Όταν πρόκειται για την υγεία των νυχιών μας, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν λανθασμένες απόψεις. Η αλήθεια είναι ότι η φροντίδα των νυχιών είναι μία αγαπημένη συνήθεια των γυναικών, καθώς τα περιποιημένα άκρα πάντα μαγνητίζουν τα βλέμματα. Ωστόσο, περιποιημένα άκρα δεν σημαίνει ταυτόχρονα και βαμμένα. Γύρω από το θέμα των νυχιών υπάρχουν διάφοροι μύθοι που είμαστε βέβαιες ότι πιστεύετε και εσείς.

Οι παρακάτω 6 πολυσυζητημένοι μύθοι θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τι πρέπει να κάνετε για να είναι τα άκρα σας υγιή:

1.«Τα νύχια σας πρέπει να αναπνέουν»

Η βάση των νυχιών μας είναι φτιαγμένη από νεκρά κύτταρα τα οποία δεν χρειάζονται οξυγόνο για να αναπνεύσουν. Συνεπώς, η παραπάνω φράση είναι ένας τεράστιος μύθος. Όταν αφαιρέσετε το μανικιούρ σας, το μόνο που ίσως να δείτε είναι μια λεπτή κίτρινη στρώση. Με ένα προσεχτικό λιμάρισμα και λίγο λαδάκι, αυτή θα φύγει.

2.«Τα λευκά σημάδια στα νύχια σημαίνουν έλλειψη ασβεστίου»

Αυτές οι λευκές κηλίδες ονομάζονται «λευκονυχία» και δεν έχουν σχέση με την έλλειψη ασβεστίου. Στην πραγματικότητα δημιουργούνται από μη περιποίηση των νυχιών, από χρήση ακρυλικών βερνικιών ή εργαλείων.

3.«Το gel βερνίκι είναι καλύτερο από το ακρυλικό»

Και τα δύο είδη βερνικιών περιέχουν χημικές ουσίες βλαβερές για τα νύχια μας, συνεπώς ανήκουν ακριβώς στην ίδια κατηγορία.Καθοριστικό ρόλο για την υγεία των νυχιών μας έχει ο τρόπος που θα αφαιρέσουμε τις παραπάνω τεχνικές. Έτσι, καλό θα ήταν να αποφύγουμε να αφαιρέσουμε μόνες το μανικιούρ μας και να εμπιστευτούμε μια επαγγελματία που σίγουρα δεν θα τραυματίσει τα νύχια μας.

4.« Αν αφαιρέσουμε τα πετσάκια από τα νύχια, τα νύχια θα μεγαλώσουν γρηγορότερα»

Πρόκειται για τη μοναδική αλήθεια που θα συναντήσετε σε αυτή τη λίστα. Τα πετσάκια εμποδίζουν την είσοδο των μικροβίων στα νύχια μας και άρα είναι λογικό να καταλαμβάνουν χώρο. Η προσεχτική αφαίρεσή τους, ύστερα απο την εφαρμογή κάποιας κρέμας νυχιών, θα συμβάλλει στο να μεγαλώσουν γρηγοτότερα τα νύχια σας.

5.«Όσο περισσότερο λιμάρουμε τα νύχια μας τόσο πιο υγιή θα είναι»

Σε αυτή την περίπτωση μεγάλη σημασία έχει ο τρόπος που θα το κάνετε. Αρχικά, αποφύγετε να χρησιμοποιείτε σκληρές λίμες που τραυματίζουν την περιοχή των νυχιών. Ο σωστός τρόπος απαιτεί να κινείτε τη λίμα προς μια και μόνο κατεύθυνση αποφεύγοντας την πλαϊνή πλευρά του νυχιού. Η απερίσκεπτη χρήση της λίμας μπορεί να τραυματίσει τα νύχια σας τόσο, ώστε να χρειαστεί αρκετός καιρός για να επανέλθουν. Συνεπώς, δεν θα ήταν κακή ιδέα να επενδύσετε σε μια ακριβότερη και πιο επαγγελματική λίμα.

6.«Η εφαρμογή χρώματος πάνω στο παλιό βερνίκι θα κάνει το μανικιούρ να διαρκέσει περισσότερο»

Αυτή η στιγμιαία λύση, που όλες έχουμε δοκιμάσει έστω και μια φορά και μας έχει σώσει από σίγουρη καθυστέρηση στο ραντεβού, μπορεί να φανεί χρήσιμη μόνο για λίγο. Η εφαρμογή μιας νέας στρώσης χρώματος πάνω στην παλιά, ταλαιπωρημένη και πλέον λεπτή στρώση, σε καμία περίπτωση δεν μπορέι να παρατείνει για πολύ τη διάρκεια του μανικιούρ μας παρά μόνο για λίγα 24ωρα.

πηγή