Οι τρύπες  στους τοίχους για το κρέμασμα κάδρων – διακοσμητικών εκτός του ότι για να …εξαφανιστούν απαιτείται στοκάρισμα άρα και βάψιμο του τοίχου, είναι ένας από τους λόγους που πολύ συχνά ό,τι τοποθετηθεί σε ένα σημείο απλώς …δεν βγαίνει ποτέ ή κάτι άλλο κρεμιέται πάντα στη θέση του 🙂

Γι΄αυτό και οι επιλογές που δεν απαιτούν να κάνετε τρύπες στον τοίχο και που μπορούν να εφαρμοστούν σε πολλές περιπτώσεις εκτός φυσικά από πολύ μεγάλα κάδρα, αυθεντικά έργα τέχνης κλπ, εκτός του ότι δεν αφήνουν σημάδια αποδεικνύονται τελικά πολύ πιο ευέλικτες αφού σας επιτρέπουν όσο συχνά θέλετε να αντικαταστήσετε ή να αλλάξετε θέση στα κάδρα σας.

Κάδρα πάνω σε χαμηλά έπιπλα – ράφια

Τοποθετείστε μικρά ή και μεγαλύτερα κάδρα, φωτογραφίες, καθρέφτες και κάθε τύπου διακοσμητικά σε κορνίζα, ακουμπισμένα στον τοίχο πάνω σε χαμηλά έπιπλα κάθε μορφής. Μπορεί να είναι ένας πάγκος-τραπέζι, μια κονσόλα, ένας μπουφές κλπ.
Με τον ίδιο τρόπο μπορούν να τοποθετηθούν κάδρα και σε όποια σημεία υπάρχουν ήδη ράφια και κυρίως για τις περιπτώσεις που θέλετε να τοποθετήσετε αρκετά κάδρα συγκεντρωμένα σε ένα σημεία. Είναι προτιμότερο να κάνετε τρύπες μόνο για την στερέωση του ραφιού παρά να γεμίσετε τον τοίχο με καρφιά.

Με ειδικές αυτοκόλλητες ταινίες – γαντζάκια

Κάθε είδους κάδρο – κορνίζα μπορεί να κρεμαστεί με απόλυτη ασφάλεια με τις ειδικές για αυτή την χρήση αυτοκόλλητες ταινίες που αντικαθιστούν τα κλασσικά καρφιά.
Αφαιρούνται χωρίς να αφήνουν ίχνη στον τοίχο, τοποθετούνται πολύ εύκολα, αντέχουν βάρος έως περίπου 7 κιλά και διατίθενται σε διάφορους τύπους – μεγέθη ταινίας ανάλογα με τον τύπο-φάρδος-βάρος της κορνίζας και σε γάντζους για να κρεμάσετε καμβάδες χωρίς πλαίσιο.

Αυτοκόλλητα Βινυλίου

Τα διακοσμητικά αυτοκόλλητα βινυλίου, που επίσης δεν αφήνουν ίχνη όταν αφαιρεθούν και που θα βρείτε πλέον στην αγορά σε τεράστια ποικιλία σχεδίων – αποχρώσεων, είναι ένας ακόμη τρόπος για να διακοσμήσετε τους τοίχους χωρίς να χρειαστεί να τους τρυπήσετε και με πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα απ΄όσο με κλασσικά κάδρα-κορνίζες.

Με Blu Tack

Μια μεγάλη κατηγορία διακοσμητικών τοίχου – κάδρων χωρίς πλαίσιο όπως πχ πόστερ, παιδικές ζωγραφιές,  γκραβούρες σε χαρτί-χαρτόνι χωρίς κορνίζα, φωτογραφίες  κλπ. μπορούν να στερεωθούν στον τοίχο με την ειδική πλαστελίνη Blu Tac. Τοποθετείστε ένα μικρό κομμάτι στις τέσσερις άκρες του χαρτιού ή και σε περισσότερα σημεία, ανάλογα με το συνολικό του μέγεθος και απλά χρησιμοποιείστε αυθεντικά – ποιοτικά προϊόντα και όχι απομιμήσεις που ασφαλώς και δεν στερεώνουν το χαρτί το ίδιο γερά.

Aν ταιριάζει στο θέμα και τον χώρο που θα τοποθετήσετε τέτοιου είδους κάδρα δημιουργήστε γύρω τους μια …αυτοσχέδια κορνίζα με χρωματιστή αυτοκόλλητη ταινία – Washi Tape.

Αντί για κάδρο μια …τεχνοτροπία

Τα κάδρα δεν είναι …μονόδρομος για την διακόσμηση των τοίχων.
Πολύ συχνά το απλό βάψιμο του τοίχου σε κάποιο σημείο του σε διαφορετική απόχρωση από το σύνολο, τεχνοτροπίες όπως η δημιουργία γεωμετρικών πολύχρωμων σχεδίων, το χρώμα μαυροπίνακα κλπ. είναι επιλογές με πολύ πιο έντονο και ιδιαίτερο αποτέλεσμα στην συνολική διακόσμηση του χώρου και που δεν θα αφήσουν στους τοίχους σας κανένα σημάδι 🙂

Μια παρόμοια επιλογή, για να δημιουργήσετε με χρώμα ένα πολύ πιο ξεχωριστό αποτέλεσμα αισθητικά απ΄όσο με ένα κλασσικό κάδρο, είναι το βάψιμο ενός τοίχου ή και επιλεκτικά κάποιου σημείου του με ειδικό ρόλο τεχνοτροπίας.

Θα τα βρείτε στην αγορά σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και όλα μπορούν φυσικά να χρησιμοποιηθούν με όποιους συνδυασμούς χρωμάτων εσείς επιλέξετε.

Πηγή