Οι προτάσεις για το σωστό μακιγιάζ είναι αμέτρητες, όμως πως ξεβγάζουμε σωστά όλα αυτά τα προϊόντα από το πρόσωπο μας στο τέλος της ημέρας; Το καλό ντεμακιγιάζ είναι πολύ σημαντικό για να διατηρείς την υγεία και τη καλή κατάσταση στο δέρμα του προσώπου σου. Οι λάθος συνήθειες θα σε κάνουν να δείχνεις κουρασμένη ενώ επίσης θα οδηγήσουν στο να φαίνεται το δέρμα σου άτονο και θαμπό.

Advertisements

Φρόντισε να αφιερώνεις αρκετή ώρα στο ντεμακιγιάζ σου παρότι μπορεί να είναι μια όχι και τόσο διασκεδαστική διαδικασία. Προσπάθησε να αφαιρείς το μακιγιάζ σου στο 100% με τις σωστές κινήσεις. Ας δούμε παρακάτω τα 6 βήματα για να ξεβάφεσαι σωστά!

 

1. Προτίμησε το νερό Micellaire για καλό ντεμακιγιάζ!

Το νερό Micellaire είναι πολύ καλή επιλογή για την αφαίρεση του μακιγιάζ σου. Είναι ελαφρύ και δεν αφήνει λιπαρότητες στο δέρμα επομένως έχει πολύ ωραία αίσθηση στο πρόσωπο. Παράλληλα είναι ισχυρό και με ήπιο τρίψιμο μπορεί να αφαιρέσει πανεύκολα το μακιγιάζ. Αν χρησιμοποιείς πολύ σταθερά ή αδιάβροχα καλλυντικά τότε προτίμησε ένα διφασικό νερό Micellaire το οποίο έχει ως βάση το λάδι και ξεβάφει σε βάθος κάθε προϊόν!

 

Advertisements

 

2. Απόφυγε τα ξεβαφτικά μαντηλάκια!

Δυστυχώς τα μαντηλάκια δεν αρκούν για να κάνεις σωστό ντεμακιγιάζ. Αν και είναι η γρήγορη και εύκολη λύση, δεν αφαιρούν καλά το μακιγιάζ και αφήνουν υπολείμματα στο δέρμα σου. Ειδικά αν ξεβάψεις το πρόσωπο σου με μαντηλάκια και ύστερα βάλεις ενυδατική η βρωμιά θα εισχωρήσει στους πόρους σου και πολύ πιθανόν να ξυπνήσεις με σπυράκια!

Προτίμησε το βαμβάκι, τα cotton pads ή τα βαμβακερά πανάκια πολλαπλών χρήσεων. Βάλε λίγη ποσότητα από το υγρό ξεβαφτικό σου σε αυτά και μη σταματήσεις το ντεμακιγιάζ μέχρι να μην βλέπεις να βγαίνει άλλο προϊόν στο βαμβάκι σου!

 

 

3. Κάνε ήπιες κινήσεις και απόφυγε το έντονο τρίψιμο στο πρόσωπο και τα μάτια!

Οι σκληρές κινήσεις μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα σου, τα μάτια σου και τα χείλη σου. Κάνε ήπιες κινήσεις και δώσε περισσότερη προσοχή στα μάτια σου καθώς είναι το πιο ευαίσθητο σημείο στο πρόσωπο σου. Ένα tip για τέλειο ξέβγαλμα της μάσκαρας στα μάτια είναι να αφήσεις να μουλιάσει για λίγα δευτερόλεπτα το βαμβάκι στα μάτια σου αφού πρώτα έχεις βάλει σε αυτό λίγο υγρό ξεβαφτικό. Έτσι μετά θα μπορέσεις με ελάχιστες κινήσεις να αφαιρέσεις και το υπόλοιπο μακιγιάζ πολύ πιο εύκολα και χωρίς να τραυματίσεις το μάτι ή τις βλεφαρίδες σου!

Advertisements

 

 

4. Μην ξεχάσεις τη περιοχή του λαιμού και της γραμμής των μαλλιών!

Αν κάνεις full face μακιγιάζ πολύ πιθανόν τα προϊόντα σου να φτάνουν μέχρι τη γραμμή των μαλλιών στο πάνω μέρος και μέχρι τον λαιμό προς τα κάτω. Οι περιοχές αυτές όμως είναι εύκολο να ξεχαστούν κατά το ντεμακιγιάζ. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα ξεβαφτείς φρόντισε να δώσεις σημασία σε όλα τα σημεία που έχεις βάλει μακιγιάζ!

 

 

5. Μετά το ντεμακιγιάζ πλύνε το πρόσωπο σου με σαπούνι καθαρισμού!

Όποιο τρόπο ντεμακιγιάζ και να επιλέξεις είναι απαραίτητο στο τέλος να πλένεις το πρόσωπο σου με σαπούνι και νερό. Αυτό γιατί έτσι θα απομακρύνεις οποιοδήποτε προϊόν που δεν αφαιρέθηκε με το ντεμακιγιάζ καθώς και άλλες βρωμιές. Επίσης είναι απαραίτητο βήμα πριν εφαρμόσεις το τελευταίο tip το το οποίο φυσικά και είναι η ενυδατική!

 

 

6. Ενυδάτωσε το δέρμα σου μετά το ντεμακιγιάζ!

Το δέρμα σου ταλαιπωρείται και αφυδατώνεται σε κάποιο βαθμό όταν φοράς μακιγιάζ, ειδικά όταν πρόκειται για πολλές ώρες. Έτσι στο τέλος της ημέρας και μετά τον καθαρισμό με ξεβαφτικό και σαπούνι προσώπου πρέπει να μη ξεχνάς την ενυδατική σου. Είναι απαραίτητο βήμα για να διατηρήσεις τη φρεσκάδα, την ελαστικότητα και την λαμπερότητα του δέρματος σου!

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements