6 έξυπνα tips για να κρεμάσετε σωστά τις κουρτίνες σας

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως οι κουρτίνες είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε δωματίου και πως συμπληρώνουν τη διακόσμησή του. Βοηθάνε στον έλεγχο του φωτός, σας χαρίζουν ζεστασιά, σας επιτρέπουν να έχετε ιδιωτικές στιγμές χωρίς να σας βλέπουν οι γείτονες, αποκαλύπτουν το στυλ σας και προσθέτουν υφή και χρώμα στον χώρο. Αρκεί να τις κρεμάσετε σωστά.

Για να το καταφέρετε αυτό αρκεί να ακολουθήσετε κάποιους βασικούς κανόνες που συγκεντρώσαμε. Δείτε, λοιπόν, ποια είναι τα «ναι» και τα «όχι» στο κρέμασμα των κουρτινών.

Μην τις κάνετε στενές

Επιλέξτε ένα κουρτινόξυλο που είναι πιο φαρδύ από το μέγεθος του παραθύρου σας. Αυτό θα επιτρέψει στην κουρτίνα να πέφτει ομοιόμορφα σε περίπτωση που την πιάνετε στο πλάι. Επίσης θα λειτουργήσει ως οφθαλμαπάτη και θα κάνει το παράθυρό σας να φαίνεται μεγαλύτερο. Ο κανόνας λέει πως το κουρτινόξυλο πρέπει να εξέχει 20-30 πόντους συνολικά από το παράθυρο.

Χρησιμοποιήστε αρκετό ύφασμα

Θέλετε οι κουρτίνες να φαίνονται πλούσιες και όχι λειψές. Αν σχεδιάζετε να τις κλείνετε, τότε χρειάζεστε αρκετό ύφασμα για ένα κομψό αποτέλεσμα. Χοντρικά, οι κουρτίνες πρέπει να είναι περίπου 2.5 το μήκος του κουρτινόξυλου.

Κρεμάστε τις ψηλά

Όσο πιο ψηλά βάλετε το κουρτινόξυλο, τόσο πιο ψηλό θα φαίνεται το παράθυρο. Γι αυτό βάλτε το πιο κοντά στο ταβάνι. Ο κανόνας λέει πως το κουρτινόξυλο πρέπει να βρίσκεται τουλάχιστον 10-15 εκατοστά πάνω από το πλαίσιο του παραθύρου.

Ελληνίδα Νοικοκυρά | Δες εδώ τα πιο έξυπνα tips και τις καλύτερες προτάσεις για το νοικοκυριό σου

Μην τις κάνετε κοντές

Το μήκος παίζει μεγάλο ρόλο για το πώς θα φαίνονται οι κουρτίνες σας. Μπορείτε αν θέλετε να αφήσετε λίγο ύφασμα να πέφτει στο πάτωμα – αυτό θα δημιουργήσει μια ρομαντική ατμόσφαιρα. Αν δεν θέλετε, όμως, να ανησυχείτε πως θα λερωθούν και θα «σέρνονται» τότε σταματήστε τις λίγο πριν ακουμπήσουν το πάτωμα (2 εκατοστά πάνω από το πάτωμα είναι ιδανικά).

Διαλέξτε το σωστό ύφασμα

Το σωστό ύφασμα είναι αυτό που ταιριάζει στη διάθεση του δωματίου και ταυτόχρονα είναι λειτουργικό. Τα λεπτά υφάσματα είναι πιο καθημερινά και φιλτράρουν το φως, ενώ τα πιο πυκνά υφάσματα φαίνονται πιο επίσημα και σας προστατεύουν περισσότερο από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Χρησιμοποιήστε ένα οδηγό

Ένας απλός οδηγός σας εξασφαλίζει πως θα κρεμάσετε τα κουρτινόξυλα στο ίδιο ύψος για κάθε παράθυρο. Ο παρακάτω αυτοσχέδιος οδηγός φτιάχτηκε από κομμάτια χαρτόνι και είναι ιδανικός αν θέλετε να γλιτώσετε χρόνο μετρώντας τις αποστάσεις από τη γωνιά του παραθύρου.

Πηγή

Ελληνίδα Νοικοκυρά | Δες εδώ τα πιο έξυπνα tips και τις καλύτερες προτάσεις για το νοικοκυριό σου