Μια λανθασμένη ιδέα που επικρατεί είναι ότι τα λευκά δωμάτια είναι συνήθως αδιάφορα, βαρετά και μοιάζουν αποστειρωμένα. Βέβαια αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Κι αυτό γιατί αν καταφέρεις και διακοσμήσεις σωστά ένα λευκό δωμάτιο τότε το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Advertisements

Πράγματι, ένα σωστά διακοσμημένο άσπρο δωμάτιο μπορεί να είναι κλασικό, κομψό και τρομερά ενδιαφέρον. Δες λοιπόν 5 όμορφες ιδέες για να διακοσμήσεις με στυλ ένα λευκό δωμάτιο!

Πώς να διακοσμήσεις ένα λευκό δωμάτιο με στυλ!

 

1. Πρόσθεσε λάμψη με χρυσό χρώμα

Ένα δωμάτιο στο οποίο επικρατεί το άσπρο χρώμα χρειάζεται λίγη λάμψη. Και για να το πετύχεις αυτό χρειάζεσαι τη βοήθεια από λεπτομέρειες σε χρυσό χρώμα. Προσθέτοντας λοιπόν χρυσές πινελιές θα κάνεις το δωμάτιο να φαίνεται πιο πολυτελές και κομψό. Με τον ίδιο τρόπο μπορούν να λειτουργήσουν και τα μεταλλικά και τα μπρονζέ χρώματα.

2. Δημιούργησε αντιθέσεις

Οι αντιθέσεις μπορούν να δώσουν πραγματικά ενδιαφέρον στο λευκό χώρο. Για παράδειγμα, αν έχεις ένα σαλόνι με λευκό καναπέ, λευκούς τοίχους και λευκό χαλί τότε μπορείς να προσθέσεις στοιχεία σε μαύρο χρώμα. Τέτοια είναι τα διακοσμητικά μαξιλάρια, τα ράφια και οι πίνακες. Έτσι, θα δώσεις χαρακτήρα και θα «λερώσεις» λίγο ένα δωμάτιο που μπορεί να έμοιαζε πολύ καθαρό.

Advertisements

 

3. Συνδύασε το άσπρο με ξύλο

Ένα άσπρο δωμάτιο μπορεί να ζεστάνει κατευθείαν αν το συνδυάσεις με φυσικά υλικά, όπως το ξύλο. Το χρώμα του ξύλου ταιριάζει τέλεια με το λευκό, δίνοντας στο δωμάτιο, είτε πρόκειται για σαλόνι είτε για υπνοδωμάτιο, ένα rustic στυλ. Δε χρειάζεται να ανησυχείς για την απόχρωση του ξύλου που θα επιλέξεις αφού όλες ταιριάζουν με το λευκό!

 

4. Γέμισε το λευκό δωμάτιο με φυτά

Τα φυτά εσωτερικού χώρου αποτελούν μια πολύ μεγάλη τάση στην εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού. Και δεν υπάρχει καλύτερο φόντο για να αναδειχθούν τα όμορφα φυτά σου από έναν άσπρο χώρο. Εκτός όμως από φυτά, αληθινά ή ψεύτικα, μπορείς να προσθέσεις και prints από φυτά και φύλλα στα υφάσματα, όπως η παπλωματοθήκη και τα μαξιλάρια, για να ολοκληρώσεις τη διακόσμηση.

 

Advertisements

5. Συνδύασε το λευκό με παστέλ αποχρώσεις

Το λευκό συνδυάζεται τέλεια με τις παστέλ αποχρώσεις για να δώσει ένα γλυκό τόνο στο χώρο. Με τον τρόπο αυτό, θα έχεις πετύχει ένα συνδυασμό που δεν έρχεται σε αντίθεση αλλά συνεχίζει αρμονικά τους ανοιχτόχρωμους τόνους του χώρου, προσδίδοντάς του όμως μια ζεστασιά.

Advertisements

Πηγή