αντανάκλασης. Άσε που μια τόσο μεγάλη επιφάνεια καθρέπτη θα σου λύσει τα χέρια όταν ετοιμάζεσαι για τις εξόδους σου!

3. Σχημάτισε ένα τοίχο – γκαλερί με καθρέπτες


Έχεις δει ποτέ την παράταξη των πινάκων σε μια γκαλερί; Ε λοιπόν κάτι τέτοιο μπορείς να κάνεις κι εσύ στο σαλόνι ή στο χολ σου αλλά με καθρέπτες αντί για πίνακες. Με άλλα λόγια, μπορείς να τοποθετήσεις καθρέπτες διαφορετικού σχήματος, χρώματος και μεγέθους σε έναν ολόκληρο τοίχο, δημιουργώντας έτσι έναν τοίχο- γκαλερί. Πρόκειται για μια πολύ πρωτότυπη και εντυπωσιακή ιδέα διακόσμησης που σίγουρα δεν την έχεις δει σε πολλά σπίτια.

4. Τοποθέτησε έναν εντυπωσιακό καθρέπτη

Οι συνθέσεις με καθρέπτες σίγουρα είναι μια πολύ όμορφη ιδέα. Ωστόσο, και μόνο ένας καθρέπτης αρκεί για να κλέψει την παράσταση αν είναι ο κατάλληλος! Αν σου αρέσουν και οι πιο τολμηρές επιλογές στη διακόσμηση λοιπόν μπορείς να διαλέξεις έναν εντυπωσιακό ή και εκκεντρικό καθρέπτη για το σαλόνι σου. Φρόντισε όμως τα έπιπλα και τα χρώματα γύρω από αυτόν τον καθρέπτη να κινηθούν σε πιο ήπιους τόνους αφού την παράσταση θα κλέψει ο καθρέπτης.

 

Advertisements

5. Διακόσμησε το υπνοδωμάτιο με ένα μεγάλο καθρέπτη

Κάθε υπνοδωμάτιο χρειάζεται έναν μεγάλο ολόσωμο καθρέπτη! Μάλιστα, όσο μεγαλύτερος τόσο το καλύτερο αφού αφενός θα φωτίζει το δωμάτιο και αφετέρου θα βολεύει ιδιαίτερα όταν ετοιμάζεσαι. Μπορείς να διαλέξεις ένα καθρέπτη με όμορφο περίγραμμα, όπως για παράδειγμα με rustic λεπτομέρειες. Η πιο φρέσκια ιδέα μάλιστα είναι να μην κρεμάσεις τον καθρέπτη, αλλά να τον τοποθετήσεις στο πάτωμα.

6. Διακόσμησε το σαλόνι με καθρέπτες – παράθυρο

Αν αναζητάς κάτι πολύ ιδιαίτερο στη διακόσμηση του σαλονιού σου τότε μια πολύ όμορφη και τολμηρή επιλογή είναι να τοποθετήσεις καθρέπτες που μοιάζουν με παράθυρο. Τοποθετώντας μάλιστα δύο τέτοιους καθρέπτες θα δημιουργηθεί η εντύπωση ότι κοιτάς έξω από το παράθυρο. Έτσι, ο χώρος θα φαίνεται πιο ανοιχτός και ευχάριστος!

 

Πηγή

Advertisements

 

Advertisements