Νιώθεις ότι βρίσκεσαι μονίμως στην κουζίνα και μαγειρεύεις ή καθαρίζεις όλη την ακαταστασία που δημιουργείται από το μαγείρεμα σου; Δες μερικά έξυπνα tips για να είναι όλα σε τάξη και να μην έχεις την αίσθηση ότι δε βγαίνεις ποτέ από την κουζίνα!

 

Καθάριζε καθώς μαγειρεύεις

Ένας πολύ έξυπνος τρόπος για να έχεις καθαρή κουζίνα πριν ακόμα φας είναι να καθαρίζεις την ώρα που μαγειρεύεις. Όσο ψήνεται, βράζεται ή τηγανίζεται το φαγητό σου μπορείς να πλύνεις όλα τα λερωμένα πιάτα και κουζινικά έτσι ώστε μετά να έχεις πολύ λιγότερα πράγματα να καθαρίσεις.

Καθάριζε τα τηγάνια και τα ταψιά πριν τα κατεβάσεις από τη φωτιά

Αμέσως μετά το μαγείρεμα ρίξε λίγο νερό και λίγο απορρυπαντικό στα λερωμένα κουζινικά σου και άφησέ τα να μουλιάσουν. Με αυτόν τον τρόπο θα κάνεις το πλύσιμό τους πολύ πιο εύκολο.

Advertisements

 

Άδειασε το πλυντήριο πιάτων αμέσως

Αν δε βγάλεις τα πλυμένα πιάτα από το πλυντήριο αμέσως μπορεί να τα ξεχάσεις μέχρι και το επόμενο πλύσιμό τους πράγμα που δεν είναι καλό για τα πιάτα. Βγάλ’ τα αμέσως και τοποθέτησε τα στη θέση τους.

Καθάριζε το μπλέντερ με ζεστό νερό και σαπούνι

Σου αρέσει να φτιάχνεις ένα smoothie κάθε πρωί αλλά συχαίνεσαι να πλένεις το μπλέντερ αμέσως μετά; Αμέσως μετά τη χρήση του ρίξε λίγο ζεστό νερό και απορρυπαντικό μέσα στο μπλέντερ και πάτησε το “on” για περίπου ένα λεπτό. Ξέπλυνε και το μπλέντερ σου θα έχει γίνει πεντακάθαρο.

 

Advertisements

Καθάριζε τα εργαλεία σου αμέσως μετά τη χρήση τους

Τίποτα δεν είναι χειρότερο από το να προσπαθείς να πλύνεις έναν τρίφτη τυριού ώρες μετά τη χρήση του. Πλένε αμέσως όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιείς και δε θα χάνεις καθόλου χρόνο στο καθάρισμα.

Μην κοιμάσαι με άπλυτα πράγματα στο νεροχύτη σου

Καθάριζε το νεροχύτη, τους πάγκους και το τραπέζι της κουζίνας κάθε βράδυ πριν πας για ύπνο. Θα νιώθεις πολύ καλύτερα το πρωί που θα ξυπνάς και θα βλέπεις πεντακάθαρη την κουζίνα σου.

 

Πηγή

Advertisements

 

Advertisements