Το πλυντήριο ρούχων αποτελεί μία από τις πιο απαραίτητες οικιακές συσκευές, καθώς μας διευκολύνει και μας εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο.

 

Παρόλα αυτά, συχνά κάνουμε κάποια λάθη, τα οποία όχι μόνο καταστρέφουν τα ρούχα, αλλά μπορεί να χαλάσουν και το ίδιο το πλυντήριο. Και επειδή κανείς σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς δεν θέλει να κάνει περιττά έξοδα, συγκεντρώσαμε τα 6 χειρότερα λάθη που πρέπει να αποφεύγουμε. Για να μην γυρίσουμε -έστω και προσωρινά- στις εποχές των γιαγιάδων μας που τα έπλεναν όλα στο χέρι!

Χρησιμοποιούμε υπερβολική ποσότητα απορρυπαντικού

Πολλοί πιστεύουν ότι όσο περισσότερο απορρυπαντικό χρησιμοποιούν, τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα της πλύσης. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αλήθεια, και ακόμη και οι ίδιοι οι κατασκευαστές το υποστηρίζουν.

Advertisements

Η υπερβολική ποσότητα απορρυπαντικού μπορεί να προκαλέσει ζημιές όπως, για παράδειγμα, να δημιουργηθεί πολύς αφρός που μπορεί να εμποδίσει την αποστράγγιση. Επιπλέον, μπορεί να φράξει το συρτάρι, εμποδίζοντας το απορρυπαντικό να φτάσει ακόμη και στα ρούχα- που σημαίνει ότι θα παραμείνουν βρώμικα.

 

Δεν βάζουμε τα εσώρουχα και τις κάλτσες σε σακούλες πλύσης

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, τα περισσότερα προβλήματα που σχετίζονται με το πλυντήριο ρούχων αφορούν τον κάδο.

Advertisements

Οι σακούλες πλύσης εμποδίζουν μικροαντικείμενα να μπουν στο φίλτρο και να το κάνουν να σπάσει!

Δεν καθαρίζουμε συχνά (ή ποτέ) το φίλτρο

Τα φίλτρα στα πλυντήρια είναι πραγματικά σημαντικά. Συλλέγουν όλα τα μικρά πράγματα που στην πραγματικότητα δεν πρέπει να είναι εκεί, όπως νομίσματα ή διάφορα μικροαντικείμενα.

Advertisements

Θα πρέπει να καθαρίζετε το φίλτρο 4 φορές το χρόνο ή ακόμα πιο συχνά εάν υπάρχει άσχημη μυρωδιά ή εάν το μηχάνημα δεν κάνει τη δουλειά του σωστά.

 

Βάζουμε πολλά και διαφορετικής κατασκευής ρούχα στον κάδο

Ακόμα κι αν έχετε μια τεράστια στοίβα από άπλυτα ρούχα, δεν είναι καλή ιδέα να υπερφορτώσετε το πλυντήριο.

Advertisements

Πρώτον, τα ρούχα δεν θα πλυθούν ποτέ σωστά και δεύτερον, η υπερφόρτωση της συσκευής θα μειώσει τη διάρκεια ζωής των ανταλλακτικών της. Ιδανικά:

  • Για βαμβακερά και λινά φορτώστε τα 3/4 του μηχανήματος
  • Για συνθετικά φορτώστε το 1/2 του μηχανήματος
  • Για μάλλινα φορτώστε το 1/3 του μηχανήματος

 

Χρησιμοποιούμε καθαριστικά που δεν προορίζονται για πλυντήρια

Τα προβλήματα ξεκινούν με το που πετάμε το εγχειρίδιο του πλυντηρίου μετά την αγορά του!

Advertisements

Και οι οδηγίες πάντα λένε ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθαριστικά εκτός από αυτά που έχουν σχεδιαστεί για πλυντήρια. Διαφορετικά, μπορεί να δημιουργηθεί πολύς αφρός και να σπάσει το φίλτρο!

 

Καθαρίζουμε σπάνια (ή ποτέ) το πλυντήριο

Τις περισσότερες φορές, εάν το μηχάνημα μυρίζει άσχημα ήτο αγνοούμε ή προσθέτουμε περισσότερο απορρυπαντικό. Αλλά η άσχημη μυρωδιά μέσα στον κάδο είναι ένα σημάδι ότι δεν φροντίζουμε καλά πλυντήριο. Εκτός από τον καθαρισμό του φίλτρου, πρέπει επίσης να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία πλυσίματος του κάδου.

Advertisements

Εάν δεν έχετε τέτοια λειτουργία, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το κανονικό πλύσιμο σε υψηλή θερμοκρασία, αλλά χωρίς να υπάρχουν ρούχα μέσα. Προσθέστε λίγο ξύδι επίσης.

Ακόμη, τα υγρά και ζεστά περιβάλλοντα είναι ιδανικά για μούχλα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερο να διατηρείτε ανοιχτή την πόρτα του πλυντηρίου όταν δεν χρησιμοποιείται.

 

 

Advertisements

ΠΗΓΗ

 

Advertisements