Το κρύο και ο χειμώνας μας επηρεάζει με διάφορους τρόπους, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά, και μια από τις πιο συχνές συνέπειες ειναι τα ξηρά αφυδατωμένα χέρια. Και δυστυχώς, μία κρέμα από μόνη της δεν αρκεί τις περισσότερες φορές.

Advertisements

Παρακάτω θα βρεις 5 σωτήρια tips που πρέπει να ακολουθήσεις για να παραμείνουν απαλά τα χέρια σου όλο το χειμώνα:

Μην τα πλένεις συνέχεια

Μπορεί να είσαι freak με την καθαριότητα, όμως είχες σκεφτεί πως το να πλένεις  τα χέρια σου πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες στην επιδερμίδα τους; Κι αυτό γιατί αφαιρούνται τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας με αποτέλεσμα να προκαλείται ξηρότητα και ερεθισμός που σε συνδυασμό με το κρύο επιδεινώνουν την κατάσταση.

Βάλε το scrub στη ρουτίνα σου

Όπως στο πρόσωπο και το σώμα, η απολέπιση μία -μπορεί και δύο-  φορές την εβδομάδα έχει ευεργετικά αποτελέσματα και στην επιδερμίδα των χεριών. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, αφήνοντάς τα πιο απαλά από ποτέ. Καλό θα ήταν να μην κάνεις απολέπιση αν τα χέρια σου έχουν σκάσει ή έχουν πληγές.

Μασάζ+ Ενυδάτωση

Ξέρεις πως η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω στην προστασία της επιδερμίδας μας και τα χέρια μας δεν αποτελούν εξαίρεση. Για αρχή, επίλεξε μία ενυδατική που θα καλύπτει τις ανάγκες σου και θα  προστατεύει τα χέρια σου από το κρύο και τις εξωτερικές επιθέσεις. Έπειτα, φρόντισε να την απλώνεις όσες φορές χρειάζεται μέσα στην ημέρα (ιδανικά και μετά από κάθε πλύσιμο) κάνοντας απαλό μασάζ που θα αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος.

Φόρεσε γάντια 

Μαζί με το σκουφί σου, μην ξεχνάς κάθε φορά που βγαίνεις έξω να φοράς τα  βαμβακερά γάντια σου, που θα προστατέψουν την επιδερμίδα των χεριών σου από το κρύο. Για ακόμη πιο απαλά χέρια, φρόντισε  να τα φοράς αμέσως αφού απλώσεις την ενυδατική κρέμα.

Μην παραμελείς τις μάσκες 

Λατρεύουμε τις μάσκες γιατί δίνουν την πιο αποτελεσματική λύση σε κάθε ανάγκη της επιδερμίδας μας. Και οι μάσκες χεριών δεν αποτελούν εξαίρεση. Μία φορά την εβδομάδα λοιπόν, βάλε στο πρόγραμμα να κάνεις μάσκα και στα χέρια σου.

Advertisements

πηγή

Ομορφιά | Πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα νέα άρθρα που αφορούν την ομορφιά της γυναίκας

 

Advertisements