Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι μικρές κουζίνες μπορούν να κάνουν τη ζωή μας δύσκολη για πολλούς λόγους. Οι γεμάτοι πάγκοι σε συνδυασμό με τον μικρό χώρο που απομένει για μαγείρεμα είναι ενταγμένα στις καθημερινές δυσκολίες.

Advertisements

Με λίγη οργάνωση, ωστόσο, μπορείτε να μεταμορφώσετε την μικρή σας κουζίνα σε έναν στιλάτο και οργανωμένο χώρο. Ξεχάστε ότι έχετε μόνο 2 ντουλάπια (ίσως και ακόμα ένα κάτω από τον νεροχύτη). Υπάρχουν πολλοί τρόποι να δημιουργήσετε αποθηκευτικό χώρο – διαβάστε παρακάτω!

 

Κάντε έξυπνη χρήση ενός τρόλεϊ

Οι μετακινούμενοι χώροι αποθήκευσης είναι ιδανικοί για τους μικρούς χώρους. Τα τρόλεϊ θα σας εξυπηρετήσουν ιδιαίτερα για να βάλετε πάνω τους ότι θέλετε: από καθαριστικά μέχρι μπαχαρικά. Επίσης, είναι σχετικά οικονομικά και πολύ όμορφα!

Είναι σχετικά οικονομικά και πολύ όμορφα!

Διπλασιάστε τον χώρο στα ντουλάπια σας με επιτραπέζια ράφια

Είναι αστείο το γεγονός ότι κάτι τόσο απλό, όπως ένα επιτραπέζιο ράφι είναι ένας πανεύκολος και οικονομικός τρόπος να αυξήσετε τον αποθηκευτικό σας χώρο. Τοποθετήστε τα στα λιγοστά σας ντουλάπια για να διπλασιάσετε τον χώρο σας.

Advertisements
Τοποθετήστε τα στα λιγοστά σας ντουλάπια για να διπλασιάσετε τον χώρο σας.

Κρεμάστε κουρτινόξυλα

Ακόμα κι αν σας φαίνεται παράξενο, τα κουρτινόξυλα θα μπορούν να εξοικονομήσουν πολύ χώρο στην κουζίνα σας. Βάλτε γαντζάκια και κρεμάστε τις αγαπημένες σας κούπες, τα τηγάνια ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο δεν χωράει αλλού.

Βάλτε γαντζάκια και κρεμάστε τις αγαπημένες σας κούπες.

Δημιουργήστε έναν διάτρητο πίνακα

Θα εκπλαγείτε με το πόσο πρακτικός είναι ένας διάτρητος πίνακας στον τοίχο σας. Μπορεί να φιλοξενήσει ακόμα και όλα σας τα κατσαρολικά, αν δεν είναι πολλά. Εύκολος, απλός, λειτουργικός και στιλάτος!

Θα εκπλαγείτε με το πόσο πρακτικός είναι ένας διάτρητος πίνακας.

Βάλτε τα πιάτα σας σε ένα επιτοίχιο ράφι

Τα επιτοίχια ράφια είναι πολύ πρακτικά και μπορούν να σας κάνουν να κερδίσετε αρκετό αποθηκευτικό χώρο. Εκθέστε τα πιάτα σας και χρησιμοποιήστε τα ως ένα από τα διακοσμητικά στοιχεία της κουζίνας σας – τα ράφια είναι πανεύκολο να μπουν στον τοίχο και το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο.

Τα επιτοίχια ράφια είναι πολύ πρακτικά.

Χρησιμοποιήστε τον φούρνο σας

Είναι ένας έξυπνος τρόπος να εκμεταλλευτείτε τον χώρο που ήδη υπάρχει. Όταν δεν μαγειρεύετε μπορείτε να αποθηκεύετε εκεί τα ταψιά σας και μερικά μεγάλα σκεύη, τα οποία θα απελευθερώσουν χώρο στα ντουλάπια σας!

 

Advertisements

spirossoulis.com

 

Advertisements