Οι εποχές που οι παλιοί τοίχοι από τούβλα κρύβονταν προσεκτικά και σχολαστικά με πιο στιλβωμένα, μοντέρνα φινιρίσματα έχουν ξεπεραστεί. Τα τούβλα δε θεωρούνται πλέον ως παρασκήνιο. Αντίθετα σχεδιαστές και ιδιοκτήτες σπιτιών θέλουν να παρουσιάσουν το ιστορικό παρελθόν του σπιτιού προσθέτοντας ένα ενδιαφέρον στοιχείο υφής.

Παρά την αυξανόμενη δημοτικότητα των εκτεθειμένων τοίχων από τούβλα, οι περισσότεροι από εμάς είναι πολύ πιο άνετοι με τη χρήση τους σε υπνοδωμάτια και σαλόνια από ό, τι στις σύγχρονες κουζίνες.

Αυτός ο δισταγμός προέρχεται τόσο από την άποψη ότι οι τοίχοι από τούβλα είναι εύθραυστοι και δύσκολο να καθαριστούν και το γεγονός ότι μπορεί αισθητικά να είναι «πολύ βαρύ» για την κουζίνα. Αλλά αυτή είναι μια άποψη που ίσως ξανασκεφτείτε!

Οι τοίχοι από τούβλα στην κουζίνα δημιουργούν μια ζεστή, φιλόξενη ατμόσφαιρα και προσφέρουν ένα όμορφο σκηνικό που αφήνει ακόμα τα διάφορα στοιχεία του δωματίου να λάμψουν. Λειτουργούν με μια ποικιλία από στυλ και οι 50 μαγευτικές κουζίνες που εμφανίζονται σήμερα θα δείξουν πώς μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε με διαφορετικούς και καινοτόμους τρόπους.

Advertisements

Η ιδέα ότι ένας τοίχος από τούβλα δεν ταιριάζει με την αύρα μιας σύγχρονης κουζίνας είναι μια έννοια που είναι ξεπερασμένη, όπως φαίνεται από τα πολλά καινοτόμα σχέδια κουζίνας που συναντάμε καθημερινά. Στην πραγματικότητα, ένας εκτεθειμένος τοίχος από τούβλα σε μια σύγχρονη κουζίνα κάνει ακριβώς το αντίθετο και καταλήγει να γίνει το showstopper του χώρου καθώς ορίζει τους χώρους και τονίζει τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια υπέροχη προσθήκη χρώματος, ένα όμορφο backsplash περιτριγυρισμένο από πλακάκια, ή με μια μεγαλύτερη και πιο εκτεταμένη επιφάνεια με γυαλάδα. Τολμηρό και απαράμιλλο, ο τοίχος από τούβλα στη σύγχρονη κουζίνα θα σας εξυπηρετήσει για τα επόμενα χρόνια, αρκεί να τοποθετηθεί σωστά.

 

 

Advertisements

 

 

Advertisements

 

 

Advertisements

 

 

Advertisements

 

 

Advertisements

 

 

Advertisements

 

Παρατηρήσαμε το γεγονός ότι ένας τοίχος από τούβλα στην κουζίνα είναι διαχρονικός και μοντέρνος. Αυτό ακούγεται σαν μια παράξενη δήλωση, καθώς κάτι που είναι διαχρονικό συχνά βγαίνει από τη λίστα τάσεων με τις μεταβαλλόμενες εποχές. Αλλά ένας εκτεθειμένος τοίχος από τούβλα είναι κάτι που σήμερα εμπίπτει και στις δύο κατηγορίες, καθώς φέρνει μια διαχρονική γοητεία ακόμα και όταν κορυφώνεται σταθερά στα διαγράμματα τάσεων σχεδιασμού!

Μέρος αυτού του χαρίσματος οφείλεται στην ανανεωμένη δημοτικότητα των κουζινών βιομηχανικού στιλ και σοφίτας. Αγκαλιάζοντας την πρακτικότητα, την στιβαρή αισθητική και τα ξεχωριστά διακοσμητικά στοιχεία, οι ιδιοκτήτες σπιτιού ∈ρωτεύονται και πάλι τα παλιά υλικά.

