Η διακόσμηση των τοίχων μέσα στο σπίτι, αντικειμενικά, δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Ωστόσο, είμαστε εμείς εδώ για την κάνουμε όσο πιο εύκολη μπορεί να γίνει.

Μην μπλέκεστε με πολλά και μην βουτάτε από την αρχή στα βαθιά. Αφήστε το πάνω μας! Πολλές φορές έχουμε κάνει λόγο για την διακόσμηση των τοίχων είτε με τρόπους απλούς και κλασικούς είτε με σύγχρονους και εναλλακτικούς.

Εδώ θα δούμε «συμπλέγματα» και όταν λέμε συμπλέγματα εννοούμε διάφορους σχηματισμούς κορνιζών με φωτογραφίες, έργα τέχνης και ότι άλλο μπορούμε να βρούμε για να το συμπεριλάβουμε μέσα σε μια κορνίζα.

Σημασία πάνω απ’ όλα είναι να θέλετε να κάνετε μια γκαλερί στον τοίχο σας και να έχετε όρεξη για πειραματισμούς. Αν βρείτε το ύφος που θέλετε να υποστηρίξετε τότε τα πράγματα είναι απλά!

Ας ξεκινήσουμε όμως σιγά-σιγά γιατί είναι και πολλά!

#1 Δροσερές παστέλ πινελιές και ανάλαφρα μοτίβο συγκεντρωμένα από τη ράχη του καναπέ μέχρι πιο πάνω από το ύψος των ματιών. Μεταμοντέρνος ρομαντισμός που προδιαθέτουν για χαλάρωση και ηρεμία.

Παστέλ πινελιές στο καθιστικό για ανάλαφρες προσεγγίσεις.

#2 Εκκεντρικός συνδυασμός που αρμονία προσφέρει ανάμεσα στις ομοιότητες. Οι ασπρόμαυρες αποδώσεις δένουν δυναμικά το σύνολο των στοιχείων του καθιστικού με τις κορνίζες να φτάνουν ως τα σύνορα με το ταβάνι.

Εκκεντρικός συνδυασμός με δυναμικές ασπρόμαυρες παρουσίες.

#3 Ποιος είπε ότι οι κορνίζες έχουν θέση μόνο ψηλά στον τοίχο; Κομμάτια τέχνης μπορούν να σταθούν στο δάπεδο με πλάτη ακουμπισμένη στον τοίχο σαν η ώρα τους να μην ήρθε ακόμη στη θέση τους να μπουν.  Έντονα και ασπρόμαυρα νεανικά και εκκεντρικά στέκονται στο δάπεδο της τραπεζαρίας.

Στο δάπεδο ακουμπισμένα σαν να μην ήρθε ακόμη η ώρα στη θέση τους να μπουν.

#4 Μονοθεματικά μια συστάδα χρυσών κορνιζών, διαφορετικών μεταξύ τους μεγεθών και σχεδίων, συγκεντρώνονται στο ύψος των ματιών και απαιτούν την προσοχή των επισκεπτών με το καλωσόρισμα στην είσοδο του σπιτιού.

Χρυσές και απαιτητικές το βλέμμα να τραβήξουν.

#5 Τρίπτυχο αυτόνομο και άχρωμο που με την αχνότητά του την παρουσία του ίσα που δηλώνει στο υπνοδωμάτιο το φωτεινό. Πάνω από το προσκέφαλο του κρεβατιού στοιχισμένα με ακρίβεια και απόσταση μεταξύ τους μονάχα μερικών εκατοστών.

Αχνές και γκρίζες σαν των ονείρων τα χρώματα να μη θέλουν να ταράξουν.

#6 Στο ύψος των ματιών, άλλες στον τοίχο στερεωμένες και άλλες απλώς ακουμπισμένες, τη σειρά τους για ανάγνωση περιμένουν. Πάνω στο μοντέρνο έπιπλο του καθιστικού μια σειρά από διακοσμητικά βοηθάνε στην προσέγγιση αυτή.

 

Στη σειρά τοποθετημένες αναμένουν να αναγνωστούν.

Πηγή