Δες τα μαλλιά σου να μεταμορφώνονται… εν μια νυκτί!

Advertisements

Η ξεκούραση και ο ύπνος σίγουρα κάνουν θαύματα για την επιδερμίδα, αλλά πολλοί δε ξέρουν ότι μπορούν να ωφελήσουν εξίσου και τα μαλλιά μας. Παρακάτω θα βρεις τους πέντε εύκολους τρόπους που θα σε βοηθήσουν να ξυπνήσεις με ωραιότερα μαλλιά από αυτά που είχες όταν κοιμήθηκες!

1. Χρησιμοποίησε ένα προϊόν-θεραπεία νυκτός 

Στην αγορά υπάρχουν πολλά αποτελεσματικά προϊόντα που καταπολεμούν την καθημερινή φθορά των μαλλιών, τα καθαρίζουν και τους προσθέτουν λάμψη ενώ εσύ κοιμάσαι. Τα εφαρμόζεις από τη ρίζα προς την άκρη, και μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα δάχτυλα σου σα χτένα για πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

2. Μην κοιμάσαι με τα μαλλιά σου δεμένα αν είναι βρεγμένα

Advertisements

Αυτό που κάνει μεγαλύτερο κακό δεν είναι τόσο η υγρασία, όσο η σφιχά δεμένη αλογοουρά για ένα ολόκληρο βράδυ. “Όταν δένεις τα βρεγμένα μαλλιά με αυτόν τον τρόπο, προκαλείται έντονη ζημιά στην τρίχα”, εξηγεί ο Tim Rogers, hairstylist και δημιουργικός διευθυντής της Living Proof. “Θα πρέπει να στεγνώσεις τις άκρες και να απορροφήσεις όση περισσότερη υγρασία γίνεται”.

3. Χρησιμοποίησε μεταξένια μαξιλαροθήκη

Περισσότερη ομαλότητα σημαίνει λιγότερη τριβή στα μαλλιά, και ως αποτέλεσμα δεν προκαλείται ζημιά. “Όσο περισσότερη τριβή δημιουργείται με την κίνηση σου κατά τη διάρκεια της νύχτας, τόσο περισσότερο τα μαλλιά σου μπορεί να αγριέψουν», λέει ο Eric Spengler, resident hair scientist της Living Proof.

4. Μην το παρακάνεις με το βούρτσισμα

Το υπερβολικό βούρτσισμα προκαλεί ζημιά, ειδικά στα εύθραυστα μαλλιά. “Βούρτσισε τα αρκετά ώστε να μην υπάρχουν κόμποι – κάνε δηλαδή το ελάχιστο που μπορείς για να πετύχεις το look που επιθυμείς”, συμβουλεύει ο Rogers.

Advertisements

5. Κοιμήσου με τα μαλλιά σου σε πλεξούδες

Οι πλεξούδες όχι μόνο θα σου δώσουν ακόμα καλύτερη υφή και μαλακά, ανεπιτήδευτα κύματα, αλλά θα κρατήσουν τα μαλλιά σου μακριά από κόμπους που μπορούν να κάνουν ζημιές.

πηγή

Advertisements