Σύμφωνα με το Feng Shui, ο τρόπος που διακοσμούμε το σπίτι μας μπορεί να επηρεάσει την τύχη μας. Το υπνοδωμάτιο μας είναι ο πιο προσωπικός μας χώρος, στον οποίο καταφεύγουμε για ξεκούραση και ηρεμία. Ήξερες όμως ότι υπάρχουν τρόποι διακόσμησης του υπνοδωματίου για να βελτιώσεις την τύχη σου;

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν μερικές απλές αλλαγές που μπορείς να κάνεις στην κρεβατοκάμαρα σου ώστε να υπακούει στις αρχές του Feng Shui. Μάθε λοιπόν 5 tips διακόσμησης του υπνοδωματίου που θα σου φέρουν τύχη!

 

1. Τοποθέτησε το κρεβάτι μακριά από την πόρτα

Ιδανικά, το κρεβάτι θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση από την πόρτα κι όχι δίπλα της. Έτσι, θα πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που βλέπεις κάποιος μπαίνοντας στο δωμάτιο. Για το λόγο αυτό, η πιο ασφαλής θέση του κρεβατιού είναι ακριβώς απέναντι από την πόρτα. Επιπλέον, αν θέλεις καλύτερη τύχη προτίμησε ένα κρεβάτι που δεν ακουμπάει στο πάτωμα αλλά έχει πόδια που το σηκώνουν από κάτω. Έτσι, επιτρέπεις την ενέργεια να κυκλοφορεί κάτω από το κρεβάτι.

  15 όμορφα υπνοδωμάτια σε καλοκαιρινές μπλε αποχρώσεις που θα λατρέψετε

2. Χρησιμοποίησε τα σωστά χρώματα

Το να διαλέγεις ήπια χρώματα που φέρνουν ηρεμία είναι βασικό στοιχείο στο Feng Shui. Ειδικά αν έχεις πρόβλημα στον ύπνο ή αν η ζωή σου έχει ένα πολύ γρήγορο ρυθμό τότε θα ήταν καλύτερο να διαλέξεις ένα ουδέτερο χρώμα. Αυτό θα σου χαρίσει καλύτερη ποιότητα ύπνου επομένως και καλύτερη διάθεση και ποιότητα ζωής.

3. Διώξε μερικά βιβλία

Σύμφωνα με το Feng Shui, τα βιβλία και άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με δουλειά πρέπει να μένουν εκτός υπνοδωματίου. Αυτό θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από το καθημερινό άγχος και θα σου φέρει καλύτερη τύχη. Για το λόγο αυτό απόφυγε να βάλεις μια μεγάλη βιβλιοθήκη στο υπνοδωμάτιο και περιορίσου με μερικά μόνο βιβλία.

4. Δώσε σημασία στη συμμετρία

Η συμμετρία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο καλό Feng Shui. Κι αυτό γιατί επιφέρει ισορροπία στο δωμάτιο. Για παράδειγμα, αν έχεις τον απαραίτητο χώρο τοποθέτησε στο δωμάτιο σου δύο κομοδίνα κι όχι ένα. Η ισορροπία αυτή θα δώσει την αίσθηση της αρμονίας και θα βελτιώσει το Feng Shui του δωματίου, άρα και τη δική σου τύχη!

  15 όμορφα υπνοδωμάτια σε καλοκαιρινές μπλε αποχρώσεις που θα λατρέψετε

 

5. Προτίμησε ένα κρεβάτι με κεφαλάρι

Ένα κρεβάτι με κεφαλάρι είναι απαραίτητο αν θέλεις να έχεις καλύτερη τύχη και ηρεμία στη ζωή σου. Αυτό συμβαίνει για τον απλό λόγο ότι ένα κεφαλάρι σου παρέχει στήριξη και προστασία με αποτέλεσμα να κοιμάσαι καλύτερα. Αξίζει λοιπόν να κάνεις μια μικρή προσθήκη στο κρεβάτι σου, σε περίπτωση που δεν έχει ήδη κεφαλάρι, που θα σου επιφέρει εσωτερική ηρεμία.

Δοκίμασε λοιπόν να εφαρμόσεις αυτά τα απλά tips στη διακόσμηση του υπνοδωματίου σου ώστε να το κάνεις να υπακούει στις αρχές του Feng Shui. Με αυτό τον απλό τρόπο θα δεις την τύχη και την καθημερινότητα σου να αλλάζει!

 

Πηγή