Η αλήθεια είναι πως συνηθίζετε να περνάτε πολύ χρόνο στο σαλόνι του σπιτιού σας πράγμα που σημαίνει πως θέλετε να το βλέπετε όμορφο και περιποιημένο.

Advertisements

 

Χρόνο στο σαλόνι σας περνάνε και οι καλεσμένοι σας και αυτός είναι ένας λόγος που σας κάνει να θέλετε να το κάνετε να δείχνει ακόμα πιο προσεγμένο και πολυτελές.

Δείτε πώς με μερικές απλές κινήσεις θα μεταμορφώσετε ένα «βαρετό» σαλόνι στο πιο όμορφο και στιλάτο χώρο.

 

 

Advertisements

Κρεμάστε μεγάλα έργα τέχνης

Δίνουν την αίσθηση της πολυτέλειας ακόμα κι αν δεν είναι ακριβά. Βάζοντας ένα μεγάλο έργο τέχνης σε κάποιον τοίχο στο σαλόνι σας δημιουργείτε τον παράγοντα «wow». Με λίγα λόγια θα προκαλείτε τον θαυμασμό σε όποιον μπαίνει στον χώρο σας.

Απλοποιήστε το στιλ του σαλονιού σας

Ένα σαλόνι με πολλά διακοσμητικά μπορεί να δείχνει ακατάστατο και ανοργάνωτο χωρίς πραγματικά να είναι. Αντιθέτως εσείς θέλετε να δείχνει στιλάτο και σοφιστικέ. Κρατήστε σε αυτό μόνο τα πιο όμορφα διακοσμητικά και αποφύγετε οτιδήποτε περιττό.

Καμουφλάρετε την τηλεόραση

Μια τηλεόραση, όσο μεγάλη κι αν είναι, δεν δημιουργεί καλή εικόνα σε ένα κατά τα άλλα στιλάτο καθιστικό. Καμουφλάρετε την τηλεόρασή σας φτιάχνοντας μια gallery στον τοίχο γύρω από αυτήν. Παρόλο που δεν θα εξαφανιστεί εντελώς θα μπερδευτεί με τα έργα τέχνης και δεν θα είναι τόσο εμφανής στο μάτι.

Βάλτε ένα μικρό αγαλματάκι στον χώρο σας

Τοποθετήστε ένα στοιχείο στο σαλόνι σας με σχηματικό ενδιαφέρον. Μια μοναδική σιλουέτα θα κεντρίσει τα βλέμματα και θα κλέψει τις εντυπώσεις. Αντί για αγαλματίδιο μπορείτε να βάλετε σε κάποια γωνιά ένα ιδιαίτερο coffee table ή μια διαφορετική καρέκλα.

Βάλτε λίγη ιστορία στο σαλόνι σας

Κάντε τον χώρο σας να δείχνει πιο σοφιστικέ βάζοντας κάτι παλιό σε αυτόν. Όσο πιο παλιό είναι το αντικείμενό σας -μπορεί να είναι ένα vintage coffee table ή ένας παλιός καθρέφτης- τόσο το καλύτερο.

Advertisements

 

Συνδυάστε πολλές υφές μαζί

Χαρίστε στον χώρο σας ένα πολυτελές λουκ. Αναμείξτε υφές όπως είναι το μέταλλο, το γυαλί, το ξύλο και το δέρμα και δημιουργήστε ένα πολύ «δυνατό» αποτέλεσμα.

 

πηγή

 

Advertisements