Στις μέρες μας, παρτέρια από πέτρες γίνονται ένα πραγματικό οπτικό θέμα της ομορφιάς στο κήπο σας. Μπορούν να φτιαχτού με τα χέρια σας, χωρίς τη βοήθεια ειδικών.
Πριν αρχίσετε να εργάζεστε με πέτρες, πρέπει να μάθετε τους κανόνες για να επιλέξετε τις σωστές πέτρες που ταιριάζουν, εκτός από το πώς να τις ταιριάξετε, ώστε να έχετε ένα όμορφο παρτέρι με λουλούδια. Ακόμα κι αν έχετε κάποιες πληροφορίες σχετικά με την τοποθέτηση ενός παρτεριού πέτρας, μπορείτε ακόμα να μάθετε περισσότερα.

Για ένα παρτέρι από πέτρες με τα χέρια σας, μπορείτε να εφαρμόσετε μια ποικιλία υλικών. Μπορείτε να προσθέσετε ψαμμίτη σε αυτά, στην ουσία είναι μια πέτρα για διακόσμηση, που αποτελείται από πολλά διαφορετικά χρώματα, γκρι, κίτρινο και κόκκινο.

Αλλά παρά αυτή την ποικιλία χρωμάτων, αυτό το προϊόν δεν διαρκεί πολύ. Ο ασβεστόλιθος από την άλλη έχει ένα ανώμαλο επίπεδο και με την παρουσία διαφορετικών αποχρώσεων, όπως κρέμ, γκρι και λευκό είναι επίσης μια επιλογή. Το έδαφος στο οποίο τα φυτά θα φυτευτούν, πέφτει στις ρωγμές στις πέτρες, έτσι βρύα και φύκια αναπτύσσονται όμορφα, τα οποία αργότερα θα δώσουν μια ελκυστική εμφάνιση.

Ο σχιστόλιθος έχει σχήμα επίπεδης πλάκας και μια όμορφη χρωματική σειρά, το χρώμα του μπορεί να είναι μοβ, πράσινο και μπλε.

Ο βασάλτης είναι μια πραγματικά εκπληκτική πέτρα. Χρησιμοποιείται πολύ συχνά στην κατασκευή παρτεριών ή της διακόσμησης, καθώς έχει υπέροχη διακοσμητική εμφάνιση.
Τα βότσαλα είναι ένα είδος πέτρας, στην οποία υπάρχουν διάφοροι όγκοι, χρώματα, αλλά η μορφή είναι όλα ένα, στρογγυλά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικά παρτέρια.

Πρακτικές συμβουλές

Συνήθως, για να δημιουργήσετε ένα παρτέρι με λουλούδια, επιλέγεται ένα μεγάλο λιθόστρωτο και κοντά του υπάρχει ένα παρτέρι με λουλούδια. Για να είναι το παρτέρι αποτελεσματικό, θα απαιτήσει άλλα δομικά υλικά. Η αποστράγγιση γίνεται από θρυμματισμένη πέτρα, άμμο και χαλίκια.

Η κατασκευή ενός τέλειου ανθισμένου κήπου μπορεί να εφαρμόζει διάφορες πέτρες. Είναι απαραίτητο να αντέχουν στις συνθήκες της γύρω περιοχής, της δομής και των ανθισμένων κήπων.

Υπάρχουν κανόνες που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την οικοδόμηση ενός παρτεριού λουλουδιών από πέτρες:

Η τοποθεσία των παρτεριών είναι καλύτερη στο κέντρο του κήπου.

Τα λουλούδια στο παρτέρι πρέπει να επιλέγονται σύμφωνα με τις γενικές απαιτήσεις, έτσι ώστε στο φως να    φυτεύονται αυτά που το χρειάζονται και όχι αυτά που αγαπούν τη σκιά.

Όταν φυτεύετε φυτά, είναι εξίσου σημαντικό να λάβετε υπόψη τον όγκο του παρτεριού καθώς και την υγρασία.

Ο κήπος με λουλούδια μπορεί να είναι ο απλούστερος τύπος.

Στις παρακάτω εικόνες έχουμε για σας πολλές υπέροχες ιδέες για να διαλέξετε το δικό σας πέτρινο παρτεράκι ή βραχόκηπο, που ταιριάζει στο δικό σας χώρο και γούστο.

Δες περισσότερα άρθρα που θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα όμορφο σπίτι!

Δες περισσότερα άρθρα που θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα όμορφο σπίτι!

Δες περισσότερα άρθρα που θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα όμορφο σπίτι!

Δες περισσότερα άρθρα που θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα όμορφο σπίτι!

Πηγή