Και να απολαύσεις τη θερινή ραστώνη της σεζόν «έξω» από το σπίτι!

Οι μπαλκονόπορτες ανοίγουν και τα μπαλκόνια μετατρέπονται σε καλοκαιρινό καθιστικό. Οι παρέες μαζεύονται στις βεράντες και η μυρωδιά της σιτρονέλας κατακλύζει τους δρόμους της πόλης! Τι μπορείς να κάνεις όμως όταν τα τετραγωνικά του μπαλκονιού σου δεν σου επιτρέπουν να την επιπλώσεις όπως θα ήθελες;

Σου προτείνουμε 5+1 λύσεις για να αξιοποιήσεις στο έπακρο το μπαλκόνι σου και να εκμεταλευτείς μεχρι και το τελευταίο τετραγωνικό εκατοστό.

Όταν έχεις φαντασία δεν χρειάζεσαι ούτε τετραγωνικά ούτε μεγάλο budget! Χρησιμοποίησε ξύλινα καφάσια ως σκαμπό και παίξε με μαξιλάρια και ριχτάρια για να δώσεις την εικόνα του καναπέ! Μια χρωματιστή κουρελού σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις για να χαλαρώσεις με τους φίλους σου.

Το vintage μεταλικό κρεβάτι των περασμένων δεκαετιών γίνεται αναπαυτικό daybed στη βεράντα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το καλύψεις με ένα στρωματάκι και τα απαραίτητα μαξιλάρια. Η κουνουπιέρα προσδίδει ακόμα πιο ρετρό αέρα στο χώρο και φυσικά προσφέρει την απαραίτητη σκίαση για το μεσημεριανό ύπνο. Ο χώρος της βεράντας είναι ο πλέον ιδανικός για να κάνεις upcycling στους θησαυρούς που κρύβεις στην αποθήκη.

Οι κάθετοι κήποι είναι η πιο έξυπνη λύση για εξωτερικούς χώρους που υστερούν σε τετραγωνικά! Μπορείς πολύ απλά να κρεμάσεις ζαρντινιέρες στον τοίχο για να δώσεις χρώμα αλλά και να καλιεργήσεις τα δικά σου μυρωδικά! Χρησιμοποίησε χρωματιστά κασπό για να δώσεις μια πιο χαρούμενη νότα στο χώρο σου και μην ξεχάσεις να βάλεις ταμπελάκια με τα ονόματα των φυτών.


Ένα στρώμα στις διαστάσεις του μικρού σου μπαλκονιού θα το μετατρέψει στο πιο άνετο προορισμό χαλάρωσης για όλο το καλοκαίρι!
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να παραγγείλεις σε ένα κατάστημα με στρώματα ένα κομμάτι που ταιρίαζει στις διαστάσεις του χώρου σου! Στη συνέχεια θα το ντύσεις με ύφασμα και θα βάλεις περιμετρικά μαξιλαράκια για να του δώσεις την αίσθηση του καναπέ.

Το πλέον πρακτικό κομμάτι για κάθε μικρό μπαλκόνι είναι το παγκάκι! Καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο γιατί δεν έχει πλάτη και μπορεί να φιλοξενήσει 3 έως 4 άτομα. Για να το κάνεις πιο άνετο, επένδυσε σε ένα μακρόστενο μαξιλάρι και συνδύασεέ το χρωματικά με ένα χαλάκι εξωτερικών χώρων.

Απόφυγε τις ογκώδεις πλαστικές ντουλάπες που καταλαμβάνουν χώρο και είναι αντιαισθητικές και χρησιμοποίησε ξύλινους μακρόστενους πάγκους με αποθηκετικό χώρο. Εκεί μπορείς να «κρύβεις» ότι θα αποθήκευες και σε μια ντουλάπα αλλά με 3 έξυπνες κινήσεις μπορείς να το μετατρέψεις σε καναπέ. Τοποθέτησε το πάγκο σε μια γωνία για εκμεταλευτείς τους τοίχους ως πλάτη. Στη συνέχεια κάλυψέ το με υφάσματα όπως sheepskin ή ακόμα και παραδοσιακή κουρελού και τέλος στόισε με μαξιλαράκια.

missbloom.gr