Ξέρεις τι είναι χειρότερο από το να μη μπορείς να εντοπίσεις από πού έρχεται μία άσχημη μυρωδιά; Να συνειδητοποιείς ότι στην πραγματικότητα προέρχεται από την τσάντα του γυμναστηρίου σου. Αλλά αν θέλεις να αποκλείσεις το ενδεχόμενο να την πετάξεις, μπορείς να τη «σώσεις» με κάποιες χρήσιμες συμβουλές.

Ακόμα καλύτερα, μπορείς να αποφύγεις αυτό το πρόβλημα εντελώς, λαμβάνοντας μερικά προληπτικά μέτρα. Δοκίμασε τις ακόλουθες 5 συμβουλές για να διατηρήσεις την τσάντα του γυμναστηρίου φρέσκια και καθαρή.

  1. Φακελάκια τσαγιού: Βάλτε τρία αχρησιμοποίητα φακελάκια τσαγιού στην τσάντα και αφήστε τα αρωματικά βότανα να κάνουν τα μαγικά τους! Σε μερικές ημέρες, το άρωμα τσαγιού θα έχει αντικαταστήσει όλες τις άσχημες μυρωδιές.
  2. Σκουπίστε τη καλά: Φροντίστε να κάνετε καθημερινή ή τουλάχιστον εβδομαδιαία σας συνήθεια να καθαρίζετε το εσωτερικό της τσάντας σας. Χρησιμοποιήστε αντιβακτηριακά μαντηλάκια για να σκουπίσετε την επιφάνεια και τις γωνίες και γυρίστε τη προς τα έξω για να την αφήσετε να στεγνώσει.
  3. Αδειάστε την αμέσως: Αδειάστε το περιεχόμενο της τσάντας μόλις φτάσετε στο σπίτι ύστερα από την προπόνηση. Αυτό θα εμποδίσει τα ιδρωμένα ρούχα και τα παπούτσια σας να αφήσουν δυσάρεστες μυρωδιές στο εσωτερικό της. Θα πρέπει επίσης να κρατήσετε το φερμουάρ ανοιχτό και να την αφήσετε να αεριστεί.
  4. Βάλτε τη στο πλυντήριο: Εάν η τσάντα σας πλένεται στο πλυντήριο, φροντίστε να το κάνετε μία φορά την εβδομάδα. Αλλά αντί να χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικό, προσθέστε μισό φλιτζάνι λευκό ξίδι για να απομακρύνετε πραγματικά τυχόν επίμονες οσμές.
  5. Μπαλάκια σιλικόνης: Αν συνηθίζετε να πετάτε αυτά τα άσπρα σακουλάκια, σταματήστε να το κάνετε! Κρατήστε μερικά από αυτά για να τα βάλετε στην τσάντα του γυμναστηρίου σας. Θα απορροφήσουν όλο τον ιδρώτα και θα αποτρέψουν τις δυσάρεστες μυρωδιές.
  Πως να αποθηκεύσεις τη σιδερώστρα ώστε να μην πιάνει χώρο

πηγή