Advertisements

 

 

Advertisements

 

 

Advertisements

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα ράφια, τα ντουλάπια και οι νησίδες ή οι πάγκοι κουζίνας, είναι αναπόφευκτο και αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού της κουζίνας, και ένα σκηνικό από τούβλα τοίχων πρέπει να συμπληρώνει τις επιλογές που κάνετε και σε αυτό το θέμα. Η επιλογή των ραφιών και των ντουλαπιών αποθήκευσης για την κουζίνα με τούβλα στους τοίχους συχνά καταλήγει να καθορίζει το στυλ και την ατμόσφαιρα.

Φτιάξτε ξύλινα ράφια, ανθεκτικά ντουλάπια με vintage αίσθηση, μεταλλικές πινελιές και μια κεντρική νησίδα με πάγκο από ανοξείδωτο ατσάλι που οδηγεί σε ένα συγκεκριμένο βιομηχανικό στιλ. Κομψές σύγχρονες επιφάνειες, στιλβωμένες πάγκοι από πέτρα, ντουλάπια με μινιμαλιστική, γυαλιστερή εμφάνιση και μοντέρνα γκάμα κουζίνας μετατρέπουν την κουζίνα σε σύγχρονο κέντρο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ένας από τους σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να προσέξετε πριν χρησιμοποιήσετε ή τοποθετήσετε αυτούς τους παλιούς τοίχους από τούβλα είναι η δομική τους ακεραιότητα. Μερικοί από αυτούς μπορεί να μην είναι σε θέση να υποστηρίξουν πραγματικά βαριά ντουλάπια και ίσως να χρειάζονται δομική ενίσχυση πριν αναλάβετε μια σημαντική επισκευή της κουζίνας. Αλλά αν είναι μόνο η αισθητική που σας απασχολεί, τότε σχεδόν κάθε στυλ ντουλαπιού λειτουργεί εξαιρετικά με τον εκτεθειμένο τοίχο από τούβλα στην κουζίνα.

 

 

 

Η χρήση σφραγιστικού βερνικιού είναι προφανής και απαραίτητος για τον τοίχο από τούβλα στην κουζίνα και ανάλογα με την εμφάνιση που θέλετε να επιτύχετε, θα μπορούσε να δημιουργήσει είτε ματ είτε γυαλιστερό φινίρισμα. Αυτό καθιστά πολύ πιο εύκολο να καθαρίσετε τον τοίχο από τούβλα και προφανώς θα διατηρήσει την ομορφιά και τη φυσική του υφή.

Ένα άλλο αγαπημένο μεταξύ των σχεδιαστών είναι ο βαμμένος τοίχος από τούβλα, καθώς φέρνει την υφή του τοίχου από τούβλα ενώ συνδυάζεται με το χρωματικό σχέδιο του δωματίου. Το γκρι είναι ένα δημοφιλές χρώμα στις σύγχρονες κουζίνες, αλλά ένας ασβεστωμένος τοίχος από τούβλα ή ένας χρωματισμένος λευκό μπορεί να φαίνεται εξίσου δελεαστικός.

 

 

 

 

Βιομηχανικά, σύγχρονα και μεταβατικά είναι τα πιο προτιμώμενα στυλ στις κουζίνες με τούβλα. Αλλά εμείς, έχουμε να κάνουμε πέρα από τα συμβατικά, και στυλ όπως αγροικίας, μεσογειακή, ρουστίκ, vintage, βικτοριανή και παράκτιας δίνουν στην κουζίνα αυτή την απροσδόκητη και ασυνήθιστη συστροφή.

Με την κουζίνα να είναι η καρδιά και η ψυχή κάθε σπιτιού, ένα στυλ και θέμα που απομακρύνεται από το υπόλοιπο σπίτι προσφέρει μια ευπρόσδεκτη αλλαγή στο σκηνικό και μετατρέπει αυτά τα διασκεδαστικά οικογενειακά βράδια σε μια ειδική περίσταση.

 

Για άλλη μια φορά, μπορεί κανείς να παρατηρήσει ξεκάθαρα μια ξεχωριστή μοντέρνα επιρροή ακόμη και σε κουζίνες με παραδοσιακό και ρουστίκ στιλ, καθώς οι περισσότεροι από εμάς έχουν προσαρμοστεί στην οπτική των δωματίων με καθαρές, ευθείες γραμμές και έξυπνη εργονομία.

Και μερικές φορές είναι αυτό το κάτι νεωτερικότητας που δημιουργεί μια μοναδική συγχώνευση του παρελθόντος και του παρόντος που ενισχύεται από τον υπέροχο τοίχο από τούβλα στο παρασκήνιο.

ΠΗΓΗ

Advertisements