Το απόλυτα ισιωμένο μαλλί μπορεί να αποτελέσει την βάση για την δημιουργία χιλιάδων χτενισμάτων, από το τελείως απλό ίσιο μαλλί μέχρι το πιο περίπλοκο χτένισμα.Ωστόσο, αν και το σίδερο αποτελεί το βασικό όπλο για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα, θέλει μεγάλη προσοχή κατά την χρήση του, έτσι ώστε να μην καταστρέψετε την τρίχα.

Advertisements

Ακολουθώντας τα παρακάτω απλά αλλά σημαντικά βήματα θα αποκτήσετε το πιο ίσιο μαλλί που θα μπορούσατε να έχετε, χωρίς να δημιουργήσετε φθορές στην δομή της τρίχας.

  • 1ο Βήμα: Σωστό λούσιμο

Λούζοντας τα μαλλιά σας με τον σωστό τρόπο όχι μόνο θα πετύχετε το απόλυτο ίσιωμα, αλλά θα το κάνετε να διατηρηθεί περισσότερο, κάνοντας έτσι και το χτένισμα σας να κρατήσει! Γι’ αυτό λουστείτε καλά με ένα σαμπουάν πλούσιο σε ενυδατικά στοιχεία, κάνοντας παράλληλα μασάζ με απαλές κυκλικές κινήσεις στο τριχωτό της κεφαλής, έτσι ώστε να ενυδατώσετε σωστά τα μαλλιά σας και να αποφύγετε το φριζάρισμα. Μην μείνετε στο ένα χέρι, αλλά κάντε κι ένα δεύτερο. Έπειτα, χρησιμοποιήστε ένα εξίσου ενυδατικό μαλακτικό (και μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα μια ενυδατική μάσκα βαθιάς θρέψης).

  • 2ο Βήμα: Προϊόν που προστατεύει την τρίχα από την θερμότητα

Απλώστε ένα προϊόν ιδανικό για να προστατεύει την τρίχα από την φθορά που της προκαλεί η θερμότητα. Ιδανικά προϊόντα styling που κάνουν αυτή τη δουλειά είναι τα leave-in conditioner που δεν θέλουν ξέβγαλμα και τα ξηρά λάδια.

Advertisements
  • 3ο Βήμα: Καλό στέγνωμα πριν την χρήση του εργαλείου styling

Ταμπονάρετε με ένα μαλακό βαμβακερό ύφασμα τα μαλλιά σας (μην τα τρίβετε με την πετσέτα, διότι τους κάνει κακό) για να τραβήξετε την περισσότερη υγρασία, αλλά να θυμάστε πως η τρίχα πρέπει να διατηρηθεί ενυδατωμένη. Καλό θα είναι λοιπόν, όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το ισιωτικό σας να περιμένετε λιγάκι μέχρι τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά με την βοήθεια του βαμβακερού υφάσματος.

  • 4ο Βήμα: Προθέρμανση σίδερου

Προθερμαίνοντας το σίδερο, ειδικά αν αυτό είναι κεραμικό, θα έχετε έτοιμη την θερμοκρασία που επιθυμείτε όταν έρθει η στιγμή να ξεκινήσετε το ίσιωμα. Εξάλλου, όσο περιμένετε μπορείτε να προετοιμάσετε τα μαλλιά σας, χωρίζοντας τα σε τούφες για να τα ισιώσετε πιο εύκολα.

  • 5ο Βήμα: Ξεκινήστε από κοντά στην ρίζα

Όταν ξεκινήσετε το ίσιωμα, πιάστε μια τούφα και βάλτε το σίδερο στις ρίζες της για να ξεκινήσετε από εκεί και στη συνέχεια να το τραβήξετε απαλά προς τα κάτω. Καλό θα είναι να επαναλάβετε την κίνηση αυτή αρκετές φορές μέχρι να είναι εντελώς ίσια. Βέβαια, είναι προτιμότερο να μην επιμείνετε και να ξαναπεράσετε το σίδερο αμέσως στην τρίχα σας, αλλά να περιμένετε να στεγνώσει και να το κάνετε μετά. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγετε να δημιουργήσετε ξηρές άκρες στα μαλλιά σας και να καταστρέψετε την τρίχα.

  • 6ο Βήμα: Σφραγίστε το αποτέλεσμα με λακ

Αφού ισιώσετε μία μία τις τούφες των μαλλιών σας, περιμένετε να κρυώσουν λίγο και μετά αρχίστε να τις πιάνετε. Αφού λοιπόν κρυώσουν, μπορείτε να σφραγίσετε το αποτέλεσμα με λίγη λακ!

Advertisements

beautetinkyriaki.gr

Advertisements