Σίγουρα θα έχετε διαβάσει σε πολλά sites για την σοφιστικέ διακόσμηση που τόσο είναι της μόδας τελευταία. Τι είναι όμως σοφιστικέ και πώς μπορείτε να φέρετε αυτό το στιλ διακόσμησης στο σπίτι σας;

Advertisements

Σοφιστικέ σημαίνει κομψό και εκλεπτυσμένο. Αυτό στο σπίτι μας μεταφράζεται ως χρήση επίπλων και διακοσμητικών που αποπνέουν κομψότητα και δημιουργούν ένα άρτιο αποτέλεσμα πάνω στο οποίο φαίνεται πάντα και η προσωπική μας πινελιά.

Για να υιοθετήσετε το σοφιστικέ στιλ στο υπνοδωμάτιό σας δεν χρειάζονται ακρότητες. Με μερικές απλές αλλαγές θα αποκτήσετε το πιο σοφιστικέ και όμορφο υπνοδωμάτιο.

Τοίχοι 

Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απόχρωση που να είναι η επιτομή του σοφιστικέ στιλ. Ωστόσο οτιδήποτε δείχνει σικ και αριστοκρατικό θα μπορούσε να ταιριάξει σε έναν τέτοιο χώρο. Το μπεζ είναι μια καλή επιλογή, όπως επίσης και το γκρι. Αν θέλετε να προσθέσετε ξύλο στο υπνοδωμάτιό σας, να έχετε υπόψιν πως συνήθως οι πιο ανοιχτές αποχρώσεις ξύλου δείχνουν πιο σοφιστικέ.

Το γκρι είναι μια πολύ καλή επιλογή για τους τοίχους στο υπνοδωμάτιο.

Συνδυασμός υφών 

Στους σοφιστικέ χώρους ταιριάζουν οι συνδυασμοί υλικών και υφών. Επιλέξτε για παράδειγμα, διαφορετικά υλικά για τα μαξιλάρια σας, προσθέστε χαλιά, μεταλλικά διακοσμητικά και ιδιαίτερους πίνακες σε πιο ουδέτερες αποχρώσεις.

Advertisements

Λεπτομέρειες 

Όπως σας είπαμε και προηγουμένως, δεν χρειάζεται τεράστια προσπάθεια για να δείξει ένα δωμάτιο σοφιστικέ. Μπορείτε απλά να προσθέσετε μια κομψή πολυθρόνα δίπλα στο κρεβάτι ή στο παράθυρο, να βάλετε τις κουρτίνες σας πιο ψηλά για να φαίνεται το δωμάτιο πιο ψηλό, να προσθέσετε ένα όμορφο χαλί και ένα τραπεζάκι με ένα βάζο με όμορφα λουλούδια.

Η λεπτομέρεια σε ένα δωμάτιο δείχνει πόσο έχετε προσέξει τη διακόσμησή του. Γι’αυτό καλό είναι να δώσετε βάση στην κάθε λεπτομέρεια του χώρου σας. Μην αφήνετε τίποτα στην τύχη του.

Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά.

Συνδυασμός διαφορετικών αποχρώσεων του ίδιου χρώματος 

Αν θέλετε να είστε σίγουροι για ένα κομψό αποτέλεσμα στη διακόσμηση του υπνοδωματίου σας τότε θα επιλέξετε παρόμοιες αποχρώσεις σε διαφορετικούς τόνους. Το μπεζ και το γκρι είναι δύο χρώματα που δείχνουν φανταστικά ειδικά αν τα αξιοποιήσετε σε διάφορες αποχρώσεις.

Λίγα και καλά 

Δεν χρειάζεται να παραφορτώνετε το δωμάτιό σας προσπαθώντας να αποδείξετε παντού πόσο σοφιστικέ ή στιλάτος είναι ο χώρος σας. Επιλέξτε λίγα και καλά έπιπλα και διακοσμήστε με λεπτομέρειες που πάντα κάνουν τη διαφορά. Μια ιδιαίτερη κουβέρτα, ένα φωτιστικό και ένας πίνακας αρκούν για να δώσετε κομψότητα στον χώρο σας.

Μην παραφορτώνετε διακοσμητικά το υπνοδωμάτιό σας.

Απόλυτη τάξη 

Δεν γίνεται να έχετε σοφιστικέ διακόσμηση στο σπίτι σας και ταυτόχρονα να επικρατεί παντού το χάος. Σοφιστικέ και χάος είναι δυο λέξεις που μισιούνται θανάσιμα. Αν λοιπόν θέλετε ο χώρος σας να δείχνει σοφιστικέ θα πρέπει πάντα (μα πάντα) να είναι μέσα στην απόλυτη τάξη!

Advertisements

Σε μια εποχή γεμάτη αταξία και σχετική ανασφάλεια, το σπίτι μας πρέπει να υπακούει σε άλλους κανόνες. Πρέπει να φέρνει την ισορροπία στη ζωή μας και να μας ηρεμεί. Γι’αυτόν ακριβώς το λόγο αγαπάμε το σοφιστικέ στιλ. Γιατί καταφέρνει να βάζει σε τάξη το μυαλό μας και να μας χαλαρώνει. Πέρα από την κομψότητα που αποπνέει, λοιπόν, κάνει καλό και στην ψυχολογία μας.

Πηγή

 

Advertisements