Μην χασετε

5 εύκολες και νόστιμες συνταγές για να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου μετά τα Χριστούγεννα

Tα Χριστούγεννα δυστυχώς έφυγαν και όπως πάντα φάγαμε περισσότερο από τις υπόλοιπες ημέρες. Όχι, δεν πρέπει να νιώθουμε τύψεις γιατί το ευχαριστηθήκαμε με την καρδιά μας. Τώρα όμως που ο νέος χρόνος ήρθε και προσπαθούμε να μπούμε ξανά σε καθημερινούς ρυθμούς έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε λίγο την διατροφή μας και να αποτοξινωθούμε.

Advertisements

 

Σήμερα, λοιπόν, μοιραζόμαστε μαζί σου τις αγαπημένες μας detox συνταγές. Ξέρεις, εκείνες που θα ετοιμάσουμε με τα χεράκια μας εύκολα και υγιεινά. Ιδού!

 

Καταπράσινο smoothie με σέλερι

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια baby σπανάκι
  • 2 φλιτζάνια σέλερι
  • 2 φλιτζάνια kale
  • 1 μεσαίο πράσινο μήλο, κομμένο στα δύο
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
  • 1 κουτ. της σούπας σπόροι chia
  • 1 κουτ. της σούπας μέλι
  • 1 κουτ. της σούπας ginger

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, κόβεις όλα τα υλικά.
  • Μεταφέρεις τα υλικά σου σε ένα μπλέντερ και αρχίζεις να χτυπάς σε μέτρια ένταση.

Ανακατεύεις και απολαμβάνεις!

 

Buddha Bowl με κινόα και αβγό

Υλικά:

  • 1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/2 κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1/2 κ. γλυκού σκόρδο, λιωμένο
  • 1 φλ. κάλε, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. μαγειρεμένη κινόα
  • 1/3 φλ. τοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/4 ώριμο αβοκάντο
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/8 κ. γλυκού μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, βράσε το αυγό για 6 λεπτά.
  • Ζέστανε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγάρισε το σκόρδο για 30 δευτερόλεπτα.
  • Πρόσθεσε το kale και τσιγάρισε για 1-2 λεπτά μέχρι να μαραθεί.
  • Σε ένα μπολ συνδύασε την κινόα, το kale, τα ντοματίνια και το αβοκάντο.
  • Βάλε το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού λάδι, πρόσθεσε το αυγό και ρίξε αλάτι και πιπέρι.

 

Advertisements

Ζεστή σούπα με μαυρομάτικα φασόλια και λαχανικά

Υλικά:

  • 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια ψιλοκομμένη κίτρινη πιπεριά
  • 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 2 φλ φασόλια μαυρομάτικα, στραγγισμένα
  • 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 1 κουτ. του γλυκού σκόνη τσίλι
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

  • Βράζουμε τα φασόλια σε νερό για 30-40 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό.
  • Έπειτα προσθέτουμε τα φασόλια, το ζωμό, τις ντομάτες, το τσίλι, και τη ρίγανη.
  • Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, σκεπασμένα και στη συνέχεια άλλα 10 λεπτά χωρίς το καπάκι.
  • Προσθέτουμε το αλάτι και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

 

Μακαρονάδα με πέστο και αβοκάντο

Υλικά:

  • 400 γρ. ζυμαρικά της επιλογής σου
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 1 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1/2 φλ. ωμός πασατέμπος
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • χυμός ενός λεμονιού
  • 1/2 κουτ. του γλυκού κύμινο
  • αλάτι, πιπέρι
  • μπούκοβο
  • φύλλα βασιλικού (για σερβίρισμα)

Εκτέλεση:

  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, βράζεις τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σουρώνεις καλά τα ζυμαρικά σου και τα αφήνεις σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Ρίχνεις στο μπλέντερ τα αβοκάντο με το ζωμό κοτόπουλου, τον πασατέμπο, το χυμό λεμονιού και το κύμινο και τα χτυπάς, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Αλατοπιπερώνεις τη σάλτσα και τη ρίχνεις πάνω από τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας καλά τα υλικά.
  • Σερβίρεις με έξτρα πασατέμπο, μπούκοβο και φρέσκο βασιλικό.

 

Επιδόρπιο γιαουρτιού με μανταρίνι

Υλικά:

  • 3 φλιτζάνια γιαούρτι 2%
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 κουτ. του γλυκού μέλι
  • 4 μανταρίνια
  • 1/4 φλιτζάνι αποφλοιωμένα, ανάλατα και ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, ανακατεύεις το γιαούρτι και τη βανίλια σε ένα μπολ.
  • Μοιράζεις το 1/3 του γιαουρτιού σε 4 μικρά ποτήρια.
  • Προσθέτεις στο καθένα 1/2 κουτ. του γλυκού μέλι, 5 κομμάτια από πορτοκάλια και 1/2 κουτ. της σούπας ξηρούς καρπούς
  • Μοιράζεις το υπόλοιπο γιαούρτι στα ποτήρια και προσθέτεις στο καθένα 1/2 κουτ. του γλυκού μέλι, 2 κομμάτια από πορτοκάλια, και 1/2 κουτ. της σούπας ξηρούς καρπούς.

Απολαμβάνεις!

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα