Υπάρχει μία περίοδος όπου οι βλεφαρίδες μας μγαλώνουν φυσικά και ως ένα σημείο μπορούν να πέφτουν.

Advertisements

Οπότε, δεν είναι κακό αν χάνουμε 1-2 βλεφαρίδες την ημέρα και, τυπικά, κάθε βλεφαρίδα χρειάζεται τουλάχιστον 3 μήνες για να μεγαλώσει ξανά.

Αν οι βλεφαρίδες μας πέφτουν σε μεγάλο βαθμό, υπάρχουν κάποιες κακές συνήθειες που αφορούν την περιποίηση μας και ευθύνονται γι’αυτό.

 

1. Τρίβεις πολύ δυνατά όταν κάνεις ντεμακιγιάζ

Είναι γεγονός πως η μάσκαρα είναι δύσκολη στην αφαίρεση της ακόμα και με καθαριστικό προσώπου – η λεκιασμένη πετσέτα σου είναι η τρανή απόδειξη. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς ένα προϊόν ντεμακιγιάζ με βάση το λάδι (εναλλακτικά, ελαιόλαδο) για να απαλλαγείς από το μακιγιάζ των ματιών. Αφού μουλιάσεις λίγο βαμβάκι στο προϊόν ντεμακιγιάζ που χρησιμοποιείς, κράτησε το ανάμεσα στις βλεφαρίδες σου, ώστε να μαλακώσει η μάσκαρα. Έτσι, δεν θα δυσκολευτείς να την αφαιρέσεις. Αν τρίβεις με μανία για να αφαιρέσεις το μακιγιάζ θα καταλήξεις με πολλές βλεφαρίδες πάνω στο βαμβάκι σου – μου έχει συμβεί.

 

2. Κοιμάσαι με τη μάσκαρα

Το να κοιμάσαι με τη μάσκαρα μπορεί να είναι εξίσου προβληματικό για τις βλεφαρίδες σου. Η μάσκαρα σκληραίνει τις βλεφαρίδες σου και η τριβή με το μαξιλάρι μπορεί να τις κάνει να σπάσουν. Ναι, και οι βλεφαρίδες σου σπάνε!

Advertisements

 

3. Αφαιρείς τις ψεύτικες βλεφαρίδες ή τα lash extensions με λάθος τρόπο

Πράγματι, οι βλεφαρίδες μπορούν να “αναβαθμίσουν” το βλέμμα σου. Αν έχεις την τάση να τις αφαιρείς, όμως, χωρίς να χρησιμοποιείς κάποιο προϊόν ντεμακιγιάζ, θα μπορούσαν να καταστρέψουν τις φυσικές σου βλεφαρίδες. Βεβαιώσου πως, πριν την αφαίρεση, χρησιμοποιείς μία μπατονέτα με λίγο ελαιόλαδο για να μαλακώσεις την κόλλα.

 

4. Χρησιμοποιείς μόνο αδιάβροχη μάσκαρα

Η αδιάβροχη μάσκαρα είναι ένα καλό εργαλείο για τη ρουτίνα ομορφιάς σου, αλλά όχι μία καθημερινή λύση. Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται για αυτού του είδους τις μάσκαρα διαρκούν περισσότερο και μπορεί να στεγνώσουν τις βλεφαρίδες σου, κάνοντας τες εύθραυστες. Για να μην αναφερθούμε στο πόσο δύσκολο είναι να την αφαιρέσεις.

 

5. Χρησιμοποιείς με ευλάβεια το ψαλίδι βλεφαρίδων

Θυμήσου να χρησιμοποιείς το εν λόγω εργαλείο ΠΡΙΝ εφαρμόσεις την αγαπημένη σου μάσκαρα. Επίσης, μπορείς να ζεστάνεις το ψαλίδι βλεφαρίδων με το πιστολάκι σου για ένα καλύτερο αποτέλεσμα, ώστε να μη χρειαστεί να το πιέσεις πολλές φορές. Προσοχή: Έλεγξε πρώτα τη θερμοκρασία στο χέρι σου. Το να κάψεις τις βλεφαρίδες σου δεν θα σε ευχαριστήσει.

Advertisements

 

ΠΗΓΗ

Advertisements