Οι κουζίνες είναι από τα χαρακτηριστικότερα δωμάτια του σπιτιού. Για την ακρίβεια, είναι οι χώροι που αποκαλύπτουν την αισθητική του ιδιοκτήτη του κάθε σπιτιού.

Η αλήθεια είναι πως έχουμε δει πολλές κουζίνες. Η εμπειρία μας μας λέει πως οι ομορφότερες κουζίνες έχουν κάποια πράγματα που είναι κοινά και τα καλά νέα είναι πως δεν χρειάζεστε ιδιαίτερα χρήματα για να τα υλοποιήσετε. Αν, λοιπόν, θέλετε να μάθετε ποια είναι αυτά, δεν έχετε παρά να διαβάσετε παρακάτω.

Χρησιμοποιούν μοτίβα Τα μοτίβα είναι από τα χαρακτηριστικότερα πράγματα μιας όμορφης κουζίνας και τα συναντούμε κυρίως στα πλακάκια, αλλά και στα πατώματα. Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά στυλ, καθώς τα χρώματα και τα σχέδια είναι αμέτρητα. Τα μοτίβα είναι ο ιδανικός τρόπος για να δώσετε ενδιαφέρον στην κουζίνα σας, χωρίς να την κάνετε «βαριά» και ακατάστατη.

Δες περισσότερα άρθρα που θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα όμορφο σπίτι!

Τα μοτίβα είναι από τα χαρακτηριστικότερα πράγμα μιας όμορφης κουζίνας

Έχουν ενσωματώσει το γκρι Το γκρι είναι το νέο λευκό. Θυμάστε τότε που η ιδανική κουζίνα ήταν ένα κατάλευκο δωμάτιο; Το λευκό συνεχίζει να είναι ωραίο, αλλά οι ιδιοκτήτες φαίνεται να έχουν πάθει μια νέα εμμονή: το γκρι. Χρησιμοποιήστε το και θα μας θυμηθείτε.

Το γκρι είναι το νέο λευκό.

Επενδύουν στον φωτισμό Η δεκαετία του 90 χαρακτηρίστηκε από τα σποτ και η δεκαετία του 2000 από τα φώτα που είναι ενσωματωμένα στο ταβάνι. Η δεκαετία που διανύουμε τώρα θα μέινει στην ιστορία για τα κρεμαστά φωτιστικά. Μην φοβηθείτε να χρησιμοποιήσετε μεγάλα και ογκώδη φωτιστικά – δεν θα φαίνονται τόσο μεγάλα και ογκώδη όταν κρεμαστούν, όσο φαίνονται όταν τα κρατάτε στα χέρια σας.

Μην φοβηθείτε να χρησιμοποιήσετε μεγάλα και ογκώδη φωτιστικά.

Έχουν ξεπεράσει το παραδοσιακό «τραπέζι» Τίποτα δεν κάνει μια κουζίνα ομορφότερη από ένα άνετο σημείο για να κάθεστε. Υπάρχουν τραπέζια που είναι πολύ απλό να τα τοποθετήσετε σε κάποια γωνιά της κουζίνας σας και να τα συνδυάσετε με έναν καναπέ. Αναμείξτε υφές, μοτίβα και χρώματα και η κουζίνα σας θα φαίνεται πολύ πιο ακριβή απ’ όσο πραγματικά είναι.

Δες περισσότερα άρθρα που θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα όμορφο σπίτι!

Τίποτα δεν κάνει μια κουζίνα ομορφότερη από ένα άνετο σημείο για να κάθεστε.

Γνωρίζουν ότι δύο χρώματα είναι καλύτερα από ένα Και αναφερόμαστε στα χρώματα των ντουλαπιών. Η λευκή κουζίνα έχει ξεπεραστεί και έχει ξεκινήσει μια νέα τάση: τα πάνω ντουλάπια είναι διαφορετικό χρώμα από τα κάτω. Τα ντουλάπια που βρίσκονται ψηλά έχουν συνήθως ανοιχτότερο χρώμα και έτσι κάνουν και τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος.

Τα πάνω ντουλάπια είναι διαφορετικό χρώμα από τα κάτω.

Αφήνουν χώρο για χάλκινες πινελιές Τα ασημένια είδη στην κουζίνα (βρύσες, απορροφητήρες, κουζίνες κλπ) είναι τα πιο συχνά γιατί είναι και τα πιο εύκολα προσβάσιμα. Ωστόσο, ο χαλκός έχει το ομορφότερο χρώμα από τα μέταλλα που είναι διαθέσιμα και συνεχίζει να συμπεριφέρεται με χρωματική ουδετερότητα. Αν θέλετε μια πραγματικά εντυπωσιακή αλλαγή, χρησιμοποιήστε χάλκινες συσκευές και θα δείτε τον χώρο σας να μεταμορφώνεται.

Χρησιμοποιήστε χάλκινες συσκευές και θα δείτε τον χώρο σας να μεταμορφώνεται.

Δες περισσότερα άρθρα που θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα όμορφο σπίτι!

Πηγή