Η οστεοπόρωση είναι μια χρόνια πάθηση του μεταβολισμού των οστών.

 

Με την πάροδο των ετών, παρατηρείται σταδιακή μείωση της πυκνότητας και της ποιότητας των οστών, με αποτέλεσμα ο σκελετός να γίνεται πιο εύθραυστος.

Η μείωση στην ελαστικότητα και την ανθεκτικότητα των οστών αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο κατάγματος.

Advertisements

 

Δείτε ποιες είναι οι 5 συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσετε ώστε να προλάβετε την απώλεια της οστικής πυκνότητας και να μειώσετε τον κίνδυνο οστεοπόρωσης:

Βάλτε στη ζωή σας τα πράσινα λαχανικά:

Το σπανάκι, η λαχανίδα και το μαρούλι είναι πλούσια σε ασβέστιο, ένα συστατικό απαραίτητο για να «χτίσετε» γερά κόκαλα. Η ημερήσια συνιστώμενη πρόσληψη ασβεστίου είναι τα 1200 mg.

 

Advertisements

Επιλέξτε τα αμύγδαλα ως σνακ:

Η συμβολή των ξηρών καρπών στην υγεία είναι γνωστή, όμως τα αμύγδαλα συγκεκριμένα είναι ιδανικά για να εξασφαλίσετε το ασβέστιο που χρειάζεστε σε καθημερινή βάση.

 

 

Advertisements

Γιαούρτι:

Το στραγγιστό γιαούρτι περιέχει σημαντική ποσότητα ασβεστίου και μπορείτε να το απολαύσετε κάθε στιγμή της ημέρας σε συνδυασμό με τα φρούτα, τα δημητριακά, το μέλι ή τους ξηρούς καρπούς.

 

Μετρήστε τη βιταμίνη D στον οργανισμό σας:

Μια απλή εξέταση μπορεί να σας δείξει εάν διαθέτετε τα απαραίτητα επίπεδα της βιταμίνης. Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για τον οργανισμό μας, καθώς επιτρέπει την ομαλή απορρόφηση του ασβεστίου.

 

Advertisements

 

Περπάτημα κάθε μέρα:

Ακόμη και η ήπια άσκηση βοηθά να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα. Έτσι, αυξάνεται η σταθερότητα των αρθρώσεων και βελτιώνεται η ισορροπία.

 

Advertisements

ΠΗΓΗ

 

Advertisements