Ο πιο εύκολος τρόπος για τον αποτελεσματικό καθαρισμό της φρυγανιέρας βρίσκεται εδώ και σας τον παραθέτουμε ευθύς.

Οι συσκευές στην κουζίνα χρειάζονται συχνό και επιμελή καθαρισμό. Μια από αυτές τις συσκευές καθημερινής χρήσης είναι και η φρυγανιέρα που μας ετοιμάζει υπέροχες ζεστές φέτες ψωμιού. Το κακό με την φρυγανιέρα, σε αντίθεση με την τοστιέρα, είναι πως δεν ανοίγει διάπλατα για να την καθαρίσουμε με άνεση. Έτσι θα πρέπει να επιστρατεύσουμε τα μεγάλα μέσα!

Μην ανησυχείτε, όμως, δεν είναι δα και κάτι τόσο τρομακτικό. Μέσα σε λίγα λεπτά θα την έχετε καθαρίσει αρκεί να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα και να έχετε κοντά σας τα «σύνεργα» για την «επέμβαση».

Τι θα χρειαστείτε για την «επέμβαση»!

  • 1 πετσέτα κουζίνας
  • 1 πινέλο ζαχαροπλαστικής (προτιμήστε το κλασικό ξύλινο πινέλο με τις φυσικές τρίχες και όχι κάποιο σιλικόνης)
  • 1 αχρησιμοποίητη οδοντόβουρτσα
  • 1 μαλακό πανί
  • Λίγο λευκό ξίδι (μόνο στην περίπτωση που η φρυγανιέρας σας αποτελείται από inox περίβλημα)

Προσοχή! Για να καθαρίσετε τη φρυγανιέρα σας θα πρέπει να μην είναι συνδεδεμένη με το ηλεκτρικό και φυσικά να μην είναι ζεστή.

Κρατάτε πάντα καθαρή τη φρυγανιέρα σας για να απολαμβάνετε την πραγματική γεύση των τροφών που ζεσταίνετε εκεί και τίποτε άλλο καμένο.

Βήμα 1ο

Όντας στεγνός ο νεροχύτης σας απλώστε μέσα την πετσέτα σας για να καλύψετε την επιφάνειά του και έπειτα γυρίστε πάνω από την πετσέτα την φρυγανιέρα ανάποδα ταρακουνώντας την για να φύγουν τα πρώτα ψίχουλά που βρίσκονται «χαλαρά» μέσα στην συσκευή.

Πιέστε μερικές φορές το μοχλό με σκοπό να απεγκλωβιστούν όλα τα ψίχουλα από το μηχανισμό.

Βήμα 2ο

Με τη βοήθεια του πινέλου ζαχαροπλαστικής περάστε τις εσωτερικές δύσκολες επιφάνειες της φρυγανιέρες για να απεγκλωβίσετε μερικά ψίχουλα που σίγουρα θα έχουν βρει μια μεριά να κρυφτούν. Αν κάπου τα βρείτε δύσκολα και κάποια είναι πιο επίμονα τότε χρησιμοποιήστε την οδοντόβουρτσα. Όλες οι κινήσεις σας θα πρέπει να είναι απαλές και ευγενικές καθώς με τίποτα δεν θέλουμε να τραυματιστούν τα πηνία που βρίσκονται στο εσωτερικό της φρυγανιέρας.

Προτιμήστε το κλασικό ξύλινο πινέλο με τις φυσικές τρίχες και όχι κάποιο σιλικόνης για μεγαλύτερη ευελιξία.

Βήμα 3ο

Γυρίστε ξανά ανάποδα τη φρυγανιέρα πάνω από την πετσέτα και ταρακουνήστε τη για να φύγουν και τα τελευταία ψίχουλα. Στη συνέχεια, μαζέψτε την πετσέτα μέσα από τον νεροχύτη, με προσοχή μη σκορπίσουν τα ψίχουλα, και κάντε τα τροφή για τα εναπομείναντα ελεύθερα πουλιά τινάζοντας την πετσέτα έξω από το σπίτι.

Βήμα 4ο

Ελέγξτε αν η φρυγανιέρα σας έχει συρταράκι συλλογής στο κάτω μέρος και αν έχει πλύντε το κανονικά με σαπούνι και νερό. Αφήστε το να στεγνώσει καλά πριν το επιστρέψετε στη θέση του στο τέλος της διαδικασίας του καθαρισμού. Αν δεν έχει, απλώς παραβλέψτε αυτό το βήμα!

Βήμα 5ο

Περάστε με το μαλακό πανί, όντας νωπό, την εξωτερική επιφάνεια της φρυγανιέρας για να απομακρύνετε την πούδρα του ψωμιού, τις δαχτυλιές και ίσως λίγη σκόνη, αν βρείτε! Σε αυτό το βήμα μην ξεχάσετε να κάνετε ένα πέρασμα και στο καλώδιο!

Μην ξεχνάτε το καλώδια κατά τη διαδικασία του καθαρισμού.

Βήμα 6ο

Αν η φρυγανιέρα σας αποτελείται από inox περίβλημα τότε περάστε την με μια μικρή ποσότητα λευκού ξιδιού με τη βοήθεια ενός καθαρού και στεγνού πανιού. Το ξίδι θα εξαφανίσει τις δαχτυλιές και θα δώσει λάμψη.

Περάστε ξίδι αν η φρυγανιέρα σας αποτελείται από inox περίβλημα για λάμψη στη στιγμή.

 

Αυτό ήταν! Η φρυγανιέρα σας πλέον θα είναι πεντακάθαρη και έτοιμη προς χρήση. Αν επαναλαμβάνετε συχνά την παραπάνω διαδικασία τότε κάθε φορά τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα!

ΠΗΓΗ