Το πιο hot διακοσμητικό trend έρχεται από τη Δανία.

Αν παρακολουθείτε social media όπως το Instagram και το Pinterest, ενδεχομένως να έχετε πέσει επάνω σε μία περίεργη λέξη που θεωρείται το νέο trend στη διακόσμηση αλλά και στο lifestyle γενικότερα.

Το Hygge (προφέρεται σαν χού-γκα) έρχεται κατευθείαν  από τη Δανία και έχει να κάνει με έναν πιο ήρεμο, απλό και χαλαρό τρόπο ζωής, ενώ πλέον αποτελεί και μεγάλο διακοσμητικόtrend.

Με βάση τα κύρια στοιχεία της Σκανδιναβικής διακόσμησης, με μίνιμαλ και πολύ καθαρές γραμμές, αναδεικνύει τη στάση των Σκανδιναβών απέναντι στο lifestyle και έρχεται για να μας χαρίσει έναν πιο εύκολο και relaxed τρόπο για να ζούμε.

Στις παρακάτω φωτογραφίες θα βρείτε όλα τα βήματα για να το πετύχετε και να πάρετε μία γεύση του γιατί οι Σκανδιναβοί θεωρούνται οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι του κόσμου.

 

Αγαπήστε τα λευκά κεριά. Οι Δανοί είναι ο λαός που ανάβει χρησιμοποιεί τα περισσότερα κεριά στην Ευρώπη αφού χαρίζουν ζεστασιά και μια ζεν ατμόσφαιρα.
Focus στο κρεβάτι. Το χρησιμοποιούν σαν σημείο χαλάρωσης, για να τρώνε πρωινό κτλ. Προσθέστε πολλά layers και cozy ριχτάρια.
Αγαπήστε τις αντίκες. Οι Δανοί αγαπούν την ανακύκλωση και το να δίνουν ζωή σε ένα παλιό έπιπλο. Προσθέτει άλλωστε και vintage vibes.
Πετάξτε τα περιττά. Μην κρατάτε αντικείμενα χωρίς αξία και χρησιμότητα καθώς το μόνο που κάνουν είναι να «ζαλίζουν» τον χώρο σας.
Αγκαλιάστε τον μινιμαλισμό. Οι Δανοί δεν αγαπούν την πολλή «φασαρία» στη διακόσμηση και προτιμούν πιο απλές και καθαρές αποχρώσεις.

jenny.gr